У Вінниці близько 100 людей вийшли на Євромайдан

У Вінниці близько 100 людей вийшли на Євромайдан
Незважаючи на дощ, близько сотні вінничан сьогодні зібралися на Парижі, аби продемонструвати свою підтримку інтеграції України в Європу і засудити учорашнє рішення Кабміну призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

З парасольками, прапорами України та стрічками з символікою Євросоюзу, люди вигукували «Україна – це Європа!».

- Я дуже вдячний, усім, хто відгукнувся на заклик, і прийшов, сьогодні на цю площу, незважаючи на дощ, - сказав фронтмен гурту «Тік» Віктор Бронюк, він же один з організаторів сьогоднішньої акції. – Я радий, що сьогодні Вінниця, яка є європейським містом і вінничани, показали свою небайдужість. Наша акція не політична, усі присутні організовувалися через соціальні мережі, підключали друзів, знайомих. Ми усі прийшли сюди, щоб заявити: Україна – це Європа!

Відео дня
>

- Зрештою, ми ще сподіваємось, що шанс ще не втрачено, і Україна все ж підпише угоду про Асоціацію, - додав вінницький журналіст Роман Ковальський.

Проте, без політики все ж не обійшлось, чи то пак, без політиків.

- Я щойно з Києва! І те що там відбувається, і те що зараз відбувається у Вінниці, зайвий раз доводить, що українці хочуть в Європу, - сказала голова обласної організації «Батьківщина» Людмила Щербаківська. – Українці не хочуть цю владу і Януковича, він не наш Президент.

Вінницький Євромайдан розпочався о 18.00. Проте, через погану погоду, уже близько 18.45 більшість людей,  почали розходитися. Під кінець присутні усі разом заспівали гімн України.  Ті хто залишився потім – ділилися власними враженнями і емоціями. Люди домовилися, що наступного разу зберуться на цьому ж місці в неділю, 24 листопада, о 12.00.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Есть проевропейская политика, а есть здравый смысл. Азаров заслуживает отставки, но не столько из-а отмены евроинтеграция, как из-за того, что он в нее "начал играть" не имея ни расчетов убытков и последствий, ни поддержки все населения. Ведь даже 100 000 на Майдане, это маленький городок, а не мнение всего народа в 45 млн. https://www.youtube.com/watch?v=zn9oXnypSj4
  • Anonymous

    Будь добр, скажи кто предоставил тебе это кумедное сочинение? Я его уже не первый раз читаю.)
  • Anonymous

    Шановний(а), а чи не в курсі ви, хто ж це звинувачував український шоколад в наявності бензопірену і забороняв його ввіз, так само як і ряд інших товарів, чиї кордони зараз "плющить" від черг українських фур, хто безнаказанно увязнює українців, трощить їх човники військовими човнами - а ми тільки покивуємо - так нам і треба? Гаразд, наше млєко не дуже чекають там, у ЄС - то чи не пора нашим товстосумам не просто викидати на продаж неякісний товар, а вводити європейські стандарти? Зрештою, питання економіки чомусь закрило головне - нам варто чекати не економічних вигод, а політичних - коли Україна здобуде підтримку 28 розвинених держав. Ви знаєте, що українського кока з корабля, який здійснив "напад" на росіську нафтову вишку і якого закрили у російську тюрму, випустили не завдяки нашим чиновникам, а разом з іншими європейцями завдяки втручанню ЄС???
  • Anonymous

    судячи з коментарів, щось багатенько у нашому місті радєтєлєй за Россю проти Європи. Треба, щоби Гросйман заборонив святкування Дня Європи, нєфіг йти проти палітікі правітельства
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up