Почастуйте мавпу правильно! Оригінальні страви для новорічного столу зі святковим оформленням

Почастуйте мавпу правильно! Оригінальні страви для новорічного столу зі святковим оформленням
Мавпу здивувати непросто, а Вогняну Мавпу з вогняним темпераментом - тим більше. Треба добряче постаратися, бо навряд чи символ року буде в захваті лише від традиційного олів'є, шуби і пюре. Давайте використаємо звичайні продукти із незвичайними кулінарно-дизайнерськими штучками. Нехай ваш перший урочистий стіл 2016-го так і промовлятиме: "Приходь, мавпочко, ми порадуємо тебе оригінальністю, а ти порадуй нас добробутом!"

Салат ситний «Вогняна мавпа»

Буряк 3 штуки

Морква 3 штуки

Ядра волоських горіхів 100г

Твердий сир 150 г

Родзинки 50 г

Часник 3-4 зубчики

Майонез  1 пакет

Сіль, спеції за смаком

Для прикраси:

Морква 1 штука

50г твердого сиру

Оливки 3 штуки

Буряк і моркву відварити, охолодити, очистити. Буряк натерти на дрібній тертці, утворену рідину злити, буряк відкинути на друшлак. Моркву також натерти, 1/3 частину залишити для прикраси. Ядра горіхів подрібнити. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Невелику частину сиру (50 г) натерти на крупній тертці для прикраси. Часточки часнику очистити, вичавити. Родзинки промити, залити окропом на 1-2 хвилини, вийняти, дати стекти воді. Варений буряк змішати з горіхами і майонезом. Моркву змішати з родзинками і майонезом. Сир змішати з часником і майонезом. Салат викласти шарами на плоске блюдо у формі головки мавпи з вушками.

Морквою посипати вушка, зачіску, підборіддя і боки голови мавпочки. Мордочку, місця для очей посипати сиром. З тонкої смужки вареного буряка зробити усмішку. З половинок маслин викласти очки і носик. Середину вушок посипати буряком. Салат поставити на дві години на холод.

Салат дієтичний «Мартишка»

Помідори 3 штуки

Огірки 3 штуки

Капуста білоголова 200 г

Болгарський перець 1 штука

Апельсин 1 штука

Листя салату;

Олія 2 столові ложки

Сіль, чорний мелений перець, оцет за смаком;

Продукти для прикраси:

Печериці 1 штука

Яблука 1 штука

Лісові горіхи 2 штуки

Цибуля синя 1 штука

Червоний солодкий перець 1 штука

Помідори нарізати невеликими шматочками. Огірки середніх розмірів розрізати в довжину на 4 частини, кожну частину нарізати поперек. Солодкий червоний перець нарізати тонкою соломкою. Капусту білокачанну нашаткувати. Апельсин очистити від шкірки, розібрати на часточки, нарізати кубиками. Листя салату нарізати. З'єднати помідори, огірки, капусту, болгарський перець, апельсин, листя салату. Додати в салат сіль, чорний мелений перець, трохи оцту, заправити олією, перемішати.

Оченята мартишці зробити з очищених апельсинів, зіниці з ядер лісових горіхів. Бровки викласти з півкілець цибулі. Носик зробити з невеликого квадратного шматочка цибулі, щічки – з напівкруглої часточки яблука, усміхнений ротик – з півкільця цибулі. Вушка –  з часточок печериці, а підборіддя з вирізаного півкола червоного перцю.

Торт «Мавпеня»

Тісто:

Пшеничне борошно 1 склянка

Яйця 4 штуки

Цукор 150 г

Ванільний цукор 0,5 пакетика

Сіль 0,5 ч. ложки

Крем:

Цукор 2 столові ложки

Сметана 3 столові ложки

Заморожена полуниця 5-7 ягід

Прикраса:

Збиті вершки

Шоколадна глазур:

Шоколад  100 г

Вода 1 столова ложка (20 г)

Масло вершкове 50 г

Приготування бісквітного тіста:

Муку просіяти. Яйця розділити на білки і жовтки. У білки додати 0,5 чайної ложки солі і збивати міксером до міцної піни протягом 5 хвилин, потім поступово додавати по 1 столовій ложці цукру і продовжувати збивати. Коли цукор розчиниться, в білки додавати по 1 жовтку, не перестаючи збивати, і ванільний цукор. Потім додати невеликими порціями борошно, перемішуючи тісто після добавки кожної порції борошна. Духовку нагріти до 170 градусів. Форму для випікання застелити папером, вилити тісто, поставити в духовку і випікати при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин. Готовий бісквіт вийняти з форми і залишити на 4-5 годин. Потім розрізати на 2-3 коржі. Додатково з тіста спекти 2 маленьких бісквіта для вушок мавпи.

