До Дня міста буде безкоштовний транспорт. За це платять з бюджету Вінниці

До Дня міста буде безкоштовний транспорт. За це платять з бюджету Вінниці
  • На 8 вересня буде безкоштовний проїзд в міському транспорті.
  • У мерії порахували, що безкоштовний транспорт для всіх коштуватиме для казни 814 тисяч гривень.
  • Чи варто робити безоплатний проїзд?

Традиційно, до Дня міста, зроблять безкоштовний проїзд для городян та гостей Вінниці. Цей рік не є виключенням. Виконком міської ради затвердив рішення «Про безкоштовне перевезення пасажирів міським транспортом 08.09.2018».

За цим рішенням йдеться, що безоплатний проїзд у трамваях, тролейбусах та автобусах буде компенсований комунальному підприємству «Вінницька транспортна компанія» з бюджету Вінниці.

Так, доба роботи трамваю коштує 166 тисяч гривень. Найдорожчим є трамвай за маршрутом №4, який за день заробить 62 тисячі гривень. А найдешевшим є маршрут №3, де розмір компенсації сягатиме всього 4 тисячі гривень.

Відео дня

Доба роботи всіх тролейбусів (крім №1,№6а, №8, №13) вартуватиме для бюджету 188 тисяч гривень. Найдорожчою є «п’ятірка», за роботу якої транспортникам компенсують 41 тисячу гривень. Найдешевшими тролейбусами є ті, що їздять по маршруту №2 - 4 тисячі гривень.

Компенсація за безкоштовний проїзд у автобусах є найменшою серед міського транспорту — 51 тисяча гривень. З цієї суми найбільше заплатять за перевезення пасажирів у автобусі №19 (10 тисяч гривень) та найменше в автобусі №8 (808 гривень).

Загалом, компенсація за безоплатний проїзд у трьох видах транспорту складатиме 407 тисяч гривень. Якщо додати витрати на паливо та електрику, то виходить 814 тисяч гривень.

Опитування

Чи треба робити безкоштовний проїзд в транспорті до свят?

Нагадаємо, на чотири різдвяні дні у 2018 році витратили 1,1 мільйона гривень з бюджету як компенсацію за безкоштовний проїзд у транспорті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олексій

    Якась наївна логіка. То може комуналку на цей день відмінити і по пляшці пива всім роздати? НМД, нехай собі заробляє організація і за парком машин доглядає, як вони це вміють, а місто нехай далі вулиці ремонтує. Коли починаються ці безплатки та компенсації, одразу совком починає смердіти. Впевнений, що якщо пояснити кожному перед опитуванням «за чий кошт бенкет», то багато людей буде проти, що податки, які вони плотять, ось так проїдаються і ідуть на вигулку інших, а не на облаштування міста.
  • Николай Энэми

    Ну это действительно важная фигня, пенсионеров бесплатно нельзя возить, а вот всяких быков, которые приедут на день города - это всегда пожалуйста... Логика ещё хуже совковой...
  • Larchiq

    Звідки береться сума 808 гривень на 8 автобусі? Вона не кратна 5... і щось дуже вже мало

    Валерий Чудновский reply Larchiq

    Усі цифри по компенсації за проїзд були взяти звідси:

    http://www.vmr.gov.ua/Docs/ExecutiveCommitteeDecisions/2018/%E2%84%961807%2023-08-2018.pdf

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up