Правильний вибір ролет (новини компаній)

Правильний вибір ролет (новини компаній)

Якщо вікна будинку або квартири виходять на південну сторону, то в сонячний день це може спричинити деякі незручності.

Промені світитимуть надто яскраво і дратуватимуть очі, а влітку ще й нагріватимуть повітря, збільшуючи навантаження на кліматичні побутові прилади. І щоб захистити приміщення від сонця, вінничанам потрібно замовити жалюзі в компанії Нікос. Завдяки цій конструкції, ви зможете самостійно створити необхідний ступінь освітлення та знизити температуру в кімнаті.

Установка жалюзі має набагато більше плюсів, ніж використання штор у якості декора вікна. Серед них:

  1. Дуже зручний спосіб керування.
  2. Жалюзі захищають від палючих сонячних променів, але при цьому не перекривають потік повітря.
  3. Полотно приховує те, що відбувається в будинку, від сторонніх поглядів з вулиці. При цьому ви можете мати добрий огляд вулиці.
  4. Різноманітність кольору ламелей дозволяє підібрати конструкцію, яка ідеально підійде до вашого інтер'єру.
  5. Жалюзі можуть бути виготовлені з різних матеріалів, кожен із яких має свої властивості.
  6. За допомогою такої сонцезахисної системи можна не тільки повністю перекрити сонячне світло, але й м'яко розсіяти його.

Вибір кольору полотна

Від забарвлення тканинних ролет залежить те, як вони виглядатимуть в інтер'єрі. Вибираючи відтінок полотна, враховуйте, з якого боку розташовані вікна, яка освітленість приміщення в різний час, а також загальну стилістику кімнати. Не варто спиратися лише на власний смак. Іноді улюблений колір може категорично не підходити до загального інтер'єру і декор вікна зіпсує враження про ваше житло.

Думка дизайнерів інтер'єру щодо відтінків-фаворитів для декору вікна змінюються від сезону до сезону. Щоб створити свій неповторний гармонійний стиль, достатньо взяти до уваги загальні рекомендації щодо вибору кольору тканинних ролет.

Бежевий

Цей колір є універсальним. Він чудово підійде у тому випадку, якщо квартира вже повністю облаштована та ролети завершують цілісний образ. Ненав'язливий бежевий колір добре поєднується із яскравими і з приглушеними тонами. Такі ролети не привертатимуть увагу до вікна і навіть після зміни обстановки їх можна сміливо поєднувати з оновленим інтер'єром.

Білий та перлинно-сірий

Світлі ролети візуально розширюють простір, що дозволяє використовувати їх у маленьких приміщеннях. Встановлювати такі конструкції рекомендують вікна, які виходять на південну сторону. 

Полотна світло-сірого кольору не привертають особливу увагу до віконних отворів і не перевантажують загальну кольорову гаму інтер'єру. Але на відміну від тих же бежевих ролет, світло-сірі виглядають сучасно і досить стильно.

Блакитний та насичено-синій

Такі відтінки чудово підходять для спальні. Такі тони розслаблюють очі та нервову систему. Особливо добре використовувати полотна цих кольорів влітку. Вони створюють у приміщенні відчуття прохолоди та затишку.

Насичений синій чудово виглядає на кухні або дитячій, для спальні він також підійде. Цей благородний колір також можна використовувати для декору вікна у вітальні. Це дозволить створити стильний та вишуканий дизайн.

Червоний та темно-бордовий

Ці відтінки асоціюються з романтикою та підходять для спальні або вітальні. Але якщо в інтер'єрі кімнати вже є елементи декору такого ж кольору, то від таких ролетів краще відмовитися, щоб не перевантажувати простір.

Тканинні ролети обов'язково повинні поєднуватися із загальним інтер'єром будинку та створювати затишну атмосферу. На вікнах з південного боку краще використовувати ролети холодних відтінків, а для північного ідеально підійдуть яскраві теплі кольори. Знаючи ці тонкощі, ви зможете зробити правильний вибір і не помилитися при покупці тканинних ролетів.

keyboard_arrow_up