«Кого мають збити на цьому переході?»: на «зебрі» біля Лісопарку потрібен світлофор

«Кого мають збити на цьому переході?»: на «зебрі» біля Лісопарку потрібен світлофор
  • На Хмельницькому шосе залишилося тільки три “зебри”, де немає світлофорів;

  • Біля Лісопарку, біля “Пассажу” та на перехресті з вулицею Єрмака;
    Там постійно стаються аварії;

  • Чи вирішать цю проблему?

Про необхідність встановлення світлофорів біля Лісопарку через високу аварійність написав у Facebook блогер та громадський активіст Віктор Перлов.

«На цьому переході тільки цього року один загиблий і двоє травмованих пішоходів, — пише Перлов. — І ситуація цілком передбачувана – суцільна пішохідна зона Проспект Космонавтів-Лісопарк з величезним пішоходопотоком перетинає швидкісну 4-смугову дорогу, шириною 14 метрів. Швидкість транспортного потоку вкрай висока, оскільки це довга прямолінійна ділянка без світлофорів на виїзд з міста: тут автівки їдуть 70-80 км/год вдень і значно швидше вночі».

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Вінниці на Automoto.ua.

Також Віктор зауважує, що ситуація буде тільки погіршуватись з відкриттям 3-ї черги проспекту, коли з'являться нові пішоходи з району Вишенського озера.

Відео дня

За словами експерта, міській владі пропонували тимчасово встановити тут “лежачих поліцейських”, поки вирішується питання встановлення світлофора. Пропонувався також тимчасовий варіант облаштування острівців безпеки з пластикових дорожніх відбійників.

«Кого мають збити на цьому переході, аби питання вирішилось і він перестав нести небезпеку для городян?, — запитує Перлов. — Може когось з департаменту транспорту? Чи когось з депутатів? Чи може заступників міського голови? А може особисто міський голова має тут потрапити в ДТП, аби зрозуміти серйозність ситуації?».

Така ж ситуація склалася на “зебрі” через Хмельницьке шосе в районі вулиці Єрмака.

Ми запитали у Івана Юрченка, начальника підприємства, яке займається організацією руху у Вінниці, чому на цих переходах досі не встановили світлофори?

— У нас є три небезпечних переходи на Хмельницькому шосе, — говорить Іван Юрченко. — Це Космонавтів-Хмельницьке шосе, наступна “зебра”, там, де ринок. Третє: Хмельницьке шосе-вулиця Єрмака. Їх всіх поєднує те, що це три переходи, які залишилися нерегульованими на Хмельницькому шосе.

Юрченко каже, що він кілька разів виступав з пропозицією до міської ради встановити там світлофори на вимогу (з кнопками), але підтримки там не знайшов.

— Ми хочемо встановити на цих переходах такі світлофори, які б керувалися з одного центу. тобто це має бути один світлофорний об’єкт. Міська рада не каже, що пропозицію відкидає остаточно, але і не приймає.

Цікаво, а скільки коштує встановити світлофор? Питаємо про це Юрченка.

— Це у нас світлофорний об’єкт, споруда абсолютно індивідуальна, — каже він. — в залежності від усіх робіт, які треба виконати, щоб його поставити. У середньому, це близько 200 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    и тут светофор. а потом еще возле трамвайной остановки поставим светофор - а что там же тоже едут быстро-ходят много.

    а тут рядышком статья об "кулях" возле банка. и в ней написано - дороги для автомобилей, тротуары - для пешеходов. только у нас почему-то что тротуары что дороги только для пешеходов.

    а может давайте просто при строительстве придерживаться норм а не пиарится.

    сделайте пешеходники как положено 300-350 метров между ними для магистральной улицы.  хотите здесь пешеходный переход - уберите тот который в норматив не влазит.

    а то опять же из соседней статьи - если водитель не может пройти 100 метров то он сволочь и паразит. а вот если пешеходу пройти 100 метров - о хосподи - он же пешеход. ему перейти надо здеся и сейчася.

    Olvol reply Anonymous

    Ближайшие переходы со светофором - аж на Студенческой и на Максимовича. По-вашему это сто метров? Нормально ли, когда нужно ехать целую остановку на трамвае, чтоы попасть в место, где можно перейти улицу?

    Anonymous reply Olvol

    Та ты шо 0_0. А переход на Юности за 350 метров со светофором не считается уже.

    А существующий нерегулируемый пешеходный переход на Лесопарке тоже затерли? До него кстати 180 метров.

    Обрати внимание - я писал не против светофора и перехода. Я за то что-бы дороги были одинаково удобны как для водителя так и для пешехода.

    а у нас так: пешеходу везде сделаем пешеходный переход - а водителю фиг а не удобство.

    Viacheslav Golovenko reply Anonymous

    +++
  • Daily

    200 тысяч светофор и все знают что переход там сезонный может есть смысл нанимать на летний период регулировщика

    Olvol reply Daily

    Если принять стоимость равной 3 люстрам + 4 реле времени дорогой модели + труба 6 меторв + 5 метров провода, и 3 тысячи гривен за установку, то получается НА ПОРЯДОК меньше. Даже если посчитать не 4, а 6 комплектов светофоров, что-то завышенная цена эти ваши 200 тысяч.

    Anonymous reply Olvol

    ДСТУ 4092-2002 "Світлофори дорожні"

    почитай - дуже цікаво. а тоді розказуй як будувати світлофори.

    Olvol reply Daily

    Не скажите, что зимой не ходят. Есть люди, которые ездят на маршрутках и 16 автобусе. Кто-то идет в церковь. Также через посадку ходят жители частного сектора. Когда совсем плохая погода типа льда, снега по колено или болота, они выбирают более короткую дорожку или идут аж возле озера, но ходят и зимой тоже именно на этот переход. И если рабочие с 6.30 до 20, а в выходные с 8 до 18, то это даже не 2, а 3 работника нужно.
  • anonim

    на кой, простите, светофор на переходе в ЛЕС??

    Olvol reply anonim

    ... магазин, тоянку и остановку общественного автотранспорта
  • Daily

    які світлофори люди добрі в нас 90 відсотків водіїв не знають правил треба піднімати професійний рівень автошкіл.

    Olvol reply Daily

    Ті, кого зараз навипускали в автошколах, ще років 50 будуть чудити. Так що ефект буде не швидким, навіть якщо дууже жорстко взятися під загрозою розстрілу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up