Старт ювілейного, п'ятого сезону української премії «Для жінок у науці» (Новини компаній)

Старт ювілейного, п'ятого сезону української премії «Для жінок у науці» (Новини компаній)

Відповідно до оприлюдненого дослідження UNESCO, попри зростання кількості жінок, які  обирають науку своєю професією, вони й досі становлять не більше 33% серед усіх науковців  світу[1]. Із часів заснування Нобелівської премії, з 1901 року, 61 премію вручали жінкам, 894 — чоловікам[2]. Через російське вторгнення науковці України були вимушені покинути власні  домівки, втрачали місце роботи. Тому підтримка жінок у науці, які змалку стикаються з  гендерними стереотипами, є вкрай важливою для відбудови України. 

Високо цінуючи наукове пізнання й гендерну рівність, Фундація L’Oréal спільно з UNESCO  започаткували в 1998 році програму «Для жінок у науці», яка спрямована на зміцнення позицій  жінок у науці, підтримку провідного наукового досвіду і сприяння талановитим жінкам науковицям у визнанні, на яке вони заслуговують. 

З метою підтримати науковий потенціал в Україні премія L'Oréal — UNESCO «Для жінок у науці»  організовується в Україні з 2018 року. У 2023 році українська премія реалізується вже п’ятий рік  поспіль і є частиною глобальної програми L’Oréal — UNESCO «Для жінок у науці», яка цьогоріч  відзначає 25-річчя. Мета премії — підтримати й відзначити талановитих жінок-науковиць і  заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі.  

 

З 6 березня до 31 травня 2023 року включно триватиме збір заяв через спеціальну онлайн платформу https://www.forwomeninscience.in.ua/. До участі запрошуються громадянки  України віком від 18 до 40 років, які професійно проводять наукові дослідження в галузі STEM  (наука, технології, інжиніринг та математика), мають науковий ступінь, публікації в журналах, що  індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та/або Web of Science, та є соціально  активними у популяризації науки. Їх інформування про правила програми буде здійснюватися на  платформі. 

Кожну заяву оцінюватиме незалежне журі програми, до складу якого входять експерти та  експертки з різних галузей науки. Членами журі премії є провідні науковці України, які є  визнаними фахівцями у STEM-галузях. 

Наступним етапом премії стане відбір поважними членами журі десяти фіналісток для участі у  співбесідах у вересні 2023 року та оголошення трійки переможниць у листопаді 2023 року. Про  спосіб та місце оголошення буде повідомлено окремо на сторінці Facebook  https://www.facebook.com/lorealukraine та на офіційному вебсайті компанії  https://www.loreal.com/uk-ua/ukraine/ 

  1. https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000235406 
  2. https://www.nobelprize.org/prizes/lists/nobel-prize-awarded-women/

Internal use Internal use 

Кожна лауреатка отримає грошову премію в розмірі 200 000 (двісті тисяч тисяч) гривень після  відрахування обов’язкових платежів та зборів, яка може бути використана переможницями на  власний розсуд. 

«Наукова діяльність, як і поезія, чудова тим, що дозволяє творити, жити і вільно дихати у  царині свободи. Тому поновлення премії в такі складні часи для країни є свіжим подихом життя  та гаслом підтримки науки» — зазначає співголова журі премії Сергій Васильович  Комісаренко, Академік-секретар Відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН  України, директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України. 

Від самого запровадження програми «Для жінок у науці» у 1998 році понад 4100 талановитих молодих жінок-науковиць, серед яких  кандидатки наук та аспірантки, здобули визнання й підтримку в 110  країнах, а п’ять отримали Нобелівську премію. 

Партнери — Національна академія наук України, Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної  Відповідальності» та ініціатива «Дівчата STEM». 

Світові потрібна наука, а науці потрібні жінки! 

Про компанію L'Oréal 

L’Oréal понад 100 років присвячує себе красі. В унікальному портфоліо компанії — 35 всесвітньо відомих брендів, таких як Garnier, La Roche Posay,  Lancome, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Kerastase та інші. Виручка Групи від реалізації в 2022 році становить 27,99 млрд євро, а в її штаті по  всьому світу працює 85 400 осіб. 

Соціальна місія компанії L'Oréal, спрямована на вирішення важливих для суспільства питань, є частиною ДНК її корпоративної відповідальності.  12 жінок-науковиць отримали премію в межах програми «Для жінок у науці» з 2018 року. 164 жінки здобули професію перукарки завдяки  загальноосвітній програмі «Краса для всіх» з 2017 року. 200 000 гелів для санітарної обробки було доставлено під час пандемії COVID-19 у  2020році. З початку війни Росії проти України компанія забезпечила українців 600 000 засобів для гігієни та планує доставити ще 250 000 од. у 2023  році. 

Про Фундацію L’Oréal  

Фундація L’Oréal здійснює свою діяльність в інтересах жінок у всьому світі та підтримує їх у досягненні їхніх цілей у двох основних сферах, що  лежать в основі ДНК Групи: наукові дослідження та інклюзивна краса. 

Створена в 1998 році та очолювана Фундацією L'Oréal у партнерстві з UNESCO, премія «Для жінок у науці» спрямована на підвищення рівня  представленості жінок у галузі науки і ґрунтується на тому, що світові потрібна наука, а науці потрібні жінки.  

Про UNESCO 

Від самого початку роботи в 1945 році UNESCO — Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури — працює над створенням умов  для діалогу між цивілізаціями, культурами і народами на засадах поваги до загальнолюдських цінностей. Місія UNESCO полягає у сприянні  зміцненню миру, подоланню бідності, сталому розвитку та міжкультурному діалогу із застосуванням свого чималого досвіду в галузі освіти, науки,  культури, комунікації та інформації. UNESCO сприяє розвитку наукових досліджень та експертних знань у країнах, що розвиваються. UNESCO  підтримує міжнародну наукову співпрацю і діє спільно з партнерами на глобальному, регіональному та національному рівнях через національні та  регіональні бюро на усіх континентах. 

 

«Цей пресреліз не є пропозицією з продажу або запитом пропозиції з купівлі акцій L'Oréal. Якщо ви бажаєте отримати більш детальну інформацію про L'Oréal, будь  ласка, див. офіційні документи, зареєстровані у Франції регулятором фінансової діяльності компаній (Autorité des Marchés Financiers), також доступні англійською  мовою на нашому вебсайті www.loreal-finance.com

Цей пресреліз може містити прогнозну інформацію. Хоча компанія вважає, що ці заяви базуються на обґрунтованих припущеннях на дату публікації цього пресрелізу,  вони за своєю природою схильні до ризиків і невизначеностей, які можуть призвести до розбіжності між фактичними цифрами і тими, які вказані або запропоновані в  цих заявах». 

КОНТАКТИ 

Катерина Захараш 
Директорка з корпоративних  комунікацій, L’ORÉAL Україна +38 093 210 00 22 
Ел. адреса: [email protected] 

Катерина Ануріна 
Спеціалістка з корпоративних  комунікацій, L’ORÉAL Україна +38 096 870 30 64 
Ел. адреса: [email protected]

Саприкіна Марина 
Керівниця, Центр «Розвиток КСВ» +38 067 341 06 00
Ел. адреса: [email protected]

keyboard_arrow_up