Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)
  • У Вінниці вчетверте пройшов фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича. На захід завітав народний депутат Сергій Кудлаєнко, відомий шеф-кухар Ігор Місевич і сотні вінничан.

Не дивлячись на те, що перед початком фестивалю небо затягнуло темними хмарами, а після офіційного відкриття пішов дощ, вінничани вирішили не розходитися, а вшанувати пам’ять свого земляка – кухаря за покликом серця, який загинув в зоні АТО – Тараса Сича.  

Перш ніж щось скуштувати, потрібно було кинути в благодійну скриньку для збору коштів 25 гривень і отримати талончик, з яким можна було підійти до будь-якої точки фестивалю і придбати по ньому будь-яку страву.

Місцем проведення заходу вже традиційно став Центральний парк. Тут встановили намети, столики, мангали, сцену та самі польові кухні. Серед гостей були присутніми військові, волонтери, кухарі, творчі колективи, а хедлайнером заходу став кулінарний експерт «Майстер-шефу» – Ігор Місевич.

Активним гостем був народний обранець України Сергій Кудлаєнко, який традиційно входить до пулу головних організаторів заходу. Політик обійшов всю територію фестивалю, поспілкувався з десятками відвідувачів та учасників і подарував  талончики всім, хто прийшов на фестиваль з дітьми.

Людмила Войтенко з Вінницької спілки єврейської мови та культури частувала гостей форшмаком і курячим бульйоном. Спілкуючись з нею Сергій Кудлаєнко пригадав випадок, коли при запаленні легень йому добряче допоміг саме гарячий бульйон. Саме тому депутат вважає його дуже корисною стравою з тих, які були представлені на фестивалі.

Окрім єврейської, на фестивалі були представлені страви української, азербайджанської, грузинської, ромської та польської кухонь. А це юшка, картопля, пиріжки, рагу, різноманітні напої та страви з м’яса.

– Фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича – це можливість  продемонструвати вінничанам, їхнім дітям і родинам, в яких умовах знаходяться наші хлопці на Сході країни, – розповідає Сергій Кудлаєнко. – Наше завдання забезпечити всі польові кухні продуктами харчування. Тому що люди пам’ятають Тараса людиною, яка смачно готувала для наших бійців і ніколи не брала до рук зброї.

Найголовнішим на думку народного депутата є те, що завдяки цьому фестивалю, можна зібрати певну суму для придбання необхідних речей для наших хлопців, які воюють на Донбасі.

– Це один з тих заходів, що об’єднують різних людей заради досягнення спільної мети і  головна мета у нас – це мир в Україні, – говорить політик.

А ще Кудлаєнко вважає, що такі заходи важливо відвідувати дітям і підліткам. Адже саме тут можна поспілкуватися з українськими бійцями, волонтерами і на власні очі побачити військову техніку та обладнання Збройних сил України, яким відбиваються атаки ворога. Такі живі приклади допоможуть виховати у підростаючих поколіннях справжніх патріотів.

Серед учасників фестивалю – локація із чудернацькою піччю, це родина зі Сходу. Зараз вони відкрили ятку з продажу тандирної самси. А чотири роки тому Роман, Юлія та їхня донька Мирослава вимушено покинули рідний Луганськ і переїхали до Вінниці. Часи були важкими, тому родина шукала допомогу і їм відгукнувся Сергій Кудлаєнко. За словами переселенців, депутат дуже їм допоміг. І тепер їхні справи йдуть вгору.

Вінницьке ПТУ №1. Приготували на фестивалі – 100 кілограмів овочевого рагу, зварили 150 літрів капусняку і запашні пиріжки. А ще засмажили 80-кілограмового кабанчика, яким потім безкоштовно частували усіх охочих.

Також своїми стравами на фестивалі пригощали військовослужбовці трьох військових частин, співробітники муніціпальної поліції, рятувальники та представники різних громадських організацій міста.

Головною зіркою заходу став шеф Ігор Місевич. До нього безперестанку підходили вінничани та просили сфотографуватися. Чоловік нікому не відмовляв і при уьому знайшов час, щоби приготувати 20 кілограмів реберець у томатній глазурі.

– Це страва, яку придумали до нас, але я трошки її удосконалив, – розповідає Ігор Місевич. – Після того, як ми замаринували реберця, вони мали ще стояти 24 години. Потім ми зробили глазурь з томатної пасти, меда, спеціїв та часника. І тепер це все обсмажуємо на вогні.

Готувати страву відомому шефу допомогав Сергій Кудлаєнко. Спочатку він змащував реберця глазур’ю, а потім підсмажував на грилі. Вінничанам страва прийшлася до смаку.










0
0
0
0
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

15:01 «Гоп-стоп» на Космонавтів: колишній зек пограбував 16-річного хлопця 14:00 Синоптик розповіла про погоду у день виборів Президента України 13:01 «Не захотіла чекати старшу сестру»: у Вінниці заблукала шестирічна дівчинка 12:24 Бюджетний тур Вінницею: якщо немає грошей на подорожі світом, то знайомтесь із містом photo_camera Від читача 04:19 Пропала собака. Допоможіть з розшуком! Винагорода гарантується. 12:00 Кого із вінницьких бізнесменів перевірить Держпраця на тижні (25 –  29 березня) 11:01 ​​​​​​​«Євробляхи», «клони» та інше: головні автоновини. Тиждень №12 10:45 Сьогодні – святителів Софронія та Юхима. Варто подзеленчати монетами 10:25 Чи пам’ятаєте ви серіали, які «крутили» у 90-х? Тест 09:59 Графік планових відключень світла на наступному тижні (25 – 29 березня) 09:25 Курс валют НБУ на 24 березня. За скільки сьогодні продають долари? 08:30 Прогноз погоди в Вінниці на сьогодні, 24 березня 2019 року 17:30 Переходимо на літній час: все, що потрібно знати про зміну годин 16:40 Скільки вихідних днів буде у вінничан на Великдень? 16:11 На хабарі попався черговий вінницький патрульний 15:50 Індексація пенсій: розповіли на скільки підвищили виплати українцям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up