Як вибрати пралку для маленької ванної кімнати (Новини компаній)

Як вибрати пралку для маленької ванної кімнати (Новини компаній)

Під час ремонту квартири найбільше запитань зазвичай викликає ванна кімната. У стандартних квартирах вона зовсім невелика, а так хочеться помістити в неї максимум корисного, від душової кабіни до сушарки для білизни. Якщо простір обмежений, чимось доводиться жертвувати, але не пральною машиною. 

Вона давно перейшла з розряду розкоші у потребу, і більшість людей не уявляє собі побутову рутину без вірної помічниці. Про те, як вибрати зручну та практичну пралку, якщо місця у санвузлі катастрофічно мало, поговоримо нижче.

Вертикальні моделі

Вони займають набагато менше корисного місця, ніж пральні машини з фронтальним завантаженням. Кришка в них відкривається вгору, а не вперед, тому завантажити та вивантажити речі не важко навіть у тісній ванні. Якщо ви звикли залишати порошки, капсули та різні дрібниці на поверхні машини, можна розв'язати це питання встановленням невеликої настінної полиці поряд з машиною.

Техніка категорії Slim

Це агрегати зі звичними функціями, глибина яких не перевищує 50 см. Наприклад, підійде пральна машина Беко з невисокою вартістю. Існують варіанти навіть у 35 см і менше, а також портативні агрегати, які розмістяться у найменшій ванній кімнаті. Машини-компакт не поступаються повнорозмірним за функціоналом — просто вміщують менше білизни, тому прати доведеться трохи частіше.

Нічого зайвого

Не завжди потрібні такі особливості:

  • виступаючі елементи (вони часто не відіграють функціональної ролі);
  • відсікі, якими ви не будете користуватися;
  • масивні боковини.

Також не купуйте машину більшого об'єму, ніж знадобиться: доведено, що сім'ї з 3–4 осіб вистачає моделей на 5–7 кг.

Функція сушіння

У таких моделях встановлено додатковий ТЕН та повітропровід, які здатні ідеально висушити випраний одяг. Навіщо це потрібно саме вам? Щоб не морочитися з установкою окремої сушарки або монтажем мотузок для розвішування білизни. Випраний одяг можна буде відразу одягати, а не шукати вільне місце і чекати, поки з нього остаточно випарується волога. Але будьте готові до того, що такі машини споживають більше електрики та дорожче коштують.

Вбудована техніка

Вона встановлюється в заздалегідь зроблену нішу в меблевому відсіку і може бути прихована від сторонніх очей. За конструкцією такі машини набагато менші за стандартні фронтальні моделі, при цьому об'єм барабана в них не зменшується. Однак міркувати про покупку вбудованої пральні необхідно ще на етапі виготовлення меблів для ванної кімнати, інакше її просто не буде куди ставити.

Будьте впевнені: навіть для найменшої ванни можна знайти вдалу пральну машину в інтернет-магазині Comfy.ua, яка прослужить вам роками та при цьому займе мінімум корисного простору.

keyboard_arrow_up