Приготування крему:

Змішати цукор з густою жирною сметаною, збити міксером, додати кілька ягід замороженої полуниці або малини і суміш знову збити.

Приготування шоколадної глазурі:

Шоколад розрізати на шматочки, покласти їх в невелику каструлю, додати 1 столову ложку води, каструлю поставити на слабкий вогонь і розтопити шоколад  до рідкого стану. В окремій каструлі розтопити вершкове масло і потроху вливати його в розтоплений шоколад при помішуванні до отримання в'язкої маси необхідної консистенції.

Формування і прикраса торта:

Бісквітні коржі змастити сметанним кремом і дати постояти їм 15-20 хвилин для просочення. Потім скласти коржі один на одного, з боків поставити вушка з бісквітів. Верхній корж і вушка кремом не змащувати, а обмазати шоколадною глазур'ю. Мордочку і вушка зробити зі збитих вершків, очі, ніс, брови зробити з шоколадної глазурі, а посмішку - з малинового джему.

М’ясний салат «Новорічні іграшки»

Нежирна яловичина 300 г

Яйця 3 штуки

Сир твердий 150 г

Цибуля 1 штука

Майонез

Сіль

Суміш перців

Оформлення:

Кріп 1-2 пучки

Яйце 1 штука

Морква 1 штука

Буряк 1 штука

Болгарський перець 3 смужки

Яловичину відварити не менше двох годин і пропустити через м’ясорубку. Нарізану цибулю потримати в окропі п’ять хвилин, крупно натерти сир і порубати яйця. Усе це перемішати, посолити, додати суміш перців, відмочену цибулю та майонез. Салат викласти у формі ялинкових іграшок.

Оформлення: зварити яйце, моркву, буряк, натерти все окремо на дрібній тертці. Фігурки змазати майонезом. Рівними шарами викласти натерті буряк, моркву, білки і жовтки. Гілочка кропу виконає роль ялинкової гілочки, смужки перцю будуть петельками для підвіски на ялинку.

Закуска «Сніговики»

Сир твердий 300г

Часник 2 великих зубці

Яйця 4 штуки

Хліб 4 шматки

Майонез

Оформлення (ці інгредієнти використовують у невеликій кількості):

Морква

Червоний болгарський перець

Петрушка

Кріп

Варені яйця натерти на тертці середнього розміру. З пластинок сиру вирізати кружальця – це майбутні шапочки сніговиків, а весь інший сир натерти на тертці. Яйця, сир і вичавлений часник розмішати, заправити майонезом у кількості трохи меншій, ніж у традиційному салаті «Білочка». Зі шматочків хлібу за допомогою стакана вирізати кружальця – підставки для сніговичків. Вологими руками з салату зліпити кульки – тулуби і голови, акуратно розмістити їх на хлібі.

Оформлення:

З моркви вирізати носики, з перцю – губи, і зі стебла петрушки – очі. Причепити сирні шапочки, які можна прикрасити «перами» з листя петрушки. Ялинковими гілочками під ногами сніговиків слугуватиме свіжий кріп.

 

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

13:54 Пухнастий настрій: біля вежі вп'яте проходить «Хвіст-фест» photo_camera 12:59 Курс валют НБУ на 24 серпня. За скільки сьогодні продають долари та євро? 12:03 Сьогодні - День мученика Евпла: історія свята, прикмети та забобони 11:45 Етно-одяг та велосипеди у серветках: як пройшов велопарад у вишиванках photo_camera Від читача 18:27 Юліко: пташка української сцени 10:59 У Вінниці хлопчик на велосипеді потрапив під трамвай, іншого збив водій іномарки 10:30 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 19 - 24 серпня photo_camera 10:15 Куди йти у Вінниці у День Незалежності: афіша заходів 10:13 У Вінниці стартує командний чемпіонат України з шахів серед юнаків. Рейтинг-фаворитами є миколаївці і прикарпатці 10:02 Пряма трансляція святкування Дня Незалежності з Києва (ВІДЕО) 09:23 Вінниця відзначає День Незалежності. План заходів на сьогодні 08:40 Прогноз погоди в Вінниці на сьогодні, 24 серпня 2019 року 21:05 На Вінниччині 15-річна донька не прийшла додому ночувати. Що радять батькам? 19:21 Десять BMW та Жигуль. Біля Книжки зібрали ретро тусовку photo_camera 17:58 Конкурс грантів до Дня міста завершився. Хто отримав перемогу? 16:58 Серпень відпрацював за всі місяці: синоптики розповіли, коли спека піде з України 16:33 Фестиваль «Україна сакральна» у Погребищі: обговорювали національну ідею та шукали шляхи зміцнення єдності 15:59 У Немирові бетонна плита впала на чоловіка. Тіло діставали рятувальники 15:02 Дві пожежні машини гасили будинок під Вінницею. Постраждалих немає
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up