Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)
  • У Вінниці вчетверте пройшов фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича. На захід завітав народний депутат Сергій Кудлаєнко, відомий шеф-кухар Ігор Місевич і сотні вінничан.

Не дивлячись на те, що перед початком фестивалю небо затягнуло темними хмарами, а після офіційного відкриття пішов дощ, вінничани вирішили не розходитися, а вшанувати пам’ять свого земляка – кухаря за покликом серця, який загинув в зоні АТО – Тараса Сича.  

Перш ніж щось скуштувати, потрібно було кинути в благодійну скриньку для збору коштів 25 гривень і отримати талончик, з яким можна було підійти до будь-якої точки фестивалю і придбати по ньому будь-яку страву.

Місцем проведення заходу вже традиційно став Центральний парк. Тут встановили намети, столики, мангали, сцену та самі польові кухні. Серед гостей були присутніми військові, волонтери, кухарі, творчі колективи, а хедлайнером заходу став кулінарний експерт «Майстер-шефу» – Ігор Місевич.

Активним гостем був народний обранець України Сергій Кудлаєнко, який традиційно входить до пулу головних організаторів заходу. Політик обійшов всю територію фестивалю, поспілкувався з десятками відвідувачів та учасників і подарував  талончики всім, хто прийшов на фестиваль з дітьми.

Людмила Войтенко з Вінницької спілки єврейської мови та культури частувала гостей форшмаком і курячим бульйоном. Спілкуючись з нею Сергій Кудлаєнко пригадав випадок, коли при запаленні легень йому добряче допоміг саме гарячий бульйон. Саме тому депутат вважає його дуже корисною стравою з тих, які були представлені на фестивалі.

Окрім єврейської, на фестивалі були представлені страви української, азербайджанської, грузинської, ромської та польської кухонь. А це юшка, картопля, пиріжки, рагу, різноманітні напої та страви з м’яса.

– Фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича – це можливість  продемонструвати вінничанам, їхнім дітям і родинам, в яких умовах знаходяться наші хлопці на Сході країни, – розповідає Сергій Кудлаєнко. – Наше завдання забезпечити всі польові кухні продуктами харчування. Тому що люди пам’ятають Тараса людиною, яка смачно готувала для наших бійців і ніколи не брала до рук зброї.

Найголовнішим на думку народного депутата є те, що завдяки цьому фестивалю, можна зібрати певну суму для придбання необхідних речей для наших хлопців, які воюють на Донбасі.

– Це один з тих заходів, що об’єднують різних людей заради досягнення спільної мети і  головна мета у нас – це мир в Україні, – говорить політик.

А ще Кудлаєнко вважає, що такі заходи важливо відвідувати дітям і підліткам. Адже саме тут можна поспілкуватися з українськими бійцями, волонтерами і на власні очі побачити військову техніку та обладнання Збройних сил України, яким відбиваються атаки ворога. Такі живі приклади допоможуть виховати у підростаючих поколіннях справжніх патріотів.

Серед учасників фестивалю – локація із чудернацькою піччю, це родина зі Сходу. Зараз вони відкрили ятку з продажу тандирної самси. А чотири роки тому Роман, Юлія та їхня донька Мирослава вимушено покинули рідний Луганськ і переїхали до Вінниці. Часи були важкими, тому родина шукала допомогу і їм відгукнувся Сергій Кудлаєнко. За словами переселенців, депутат дуже їм допоміг. І тепер їхні справи йдуть вгору.

Вінницьке ПТУ №1. Приготували на фестивалі – 100 кілограмів овочевого рагу, зварили 150 літрів капусняку і запашні пиріжки. А ще засмажили 80-кілограмового кабанчика, яким потім безкоштовно частували усіх охочих.

Також своїми стравами на фестивалі пригощали військовослужбовці трьох військових частин, співробітники муніціпальної поліції, рятувальники та представники різних громадських організацій міста.

Головною зіркою заходу став шеф Ігор Місевич. До нього безперестанку підходили вінничани та просили сфотографуватися. Чоловік нікому не відмовляв і при уьому знайшов час, щоби приготувати 20 кілограмів реберець у томатній глазурі.

– Це страва, яку придумали до нас, але я трошки її удосконалив, – розповідає Ігор Місевич. – Після того, як ми замаринували реберця, вони мали ще стояти 24 години. Потім ми зробили глазурь з томатної пасти, меда, спеціїв та часника. І тепер це все обсмажуємо на вогні.

Готувати страву відомому шефу допомогав Сергій Кудлаєнко. Спочатку він змащував реберця глазур’ю, а потім підсмажував на грилі. Вінничанам страва прийшлася до смаку.










Новини за темою Читайте також
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

21:01 Що очікує долар, євро та рубль на цьому тижні (12 - 17 листопада)? 19:00 Дівчинка з енциклопедії – Катя Герасимчук - заспіває у проекті «Дует із зіркою» 19:00 «Бойківське весілля» Ольги Фреймут: телеведуча видала унікальну книгу 18:29 Якщо через тиждень референдум, ви б підтримали мораторій на продаж землі? (Опитування) Від читача 10:17 API EDIN отримав сертифікат сумісності з програмами BAS 18:01 Чому варто піти на фільм про тепловиків Івано-Франківська 16:01 П'ятеро попелюшок запалили промінь надії на показі дитячого одягу Меланіяленд play_circle_filled photo_camera 15:21 Для притулку «Планета» вінницькі гумористи виграли 180 тисяч гривень play_circle_filled 15:01 На Вінниччині мотоцикліст збив 12-річну дівчинку. Почали розслідування 14:01 В Україну суне атмосферний фронт з дощами. Яку погоду прогнозують у вівторок? 13:13 Співвласник Nemiroff відрізав від електропостачання будинок учасника гурту «Иванушки» 13:00 Вінничан попередили про відключення гарячої води та опалення. (Перелік адрес) 12:00 Екзотичні фрукти з городу: вінничанин вирощує лимони, банани та ананаси play_circle_filled 11:10 Як Вінниця пережила епоху «застою» 60 — 80-х років. Історичний гід photo_camera 10:58 Смертельна пожежа: у Вінниці через цигарку згорів чоловік 10:27 «Влада нас ігнорує і не дає землю!» Калинівські АТОвці перекривали дороги у Вінниці (ОНОВЛЕНО) stars 10:19 ​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №45 09:40 Курс валют НБУ на 11 листопада. За скільки сьогодні продають долари та євро? 08:58 «Любік» та «Віп територія»: кого з вінницьких бізнесменів перевірять на цьому тижні 08:34 Цей день, 11 листопада: яке сьогодні свято, прикмети та забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up