Як вибрати якісний наповнювач для котячого лотка (Новини компаній)

Як вибрати якісний наповнювач для котячого лотка (Новини компаній)

Навіть якщо ваша кішка більшу частину дня проводить на вулиці, все одно у домі має стояти лоток для справлення природних потреб. На відміну від собаки, кішку неможливо привчити «ходити у справах» за розкладом двічі або тричі на день. Щоб у квартирі не було неприємного запаху, а тварина без проблем використовувала лоток за призначенням, варто підібрати правильний варіант наповнювача.

Будь-який наповнювач для котів має як недоліки, так і переваги. До того ж є примхливі тварини, яким не подобається ходити в лоток, якщо наповнювач прилипає до лап або неприємно пахне.

Різновиди наповнювачів для котячого туалету

Раніше як наповнювач для лотка використовували пісок, набраний на дитячому майданчику, або газету, розірвану на дрібні шматочки. Однак сьогодні виробники пропонують стільки різних видів, що можна і розгубитися. Звісно, користуватися старими методами можна й сьогодні, але миття лотка тричі на день та котячий «аромат» стануть постійними супутниками вашого життя.

З погляду гігієни та матеріалу виробництва наповнювачі кардинально відрізняються. Виробники пропонують такі варіанти:

  1. Натуральний. Виготовляється з залишків деревини, кукурудзяних початків або переробленої сої. Наповнювач має вигляд гранул, відмінно поглинає запахи. Коли на гранули попадає рідина, вони розпадаються на дрібні частинки, які й потрібно прибрати. Виробники часто ароматизують такий наповнювач, тож пахне він приємно. Недоліком можна вважати досить легку вагу гранул — кішка може розкидати наповнювач навкруги та рознести по квартирі.
  2. Бетонітовий. Такий наповнювач виготовляється з глини. Залежно від фракції він має вигляд невеликих гранул або крупного піску. Коли на нього потрапляє рідина, він склеюється у грудки, які потрібно регулярно видаляти. Це найбільш популярний наповнювач у середній ціновій категорії. Однак кішкам із проблемами дихання його насипати не можна, бо під закопування продуктів життєдіяльності він дуже пилить.
  3. Силікагелевий. Штучний наповнювач, що може викликати алергію у чутливих тварин. Зовні схожий на дрібні камінці білого або молочного кольору. Це найекономніший наповнювач з усіх, але його не можна насипати маленьким кошенятам — вони часто намагаються спробувати його на зуб, а це небезпечно.
  4. Кварцовий. Подібний до попереднього варіант, але не токсичний, тож його можна насипати кошенятам та тваринам з чутливими лапками. Це один з найдорожчих наповнювачів, але його можна не міняти близько місяця, тому з рештою виходить економно. Кварцевий наповнювач для лотків не шарудить — кошенята не лякаються та користуються ним із задоволенням.

cat-sleeping-in-a-litter-box.jpg?fit=1024%2C1024&p=1

Обирати наповнювач варто з огляду на вподобання кішки. Дехто сахається гучного шарудіння, а іншим не подобається, що силікагель трохи шипить при потраплянні на нього рідини. Є кішки, яким подобається тільки деревний наповнювач, а є й такі, що просто викидають його з лотка на знак протесту. Кошенятам більш підходить бетонітовий або кварцовий наповнювач, бо з деревним вони полюбляють гратися або взагалі засинають у ньому, надихавшись лавандовим ароматизатором. Підбираючи наповнювач для котячого лотка, спостерігайте за своїм улюбленцем — він сам підкаже вам найкращий варіант.

 

keyboard_arrow_up