Спина прирівнюється до червоного світла: пригадаймо сигнали регулювальника на перехресті

Спина прирівнюється до червоного світла: пригадаймо сигнали регулювальника на перехресті
  • Незважаючи на те, що в автошколах кожен вивчає сигнали регулювальника, на перехресті багато хто отримуючи «права» благополучно забуває про них
  • Тому ми вирішили нагадати водіям ці правила.

Зважаючи на ситуацію з відключеннями світла і світлофорів та появу регулювальників на перехрестях Вінниці, ми вирішили нагадати водіям основні сигнали регулювальника.

Ось деякі важливі деталі, які легко запам’ятати:

  • регулювальник може дозволити рух автівок тільки з двох сторін перехрестя;
  • витягнута рука з жезлом завжди вказує на напрямок, уздовж якого можна рухатися;
  • його спина прирівнюється до червоного світла на світлофорі;
  • трамвай може слідувати тільки уздовж рук регулювальника, в той час як автомобіль може ще звертати направо.

Подивіться картинки з зображеннями позицій регулювальників та короткі пояснення до них. А ще можете прочитати віршик, який усі вчили свого часу:

Відео дня

Если палка смотрит в рот, делай правый поворот.
Если палка смотрит вправо, ехать не имеешь права.
Если палка смотрит влево, поезжай как королева.
Грудь и спина для водителя — стена.

Позиція 1:

Якщо поліцейський стоїть обличчям до вас, а його руки опущені донизу, це означає, що заборонено рухатися в усі сторони. Так само, якщо руки розведені у сторони, або якщо права рука зігнута жезлом наліво. Усі ці положення аналогічні червоному сигналу світлофора.

Позиція 2:

Поліцейський стоїть обличчям до вас, але його права рука, що тримає жезл, витягнута вперед — це означає, що рух заборонено прямо, а направо — дозволено.

Таке положення регулювальника аналогічне червоному сигналу світлофора із зеленою стрілкою направо. Але з тією різницею, вам не треба поступатися дорогою машинам, що їдуть зліва і пішоходам.

Позиція 3:

Якщо поліцейский піднімає руку з жезлом угору (навіть якщо він стоїть до вас будь-яким боком), це означає, що зараз зміниться основне положення на перехресті. Тобто така позиція аналогічна жовтому сигналу світлофора.

Позиція 4:

Якщо поліцейський стоїть правим боком до вашої машини і витягує вперед руку з жезлом — рух у всі сторони заборонено. Те ж саме, що і позиція 1: червоний сигнал світлофора.

Позиція 5 та 6:

Регулювальник дорожнього руху стоїть спиною до вас. Що б він не показував руками та жезлом, рух в усі сторони забороняється.

Позиція 7:

Поліцейський стоїть лівим боком до вашої машини, а його руки опущені донизу, витягнуті по сторонах або зігнуті і притиснуті до грудей — можна їхати прямо або направо, спочатку пропустивши пішоходів. Такий сигнал означає зелене світло світлофора, але із забороною лівого повороту.

Позиція 8:

Регулювальник стоїть до вас лівим боком, у витягнутій вперед руці тримає жезл — можна їхати у будь-якому напрямку: направо, наліво, прямо, а також розвертатися. Цей сигнал регулювальника означає зелене світло світлофора.

Вчора та сьогодні, 17 листопада, у місті не працювала частина світлофорів. Усе через потужне знеструмлення, до якого призвела терористична атака росіян. Патрульні, нагадаємо, регулюють рух на перехрестях з непрацюючими світлофорами. Допомагають їм у цьому і звичайні вінничани. Подивіться фото та відео.


Читайте також:

На перехрестях з непрацюючими світлофорами регулюють рух: і патрульні, і вінничани

Обмеження на електроенергію діятимуть і 17 листопада: деталі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Що за фігню Ви написали в позиції 2? Пішоходам потрібно поступатися завжди! Де гарантія, що пішоход (можливо навіть дитина) знає сигнали регулювальника, якщо навіть водії їх знають через один? То за Вашою логікою їх треба давити, бо поліцейський наказав?
  • Белая Алёна

    Два дні спостерігаю перехрестя Героїв Чорнобиля з 8 поверху, і парадокс в тому, що, якраз, затор стає щільнішим і довшим, коли починають регулювати вручну.... світлофор краще справляється.
  • Tanya Litvak

    Мабуть не "згортати", а звертати направо))

keyboard_arrow_up