Юлія Тимошенко і Олег Мейдич передали допомогу переселенцям і лікарням на Вінниччині (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

Юлія Тимошенко і Олег Мейдич передали допомогу переселенцям і лікарням на Вінниччині (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

На Вінниччину Юлія Тимошенко приїхала з гуманітарною місією, приділивши максимальну увагу зустрічам та наданню допомоги сім’ям переселенців, які зараз мешкають у регіоні. 

Із найперших днів повномасштабної війни лідерка «Батьківщини» та Вінницька обласна парторганізація постійно на зв’язку із людьми, аби із перших уст знати, якої допомоги люди найбільше потребують у важкий час війни. 

Спершу Юлія Тимошенко разом із головою Вінницької обласної парторганізації «Батьківщина» Олегом Мейдичем та командою відвідали Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж, у гуртожитках якого мешкають переселенці. Привезли їм продукти харчування, засоби гігієни та речі повсякденного вжитку. 

А потім команду чекали теплі, зворушливі зустрічі із жителями Липовецької та Погребищенської громад. У селі Зозів вимушені переселенці, яких війна змусила покинути рідні домівки, ділились пережитим жахом та нинішніми нагальними проблемами. 

— Їх називають біженцями, переселенцями, внутрішньо переміщеними особами. Їх, українців, яких війна позбавила звичного життя: рідних осель, родин, роботи, друзів. Українців, яким нікуди повертатися. Українців із Херсона та Харкова, Волновахи та Мелітополя, Маріуполя та Охтирки... Стати вигнанцем на своїй рідній землі — то велика біда. Але, на щастя, є люди, які допомагають співвітчизникам не почуватися чужими на нових місцях проживання. Мабуть, тільки у нас люди можуть віддати чи не останнє, аби допомогти ближньому. Це дуже потрібна робота! Єдність і сила України формуються саме так! — зазначає Юлія Тимошенко.

Передавши гуманітарну допомогу переселенцям у Липовецькій та Погребищенській громадах, Юлія Володимирівна також відвідала місцеві лікарні. Липовецькій міській лікарні передала ліки, медпрепарати та багатофункціональні ліжка, а Погребищенській лікарні — медпрепарати, ліки та генератори.

— «Батьківщина» постійно на зв’язку із лікарями, тож скоро я вже зможу отримувати другу освіту — лікарську, — зізнається Юлія Володимирівна. —  У лікарні привозимо саме те, що замовляють лікарі, що найнеобхідніше зараз. А потреб, на жаль, дуже багато.  

Крім викликів війни, що змінили життя кожного українця, новим викликом, відзначає Юлія Володимирівна, нині стає інфляція, безробіття і зменшення соціального захисту.

— У новому бюджеті на 2023 рік, на жаль, зекономили саме на людях — взагалі не індексували ні пенсії, ні заробітні плати. Тому я і «Батьківщина» за цей бюджет принципово не голосували, — говорить Юлія Тимошенко. — Людям нині надзвичайно важко — доводиться виживати. Тому ми і далі будемо продовжувати підтримку на всіх рівнях: допомагати переселенцям, лікарям, які щодня, не шкодуючи себе, рятують тисячі життів, і, звісно, нашим воїнам-захисникам. У яке би місто чи село я не приїхала, всюди люди моляться на наші неймовірні Збройні сили — наших Героїв.

Візит Юлії Тимошенко на Вінниччині проходив у особливі дні — звільнення Херсона, тож лідерка «Батьківщини» відзначила, наскільки це важлива перемога для всього світу.

— Тепер після Херсона має бути Херсонес у Криму! — переконана Юлія Володимирівна. — Те, що зараз відбувається на світовій арені після звільнення Херсона — це просто неймовірний процес. Пам’ятаєте, коли ми повернули Харківську область? До цього різні світові політики й лідери, як мантру, повторювали про мирову угоду. А вже за тиждень, як наші відвоювали Харківську область, все кардинально змінилося — у світі всі хором почали говорити про перемогу на полі бою і повернення територій. Якщо тоді режим путіна почав дуже сильно хитатися, то зараз Херсон став психологічним кілком у саме його серце. Ця перемога є ключем на шляху до фундаментальної і всеохоплюючої перемоги України — вже про жодний диктат у переговорах й мови бути не може. Більше того — ворог настільки деморалізований на світовому рівні, що міжнародні тіньові коаліції путіна будуть розпадатися. І ті, хто тихенько підтримував і у тіні підігравав йому, зараз будуть ставати ще більш агресивними проукраїнськими політиками і країнами, ніж навіть ті, хто був із нами всі ці місяці. Це надзвичайно важливий день! Велика дяка всім, хто до цієї перемоги долучився! 

Далі, говорить Юлія Володимирівна, Україні важливо жорстко стояти на таких фундаментальних моментах: поверненні всієї території, членстві в НАТО, отриманні репарацій та поіменного притягнення до відповідальності військових злочинців.

— Як не притягнемо до відповідальності — ніякого уроку на сотні років, як після Другої світової, не отримаємо, — переконана Юлія Тимошенко. 

 

keyboard_arrow_up