Стояти, руки за голову! Дівчина-коп про поліцейські будні та «жесть» на роботі

Стояти, руки за голову! Дівчина-коп про поліцейські будні та «жесть» на роботі
  • До восьмого березня ми підготували кілька матеріалів про професії, про які хтось може сказати, що жінкам там робити нічого
  • Але стереотипи потрібно руйнувати
  • Про те, як дівчата зі зброєю в руках «воюють» з вуличними злочинцями розповідає патрульна Любов Детюк

Журналіст RIA спілкувався з поліцейською під час її роботи. Екіпаж, у якому була Люба, якраз зловив наркомана з ампулами димедролу у кишені та ще якимись невідомими таблетками. Чоловік був у стані дуже сильного «кайфу» і не надто розумів, що відбувається навколо. Він заліз на чуже подвір’я, де його і піймав хазяїн. Він виштовхав Толю (так представився потім копам чоловік) за ворота, де його вже забрали патрульні.

Возилися з ним поліцейські кілька годин, врешті віддали лікарям «швидкої».

Люба з напарниками встигала й Толю заспокоювати, і відповідати на питання журналіста.

Відео дня

Чи доводилося стріляти?

  • Професію поліцейського не можна назвати суто чоловічою або жіночою. Це те саме, що сказати, ніби на кухні має стояти тільки жінка чи чоловік. Працювати «копом» гарно виходить і в одних, і в інших. Думаю, що і я добре справляюся. Крім фізичної підготовки в Управлінні, я займаюся спортом. Тому я легко і затримую злочинців, і бігаю за ними, і надягаю на них кайданки.
  • Були такі випадки, коли на виклик прийхали тільки я і напарник, а там такий чолов’яга шаліє, що і мене, і напарника, міг би «скласти». Але нічого, впоралися. Застосовувати зброю не доводилося, але діставати з кобури — так. Одного разу ми побачили, як людина погрожує іншій пневматичним пістолетом і, щоб зупинити його, дістала свій «Форт». Викликали слідчих. А порушнику, до речі, стало погано, бо був дуже сильно п’яний. Його забрали лікарі.
  • Це був єдиний раз, коли я діставала пістолет. Було ще таке, коли я за нього бралася. Наприклад, сьогодні, коли ми заходили до пограбованого будинку і думали, що там ще можуть бути злочинці.

Найстрашніший та найприємніший випадок на роботі

  • Найстрашніший мій випадок на роботі був такий: колишній чоловік жінки, як нас викликала, ліз до її квартири. По дорозі на виклик нам передають: «Прискорюйтесь, бо він вже розбив скло». Коли приїхали, побачили, що у будинок він не зміг потрапити, але уламками скла розрізав собі вени на зап’ясті. Нетверезий, кров тече дуже сильно. Він дуже злякався, почав бігати по подвір’ю, забризкав кров’ю весь двір. Ще ми не змогли близько під’їхати до місця на машині, бо була дуже вузька вулиця. Тому повертатися від будинку до автівки за джгутом не мали часу. Напарник перетягував руку рушником, знайшли палку, скрутили. Я відчувала, як у мене під пальцями пульсує його кров. А «швидкої» досі нема… Чоловік вже почав «відходити». Лікарі встигли його врятувати. Тоді мені було дуже страшно, бо він справді міг померти у нас на руках.
  • Часто бувають і позитивні випадки. Пам’ятаю виклик з найщасливішим кінцем. Батьки залишили хлопчика, років тринадцяти самого вдома. Коли повернулися, не могли відчинити двері. Дуже сильно перелякалися, викликали нас. Подумали про найгірше. Батьки дзвонять йому на телефон і ми чуємо рінгтон з-за дверей… і все. Коли при їхали рятувальники та зламали двері, побачили, що дитина просто спить собі на дивані.
  • Ще один випадок був кілька тижнів тому. Їдемо ми у районі Набережного кварталу і бачимо, як виходить з під’їзду хлопчик, весь у сльозах і просто падає обличчям у сніг. Я підбігаю до нього, питаю що сталося. Він крізь сльози розповідає, що загубив телефон і боїться, що батьки сильно сваритимуть. Ми його заспокоїли і почали шукати з ним телефон. Через кілька хвилин знайшли його у снігу. Бачили б ви щасливе обличчя хлопчика!

Що найважче у роботі дівчини-копа?

  • Жінці-поліцейському складно працювати, коли болить живіт. Не всі чоловіки це зрозуміють. А так все як у всіх. Керую автомобілем, затримую злочинців. Думок про звільнення ще не було. По-перше, мені подобається робота. А по-друге, ставши патрульною, я змогла стати студенткою в університеті за спеціальністю «правознавство». У майбутньому це дозволить мені просуватися по кар’єрі.
  • У мене є молодий чоловік, але я не буду розповідати хто він та чим займається. Батько давно працював міліціонером, Але я погано це пам’ятаю, бо вони з мамою розлучилися.
  • На фізичній підготовці ми відтискаємося від полу, качаємо прес і бігаємо сто метрів та кілометр. Так, я згодна, що жінка не може бути такою сильною, як чоловік. Але у роботі ми доповнюємо одне одного. Я сумніваюсь, що чоловіки зможуть виконати деякі функції, які виконую я. До речі, за законом, проводити поверхневий огляд жінки може тільки жінка. То нас викликають з будь-яких точок міста, щоб зробити це. У мене був виклик, що у будинку хтось викрав 50 доларів. І знаєте, де я знайшла гроші? У бюстгальтері!
  • Для мене немає різниці, виїжджати на сварки чи затримувати злочинців. Але на сімейних конфліктах часто не обійтися без жіночого підходу. Зазвичай, я спілкуюся з жінками на кухні. Чоловіків туди краще не пускати, бо повно ножів та інших гострих предметів. Часто такі сварки кінчаються тим, що викликаємо слідчих, які приймають заяву. Рідше забираємо винуватця у відділок.
  • За рік роботи доводилося бачити мертвих людей. Їх було десь 15. Але ніколи не забуду першого. Нашу машину зупинив чоловік і сказав: «За Вінницею біля дороги лежить труп». Це було у напрямку Стрижавки. Швидко встановили хто це. Він удень звертався до лікарні з забоєм голови, але від госпіталізації відмовився. Пішов додому… і не дійшов.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up