Почастуйте мавпу правильно! Оригінальні страви для новорічного столу зі святковим оформленням

Почастуйте мавпу правильно! Оригінальні страви для новорічного столу зі святковим оформленням
Мавпу здивувати непросто, а Вогняну Мавпу з вогняним темпераментом - тим більше. Треба добряче постаратися, бо навряд чи символ року буде в захваті лише від традиційного олів'є, шуби і пюре. Давайте використаємо звичайні продукти із незвичайними кулінарно-дизайнерськими штучками. Нехай ваш перший урочистий стіл 2016-го так і промовлятиме: "Приходь, мавпочко, ми порадуємо тебе оригінальністю, а ти порадуй нас добробутом!"

Салат ситний «Вогняна мавпа»

Буряк 3 штуки

Морква 3 штуки

Відео дня

Ядра волоських горіхів 100г

Твердий сир 150 г

Родзинки 50 г

Часник 3-4 зубчики

Майонез  1 пакет

Сіль, спеції за смаком

Для прикраси:

Морква 1 штука

50г твердого сиру

Оливки 3 штуки

Буряк і моркву відварити, охолодити, очистити. Буряк натерти на дрібній тертці, утворену рідину злити, буряк відкинути на друшлак. Моркву також натерти, 1/3 частину залишити для прикраси. Ядра горіхів подрібнити. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Невелику частину сиру (50 г) натерти на крупній тертці для прикраси. Часточки часнику очистити, вичавити. Родзинки промити, залити окропом на 1-2 хвилини, вийняти, дати стекти воді. Варений буряк змішати з горіхами і майонезом. Моркву змішати з родзинками і майонезом. Сир змішати з часником і майонезом. Салат викласти шарами на плоске блюдо у формі головки мавпи з вушками.

Морквою посипати вушка, зачіску, підборіддя і боки голови мавпочки. Мордочку, місця для очей посипати сиром. З тонкої смужки вареного буряка зробити усмішку. З половинок маслин викласти очки і носик. Середину вушок посипати буряком. Салат поставити на дві години на холод.

Салат дієтичний «Мартишка»

Помідори 3 штуки

Огірки 3 штуки

Капуста білоголова 200 г

Болгарський перець 1 штука

Апельсин 1 штука

Листя салату;

Олія 2 столові ложки

Сіль, чорний мелений перець, оцет за смаком;

Продукти для прикраси:

Печериці 1 штука

Яблука 1 штука

Лісові горіхи 2 штуки

Цибуля синя 1 штука

Червоний солодкий перець 1 штука

Помідори нарізати невеликими шматочками. Огірки середніх розмірів розрізати в довжину на 4 частини, кожну частину нарізати поперек. Солодкий червоний перець нарізати тонкою соломкою. Капусту білокачанну нашаткувати. Апельсин очистити від шкірки, розібрати на часточки, нарізати кубиками. Листя салату нарізати. З'єднати помідори, огірки, капусту, болгарський перець, апельсин, листя салату. Додати в салат сіль, чорний мелений перець, трохи оцту, заправити олією, перемішати.

Оченята мартишці зробити з очищених апельсинів, зіниці з ядер лісових горіхів. Бровки викласти з півкілець цибулі. Носик зробити з невеликого квадратного шматочка цибулі, щічки – з напівкруглої часточки яблука, усміхнений ротик – з півкільця цибулі. Вушка –  з часточок печериці, а підборіддя з вирізаного півкола червоного перцю.

