Як привести тіло у форму після свят: зимова дієта від EVA Blog (Новини компаній)

Як привести тіло у форму після свят: зимова дієта від EVA Blog (Новини компаній)

Якщо за пару тижнів веселощів та застілля джинси стали вузькими, настав час повертати талію.

І зробити це можна без голодувань та надмірних навантажень. Оптимальне співвідношення білків жирів вуглеводів у раціоні допомагає зменшити вагу без стресу для організму. EVA Blog докладно розкриває секрети правильного харчування вінничанам.

Не відмовляйтеся від вуглеводів

Природний енергетик відповідає за синтез клітин. Організму завжди необхідна енергія — якщо її недостатньо, він використовує накопичені ресурси. На жаль, разом із запасами жиру при повній відмові від вуглеводів виснажуються білкові сполуки: страждає серцево-судинна система, ми швидко втомлюємося і повільніше реагуємо на небезпеку, знижується продуктивність.

Бажаєте схуднути — відмовтеся від продуктів, що містять прості вуглеводи: глюкоза, лактоза, сахароза, фруктоза. Під тимчасовою забороною цукор, мед, молоко, варення, кондитерські вироби.

Щоб залишатися здоровими під час дієти, включайте до свого денного раціону складні вуглеводи (полісахариди):

Середня добова норма полісахаридів для людей з активним способом життя — до 400 г. Якщо ви працюєте вдома та мало гуляєте, знижуйте обсяг до 300 грамів, але не виключайте вуглеводи з раціону.

Змініть склад жирів у раціоні

Повна відмова від жирів небезпечна. До їх складу входять вітаміни та амінокислоти, які називають незамінними:

Найбільш корисні під час дієти: якісна оливкова олія, авокадо, крихітний шматочок сала чи вершкового масла. 90 г — максимальний добовий об'єм для дорослої людини, що працює.

У збалансованому харчуванні ранкову дозу вуглеводів не доповнюють жирами: каша без олії, варені яйця, омлет на сухій сковороді, овочі варені або на пару. Жири включають до раціону в другій половині дня.

Основа дієти — білки

Без протеїну немає клітин. Він виконує будівельну, каталітичну, транспортну, захисну, гормональну, рецепторну функції. Білки протистоять вірусам, відповідають за красу шкіри, забезпечують нормальний метаболізм. Перегляньте режим харчування, використовуйте низьковуглеводні нежирні продукти з максимальним рівнем білка.

Існує дві базові групи протеїнів:

Об'єм білка протягом дня збільшується: від 20-25% за сніданком до 60-70% під час вечері. Такий графік допоможе позбутися зайвих кілограмів, зберегти еластичність шкіри, здорові судини, красиві зуби, волосся та нігті.

keyboard_arrow_up