Двох державних виконавців піймали за кермом «під кайфом». Суд переносить розгляд (ОНОВЛЕНО)

Двох державних виконавців піймали за кермом «під кайфом». Суд переносить розгляд (ОНОВЛЕНО)
Сергій Дейдиш
  • Вінницький міський суд вкотре переніс розгляд справи двох держвиконавців, на яких склали протоколи за кермування «під кайфом»
  • Один з суддів вже «засвітився» у історії про булочку з маком

Більше місяця тому, 10 лютого, поліцейські Павло Малішевський та Володимир Мацюк помітили неподалік скверу Пирогова автомобіль «ВАЗ», який їхав з непрацюючими задніми фарами. Машину зупинили, але під час спілкування з водієм та його пасажиром помітили у обох ознаки наркотичного сп’яніння.

— У них було тремтіння пальців рук, звужені зіниці та почервоніння очей, нечітка мова. Самі чоловіки стверджували, що ніяких заборонених речовин вони не вживали, — каже Малішевський. — Ми запропонували водія поїхати у наркодиспансер, щоб пройти тест. Він відмовився, тому ми склали протокол по статті 130 КУпАП (Кермування у нетверезому стані).

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВАЗ у Вінниці на Automoto.ua.

Під час поверхневого огляду у обох чоловіків знайшли невідомі речовини: у одного був порошок білого кольору, у іншого — згорток з речовиною рослинного походження та предмет, схожий на той, за допомогою якого «курять траву». На місце викликали слідчо-оперативну групу, далі чоловіками займалися вони.

Відео дня

— Коли приїхали слідчі, один з чоловіків намагався «скинути» згорток з порошком, але у нього нічого не вийшло, — розповідає патрульний Малішевський.

Після того, як оперативники закінчили складати матеріали за зберігання наркотиків, патрульні сказали водію, що його машину заберуть на арештмайданчик. Проте він запевнив, що закриє машину та й піде собі додому. Але як тільки «копи» відвернулися, авто почало їхати.

Патрульні наздогнали його і побачили, що за кермом сидить вже чоловік, який до цього був пасажиром. Нагадаємо, що у нього також були ознаки того, що чоловік «під кайфом», а ще у нього знайшли наркотики.

Пасажир, який тепер став водієм, також відмовився проходити тест у наркодиспансері, за що на нього теж склали протокол за нетверезе кермування.

Як стало відомо журналісту 20minut.ua, обидва порушники — державні судові виконавці. Той, що був за кермом спочатку — Владислав Макушинський, його товариш — Сергій Дейдиш.

Сьогодні, 24 березня, міський суд Вінниці мав розглядати обидві справи за нетверезе кермування. На 9:30 — Макушинський (суддя Вишар), на 10:00 — Дейдиш (суддя Ковбаса).

Обидва порушники з’явилися на розгляд і обидві справи були перенесені.

Нагадаємо, що 22 березня суддя Юрій Ковбаса вже переніс розгляд справи Сергія Дейдиша. Тоді ще вінницькі активісти влаштували флешмоб «на честь» судді через те, що Ковбаса повірив водію, який розповідав, що був «під кайфом» через булочку з маком.

ДОДАНО

27 березня 2017 року суддя Вінницького міського суду Ігор Вишар визнав винним Влада Макушинського у тому, що той їхдив п'яним за кермом. Проте вже за два місяці, 26 травня, суддя Вінницького апеляційного суду Дедик скасував рішення першої інстанції. Причина - недостатньо доказів провини Макушинського.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleksandr Stoliarov

    Та шо ви чіпляєтеся, до людей, вже булочок з маком не можна поїсти у вільній країні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up