Торт «Мавпеня»

Тісто:

Пшеничне борошно 1 склянка

Яйця 4 штуки

Цукор 150 г

Ванільний цукор 0,5 пакетика

Сіль 0,5 ч. ложки

Крем:

Цукор 2 столові ложки

Сметана 3 столові ложки

Заморожена полуниця 5-7 ягід

Прикраса:

Збиті вершки

Шоколадна глазур:

Шоколад  100 г

Вода 1 столова ложка (20 г)

Масло вершкове 50 г

Приготування бісквітного тіста:

Муку просіяти. Яйця розділити на білки і жовтки. У білки додати 0,5 чайної ложки солі і збивати міксером до міцної піни протягом 5 хвилин, потім поступово додавати по 1 столовій ложці цукру і продовжувати збивати. Коли цукор розчиниться, в білки додавати по 1 жовтку, не перестаючи збивати, і ванільний цукор. Потім додати невеликими порціями борошно, перемішуючи тісто після добавки кожної порції борошна. Духовку нагріти до 170 градусів. Форму для випікання застелити папером, вилити тісто, поставити в духовку і випікати при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин. Готовий бісквіт вийняти з форми і залишити на 4-5 годин. Потім розрізати на 2-3 коржі. Додатково з тіста спекти 2 маленьких бісквіта для вушок мавпи.

Приготування крему:

Змішати цукор з густою жирною сметаною, збити міксером, додати кілька ягід замороженої полуниці або малини і суміш знову збити.

Приготування шоколадної глазурі:

Шоколад розрізати на шматочки, покласти їх в невелику каструлю, додати 1 столову ложку води, каструлю поставити на слабкий вогонь і розтопити шоколад  до рідкого стану. В окремій каструлі розтопити вершкове масло і потроху вливати його в розтоплений шоколад при помішуванні до отримання в'язкої маси необхідної консистенції.

Формування і прикраса торта:

Бісквітні коржі змастити сметанним кремом і дати постояти їм 15-20 хвилин для просочення. Потім скласти коржі один на одного, з боків поставити вушка з бісквітів. Верхній корж і вушка кремом не змащувати, а обмазати шоколадною глазур'ю. Мордочку і вушка зробити зі збитих вершків, очі, ніс, брови зробити з шоколадної глазурі, а посмішку - з малинового джему.

М’ясний салат «Новорічні іграшки»

Нежирна яловичина 300 г

Яйця 3 штуки

Сир твердий 150 г

Цибуля 1 штука

Майонез

Сіль

Суміш перців

Оформлення:

Кріп 1-2 пучки

Яйце 1 штука

Морква 1 штука

Буряк 1 штука

Болгарський перець 3 смужки

Яловичину відварити не менше двох годин і пропустити через м’ясорубку. Нарізану цибулю потримати в окропі п’ять хвилин, крупно натерти сир і порубати яйця. Усе це перемішати, посолити, додати суміш перців, відмочену цибулю та майонез. Салат викласти у формі ялинкових іграшок.

Оформлення: зварити яйце, моркву, буряк, натерти все окремо на дрібній тертці. Фігурки змазати майонезом. Рівними шарами викласти натерті буряк, моркву, білки і жовтки. Гілочка кропу виконає роль ялинкової гілочки, смужки перцю будуть петельками для підвіски на ялинку.

Закуска «Сніговики»

Сир твердий 300г

Часник 2 великих зубці

Яйця 4 штуки

Хліб 4 шматки

Майонез

Оформлення (ці інгредієнти використовують у невеликій кількості):

Морква

Червоний болгарський перець

Петрушка

Кріп

Варені яйця натерти на тертці середнього розміру. З пластинок сиру вирізати кружальця – це майбутні шапочки сніговиків, а весь інший сир натерти на тертці. Яйця, сир і вичавлений часник розмішати, заправити майонезом у кількості трохи меншій, ніж у традиційному салаті «Білочка». Зі шматочків хлібу за допомогою стакана вирізати кружальця – підставки для сніговичків. Вологими руками з салату зліпити кульки – тулуби і голови, акуратно розмістити їх на хлібі.

Оформлення:

З моркви вирізати носики, з перцю – губи, і зі стебла петрушки – очі. Причепити сирні шапочки, які можна прикрасити «перами» з листя петрушки. Ялинковими гілочками під ногами сніговиків слугуватиме свіжий кріп.

 

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up