Біля Могилів-Подільського п'яний водій на Chevrolet Aveo злетів в кювет

Біля Могилів-Подільського п'яний водій на Chevrolet Aveo злетів в кювет
Поліцейські встановлюють обставини автопригоди, в якій травмувався водій
  • Вчора, 26 жовтня неподалік від села Лучинець Могилів-Подільського району нетверезий водій автомобіля Chevrolet Aveo не впорався з керуванням та допустив з’їзд в кювет.
  • У результаті автопригоди чоловік отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до лікарні. 

— За попередньою інформацією слідства, близько 00.10 години 21-річний житель Могилів-Подільського району, керуючи автомобілем Chevrolet Aveo на автодорозі сполученням Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, де транспортний засіб перекинувся, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Внаслідок аварії водій з травмами доставлений до лікарні. Наразі загрози життю чоловіка немає.

Відео дня

Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких будуть встановлені остаточні причини аварії.

За словами слідчих, водій освідуваний, стан алкогольного сп’яніння становить 0,9 проміле. Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом розпочато досудове розслідування.

Довідка:

Стаття 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Також на водія поліцейські склали адміністративний протокол за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

— Шановні водії, будьте свідомими та відповідальними! Для того, щоб уникнути неприємностей та не потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, не потрібно сідати за кермо в нетверезому стані. Кожен водій зобов’язаний думати не тільки про себе, але й про інших громадян. Адже через це можуть серйозно постраждати або загинути невинні люди, — зазначають правоохоронці.

Будьте відповідальними та не сідайте за кермо у нетверезому стані. Так ви наражаєте на небезпеку себе та оточуючих.

Однак бувають випадки, коли водій може запросто отримати адмінпротокол по 130 статті, «Керування авто в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння», якщо не погодиться з вимогами поліції. Щоб зупинити водія і запідозрити його в алкогольному чи наркотичному сп'янінні, поліції не потрібні додаткові дані, достатньо самого бажання це зробити. 

Наша журналістка поговорила з юристом про те, як можна вберегтися від загрози бути оштрафованим на 17 тисяч гривень на рівному місці. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Аварії на вихідних: водійка на Peugeot врізалась у ВАЗ та не розминулись Touareg з Opel Vivaro

На Київській водій на Lifan збив людину. Пішоходів просять одягати флікери в темряві

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Николай Ивженко

    Я так понял в Виннице одни алкаши...
  • Dima Buzin

    Красавчик!
  • Галина Діденко

    Через таких горе водилів часто трапляються ДТП з жахливими наслідками ,а саме смерті п'яний за кермом преступнік Пам'ятайте про це

keyboard_arrow_up