У Вінниці варять шість видів крафтового пива. Де його можна купити за найкращою ціною? (новини компаній)

У Вінниці варять шість видів крафтового пива. Де його можна купити за найкращою ціною? (новини компаній)

У нашому місті відродили пивоваріння. Сьогодні мова йде про шість видів крафтового пива. Що це за пиво? Як його варять? На якому обладнанні? Де можна придбати вже зараз?

Наприкінці позаминулого століття чеський підприємець Фердинанд Фучек заснував у нашому місті завод з виробництва пива. Найбільшим попитом продукція підприємства користувалася за радянської доби, однак після  розпаду СРСР завод поступово скорочував потужності, та всередині нульових повністю закрився. Відтоді у місті не було жодного пивного виробництва, яке б працювало у промислових масштабах.

Ситуація почала змінюватися у 2020-му році, коли кілька вінницьких підприємців вирішили відродити пивоваріння у нашому місті. Впродовж року вони вивчали ринок, відвідували інші виробництва, консультувалися з досвідченими пивоварами. Влітку минулого року підприємці провели перше тестове варіння пива. 

— Ми не перший рік виготовляємо квас, мохіто та лимонад у промислових масштабах. Але впродовж багатьох років нашою мрією було відродити пивоваріння у рідній Вінниці, — розповідає комерційний директор та співвласник вінницької харчосмакової фабрики Сергій Семенюк.

Для цього вінничани з нуля побудували цех, закупили обладнання угорської компанії ZIP Technologies, запросили іноземних фахівців складати виробничі лінії та запускати процес пивоваріння. Підприємці розповідають, що починали з чотирьох видів пива, але наразі їх вже більше.

— Усе наше пиво зроблене у різних смакових сегментах: хтось любить з кислинкою, хтось з гіркою ноткою, третім смакує темне. Ми врахували побажання всіх, тому від самого початку наше пиво має попит, — продовжує Сергій Семенюк. — Ми взяли ТОПи продажів пива у різних регіонах і почали варити своє у тому самому сегменті, за аналогічною ціною, але  кращої якості. 

Сьогодні у Вінниці варять шість видів пива:

Пшеничне світле «Вайсбір». Це нефільтрований напій. Має 50% пшеничного солоду, а 50% ячмінного. До складу також входить коріандр, чорний перець та цедра свіжого апельсина для відчуття цитрусової ноти. Заварене за класикою німецького пивоваріння. 

Світле «Блонд-ель». Фільтроване. Саме на це пиво у вінничан наразі найбільший попит. Продається за невисокою ціною, але дуже добре усім смакує. 

Напівтемне «Віденське». У складі пива чотири види солоду та три види хмелю. Насичене, з легким карамельним присмаком. Усе в кращих традиціях чеського пивоваріння. 

Преміум світле «Вінницьке». Це також класичний чеський пільзнер, однак без яскраво вираженої гіркуватості. Її прибрали  за вподобаннями вінничан. 

Світле «Голд-ель». Схоже на «Блонд-ель», але нефільтроване. Є більш насиченим, з квітковим ароматом та легкою гіркуватістю. 

Темне «Гіпаніс». Лімітоване пиво. Зварене спеціально для вінничан. Назва цього напою, до речі, це давньогрецька назва річки Південний Буг. 

Придбати щойно зварене вінницьке пиво можна у двох фірмових магазинах:

  • при заводі на вулиці Родіона Скалецького, 15
  • у «Пивних традиціях» на Замостянській, 5а.
  • крім того, більшість видів пива з переліку можна скуштувати у закладі Red Moon, що на Шевченка, 5а. 

— Найбільше любителів нашого пива приходить по нього саме до магазину при заводі. Нам дуже приємно, що нерідко за напоями вишукуються довгі черги, — говорить Сергій Семенюк. — Люди знають, що при заводі воно коштує трішки дешевше, ніж в інших місцях, при цьому пиво щойно зварене, найсвіжіше. Наше пиво зараз хочуть возити у різні регіони, але багато кому ми відмовляємо в цьому. Нашим приоритетним завданням є насичення якісним продуктом Вінниці та Вінницької області.

21:00 ТОП важливих новин на 20minut.ua від 27 червня по 4 липня, які ви могли пропустити 20:11 Овнам — невеселі новини, Ракам — перевірка на міцність. Гороскоп на тиждень 19:22 «За заслуги перед Вінниччиною». Затвердили список претендентів на нагородження 19:03 Про бензин, Джонсона і Макрона. Підібрали жарти від вінницького шоумена Влада Шевченка play_circle_filled Від читача 18:19 Лохотрон на продуктовом рынке Лесопарк на Вишенке. 18:34 Чия «Пироговка»? МОЗ хоче взяти лікарню на свій баланс, депутати — проти 17:58 З наступного року українці зможуть вільно купувати пістолети — Андрусів 17:25 Борщ з чорносливом, вишнями, кропивою. Знані вінничани діляться фірмовими рецептами страви 17:17 Є три вимоги. Виїзд з тваринами до Польщі відбуватиметься за новими правилами 16:26 З яких міських криниць не можна пити воду? Перелік адрес 15:44 Непридатний до військової служби: список болячок, з якими не беруть до армії 15:05 В 13 разів більше норми. На Шепеля зловили п'янючого пенсіонера на мопеді 14:31 «Ви про дітей подумали?» Десятьох малюків хочуть возити у дитсадок сусіднього села 14:25 Борщ — спадщина ЮНЕСКО. Як готують улюблену страву українців в Антарктиді photo_camera 13:36 Шо це гримить? Як розпізнати ракету, ППО та ворожий літак за звуком 12:43 Дерево, як символ роду. Секрети подільської вишивки розкриває вінницька мисткиня photo_camera 12:38 Про що брехала російська пропаганда у Telegram-каналах в червні: інфографіка photo_camera 11:47 10 тисяч доларів за незаконний виїзд з України. Затримали прикордонника-хабарника photo_camera 11:12 На Келецькій просять створити дитячий та спортивний майданчики. Петиція 10:25 Слухаємо рідне. ТОП-9 найпопулярніших українських треків на YouTube play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up