«Цей день запам’ятаю на все життя!» Як 8-річна Даша смикала за бороду святого Миколая

«Цей день запам’ятаю на все життя!» Як 8-річна Даша смикала за бороду святого Миколая
  • «Я не вірю, що ти справжній», — заявила 8-річна Даша святому Миколаю.
  • Вона та ще 19 особливих діток приїхали з Гнівані на свято, яке влаштували спеціально для них.

Новорічне свято влаштували для 20 дітей, якими опікується Громадська організація «Центр Промінь надії». Родини мешкають у Гніванській громаді та потрапили у складні життєві обставини.

Діти разом з волонтерами сіли у автобус та вирушили у новорічну поїздку в Вінницю. По дорозі вони заспівали пісню «Нова радість стала» та з гарним настроєм відправились на зустріч з новими друзями та святим Миколаєм.

Перша зупинка — приватна гімназія «Дельфін»

Відео дня

— Вітаю вас, наші особливі друзі! Запрошуємо до нас в гості. Ми приготували для вас смачний обід та ще декілька сюрпризів, — зустріла дітей Олена Піжевська, яка організувала свято.

Малеча посмакувала та подякувала шкільному повару.

Потім всі пересіли за інші столи, на яких працівники гімназії підготували все для майстер-класу ялинкових новорічних прикрас.

— Я розмальовую будиночок. У ньому будуть мешкати я разом з братиками та мамою. Кожного ранку я робитиму всім сніданок. А мама буде чекати всіх на вечерю, — ділиться своїми мріями 9-річний Артур (ім'я хлопчика змінено)

Він разом з старшим на рік братом навчається у школі-інтернаті села Сутиски. На вихідні хлопці приїжджають додому. Мама одна виховує їх та ще одного сина. Жінка не могла справитися з трьома «урвителями» та змушена була віддати дітей в інтернат.

Але хлопці все розуміють. Вони розумні не по віку та дуже кмітливі. Напевно, життя зробило їх такими.

На виході з гімназії на гостей чекав конкурс. Ведучий запитав у дітей про життя та запросив до безпрограшної лотереї. Діти отримали цукерки та почали ділитися один з одним ними.

— Я хочу пригостити тебе. Вони такі смачні. Я ще ніколи не коштував такої смакоти. Трохи з’їм, а це залишу мамі та братику, — поділився наш Артур з журналісткою 20minut.ua.

Малеча з цукерками та ялинковими іграшками, які вона розмалювала, сіла в автобус та вирушила далі у подорож.

Друга зупинка — резиденція святого Миколая

Аніматори оголосили в мікрофон, що приїхали особливі гості з містечка Гнівань.

— Ми тут. Ось ми. Вже біжімо, — вирвалась вперед групи 8-річна Даша.

За нею побігли й Артур зі своїм старшим братом. А потім і всі діти. Малеча вишикувалась на площі та долучилась до ігор. Спочатку діти танцювали. Артур побачив, що у 5-річної Віки не виходить один рух та дівчинка засмутилась. Хлопчик взяв її за руки та показав, як потрібно танцювати. І ось вони вже двоє радісні та щасливі витанцьовують під музику з іншими дітьми на майданчику.

Малеча завітала у хатинку до помічниць святого Миколая, де на дітей чекав ще один майстер-клас.

Юні гніванчани завітали й у резиденцію святого Миколая, який зустрів дітей з обіймами та запитав звідки вони приїхали.

— Ми з Гнівані! — вигукнули діти.

— А в Гнівані знають пісню «Ой, радуйся земле, Син Божий народився»? — запитав у малечі Миколай та запропонував голосно заспівати.

Діти на весь голос заспівали разом зі святим Миколаєм різдвяну пісню.

—  Нас напевно чули, аж в Гнівані! Але я не вірю, що ти справжній Миколай, — заявила Даша.

Вона підсіла до дідуся на коліна та почала перевіряти, чи справжня його борода. Борода виявилась справжньою, тож задоволена дівчинка повернулась до групи. Щоб інші діти також переконались у справжності, святий Миколай дозволив всім посмикати його бороду. Дитячому щастю не було меж!

Насамкінець діти отримали новорічні подарунки та різдвяні пряники від Миколая.

— Напередодні Різдвяних свят хотілось віддати частинку добра тим, хто потребує цього найбільше. Почувши про діток, які знаходяться в складних життєвих обставинах, відразу виникло бажання зробити для них щось приємне. В святкові дні зазвичай всі заклопотані приготуванням до святкувань, придбанням подарунків й завершенням останньохвилинних справ і часто буває так, що саме головне випускається з виду, а це дуже проста річ — увага та наш час, —  розповідає журналістці 20minut.ua Олена Піжевська, яка організувала свято для діток.

За її словами, тому вони й хотіли просто виділити час й поспілкуватись з дітками, прикрасити з ними новорічні іграшки й насолодитися новорічною атмосферою, що вирує в нашому чудовому місті.

— Дякуємо підтримці Вінницької міської ради, за майстер клас та подарунки цим чудовим діткам. Разом нам вдалося зробити справжнє свято для них. Ніщо не може замінити щирих посмішок дітей і сяючих оченят. Це те, що мотивує ще більше віддавати і проводити подібні заходи. Нехай їм щастить! — зазначає організаторка.

— Я цей день запам’ятаю на все життя! — прощалася Даша з Оленою Піжевською та сіла разом з іншими в автобус.

Як діти смикали дідуся за броду дивіться у дописі:

Захід організували громадська організація "Центр Промінь надії", приватна гімназія «Дельфін» та Креативний простір Артинов за підтримки Вінницької міської ради 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А за що смикала Миколая 18-річна Маша?

keyboard_arrow_up