Для водіїв: біля залвокзалу немає кругового руху. Зате є клумба

Для водіїв: біля залвокзалу немає кругового руху. Зате є клумба
  • Чи вплинули на організацію руху нові правила проїзду кругових перехресть?
  • Так — додали більше колізій на дорогах;
  • Бо з п’яти вінницьких «кругових розв’язок» дві не відповідають стандартам. Тому їх вважають звичайними клумбами

Нещодавно змінили правила проїзду на перехрестях з круговим рухом: перевага в русі на перехрестях надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Вінницькі водії жаліються, що це викликало тільки більше непорозумінь на дорогах.

— Зараз ввели нові правила кругового руху, і я, як водій, вже з десяток разів мало не потрапив в аварію через те, що на дорогах відсотків 70-80 про цю зміну просто не знають, — жаліється водій Артем. — Тут або порушувати самому і давати дорогу дурням, або потрапляти в ДТП через їх незнання оновлених ПДР. Я впевнений, що не один я потрапляв у такі незрозумілі ситуації після введення нових правил.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити MINI в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Не кола, а клумби

Відео дня

Ми запитали начальника «Вінницької спеціалізованої монтажно-експлуатаційної дільниці з організації дорожнього руху» Івана Юрченка про те, як на організацію руху у Вінниці вплинули нові правила. І отримали неочікувану відповідь: виявляється, що не всі «кола» відповідають стандартам. Деякі з них можуть бути просто клумбами.

— Коли тільки вийшов закон про зміну правил руху на кругових перехрестях, ми спільно з поліцією провели аналіз та визначили, які перехрестя можна вважати круговим, а які ні, — каже Іван Юрченко. — Справа у тому, що не всі наші кругові перехрестя відповідають державним стандартам. Тому з п’яти таких перехресть тільки три, які можна вважати круговими, а два — напрямні острівці у вигляді клумб з квіточками.

Авто має «впиратися» у коло

Юрченко розповідає, що у державних нормах по влаштуванню кругового руху закладений принцип, що потік автомобілів з різних доріг має бути рівномірним при підходах до кільця і переходити на нього. Як, наприклад, на розі вулиць Київської та Сергія Зулінського, на Пирогова-Юності чи біля Аграрного університету. Це три кругових перехрестя, які відповідають стандартам.

— Давайте подивимося, що відбувається біля залізничного вокзалу. Там кільце-клумба, — говорить Іван Юрченко. — Якщо їхати зі сторони вулиці Батозької, то водій може навіть на помітити цей круг. Водій їде звідти прямо і взагалі не розпочинає рух по колу. Там немає каналізованого руху. Тобто людина, яка під’їжджає до перехрестя, має бачити, що тут дійсно рух по колу. Через те ми поставили там знаки пріоритету. Їдучи з Батозької чи Привокзальної, водій бачить знаки, що його дорога головна. Поруч висить знак «Напрямок головної дороги». Таку організацію руху ми зробили для того, щоб не було колізій. Коли один водій побачить коло, інший — ні.

Їдучи до залвокзалу по проспекту Коцюбинського, водій має пропустити - у нього другорядна дорога


Інші вулиці - головні

За словами директора, така сама ситуація на розі Сабарівського шосе та вулиці Пирогова. Якщо їхати зі сторони шосе, то на шляху стає величезна площа. І не зрозуміло, хто кого має пропускати.

— Раніше там і справді був круговий рух. Але коли в 2006 році відкривали тролейбусний маршрут, виявилося, що тролейбус має зупинятися і пропускати автомобілі, — розповідає він. — Тому вирішили виділити головну дорогу. Нею стала вулиця Пирогова. А біля залізничного вокзалу проблема назріває вже давно. Можна сказати, що там і транспортний, і пішохідний колапси. Однозначно, там потрібно міняти розв’язку. Постійно пропонуються різні проекти по врегулюванню ділянки, але жодний поки не затвердили.

Біля залвокзалу знаки встановити потрібно

Денис Климов, журналіст «Дорожній контроль Вінниця»

— Пішохідні переходи біля вокзалу дуже навантажені потоком людей, що водій мусить довго стояти, пропускаючи їх. Потрібно ставити регульований пішохідний перехід, це зменшить пробки. Знаки кругового руху встановити таки потрібно. Бо ж як назвати перехрестя, в середині якого є «клумба» і рух навколо неї по колу? Чи не круговим рухом?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергеев Сергей

    Проще вообще снести то, что они называют клумбой возле жд вокзала. Поставить со всех сторон светофоры, в том числе и для пешеходов и не будет ни для кого никаких проблем !!!!!

    Затайковская reply Сергеев Сергей

    Намного лучше отдать половину базара бабушкам с продуктами, а половину - продавцам мелких хоз товаров. А лоточников всех выселить на вновь созданный базар. Не пешеходы стопорят движение! А фуры, которые привозят товар и по 5 минут разворачиваются, перекрывая Привокзальную.
  • Валерий Коп

    Корче... Всё у на с законами "понято",- вроде он есть, а его вовсе нет (ну или как дышло)!



    Так-что продолжаем пользоваться правилами трёх "ДДД" (дай дорогу дол@#%O&$у)

    Затайковская reply Валерий Коп

    Вы не намного лучше, когда так выражаетесь. Кстати закон, позволяющий дать несколько суток общественных работ за прилюдный мат, никто не отменял. Перфекционист - будьте ним во всем.
  • Ваняк

    Круглая клумба с цветочками? А такое понятие есть в ПДР? И почему только в этой новости мы слышим о такой формулировке? Часть из знаков на кругу у вокзала появилась ооочень недавно, до этого там была неразбериха
  • Кротюк Евгений

    Які там нові правила? Очі роззуй і дивись на знаки. А ті що права купили, а їздити не купили, хай пішки ходять!

    Затайковская reply Кротюк Евгений

    ежедневное вождение машины, когда 99,5% ваших потребностей покрывает ходящий раз в 10 минут троллейбус и несколько раз в сутки поезд, - это эгоизм. Когда только пустили 6 троллейбус, весь путь он преодолевал за 17 минут, а сейчас около 29. И сейчас когда ночью едут в депо, с вокзала до мебельного 10 минут. А днем мешают машины!

    Ваняк reply Кротюк Евгений

    Права то они купили, но в случае чего, машину то побьют тебе

    Сергей Сторожук reply Ваняк

    И заплатят за ремонт так как в новом законе сказано "...по кругу головна якщо знаки не вказують на інше..."

    если слепошарый то управляю верблюдами в зоопарке

    Ваняк reply Сергей Сторожук

    А нужно ли тебе все это? По дороге на работу, по дороге с работы, когда детей с садика или школы везешь домой? проще идиота пропустить чем 3-4 часа оформлять ДТП, потом бегать по страховым, и, не дай бог, еще и в суд соваться...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up