Як проводити технічне обслуговування велосипеда? (Новини компаній)

Як проводити технічне обслуговування велосипеда? (Новини компаній)

Щоб обслуговувати велосипед, не потрібні складні технічні знання. Сам байк спроєктовано так, аби ви могли просто й зрозуміло провести огляд транспорту.

Додаткові інструменти за потреби ви можете знайти за посиланням https://veloplaneta.ua/komponenty — у магазині «Велопланета» ви можете купити різні компоненти для велосипедів.

Регулювання

Коли ви проводите технічне обслуговування велосипеда, вам необхідно:

Для цього вам знадобляться шестигранні ключі різних розмірів. Для регулювання цих деталей достатньо захопити ключем болт і прокрутити його проти годинникової стрілки. Налаштуйте все за потрібною висотою й закрутіть болт назад, за годинниковою стрілкою.

Мастило

Необхідно правильно підібрати мастило для рухомих елементів у конструкції велосипеда. Завдяки цьому зменшується тертя й полегшується рух.

Краще вибирати в магазині якісні мастила у пляшках, що мають насадку-дозатор. Ними простіше користуватись. Доводиться регулярно очищувати від бруду ланцюг і педалі. А після цього можна наносити небагато мастила. Так ви подовжите термін служби велосипеда.

Огляд коліс

При обслуговуванні перевіряйте тиск у шинах. Це вплине на комфорт і безпеку при водінні. Недостатній тиск зробить велосипед нестабільним і збільшить ризики зносу коліс. А надлишковий тиск знижує зчеплення з дорогою, що також погано впливає на керування транспортом.

Якщо колесо все ж не вдалося захистити від пошкоджень, ви можете тимчасово усунути прокол. Як це зробити:

Герметик уповільнює спуск колеса й збільшує вагу шини. Цим способом користуються, коли ризик проколоти шину великий.

Профілактика — це кращий засіб, що врятує вас від дорогого й тривалого ремонту. Тож регулярно оглядайте велосипед на цілісність, звертайте увагу на шуми й звуки при їзді, заміняйте зношені деталі як-от колодки, троси чи ланцюги.

keyboard_arrow_up