Перший раз у перший клас. Що потрібно першачку для школи?

Перший раз у перший клас. Що потрібно першачку для школи?

Літо промайне дуже швидко — і для першачків залунає перший дзвінок. Майбутні першокласники з нетерпінням чекають на початок осені.  А от батькам до початку навчального року потрібно вирішити багато справ, зокрема придбати все необхідне майбутньому школяреві.

Наш список покупок, який складали разом з магазином канцтоварів «Скрепка»  — хороша підказка, щоб не забути важливі канцтовари для 1-го класу і не купити зайвого.

Цього року Ваша дитина вперше сяде за шкільну парту? Саме час подбати про підготовку комплекту шкільного приладдя, які будуть потрібні малюкові під час шкільних і додаткових занять. Швидше за все, на перших батьківських зборах Вам видадуть список необхідних речей, але, як показує практика, такі «шпаргалки» для мам і тат містять лише необхідний мінімум. Ми, разом із магазином канцтоварів «Скрепка», підійшли до складання списку для школи більш грунтовно

Шкільний рюкзак або ранець

Перша важлива покупка — шкільний ранець або рюкзак. Він повинен бути якісним, функціональним і безпечним. Важливу роль відіграє зовнішній вигляд: краще, щоб школяр сам вибрав дизайн рюкзака.

Для початкової школи краще за все придбати саме ранець, адже він має жорсткий (твердий) каркас. Добре виконана ортопедична спинка – це обов’язкова умова: вона повністю повторює анатомічну будову спини дитини, добре прилягає до неї, підтримує правильну поставу. Лямки ранця повинні регулюватися, щоб можна було розмістити його на рівні спини. Рівномірне навантаження запобігає порушенням постави та іншим проблемам зі здоров’ям.

Аксесуар має бути пошитий із якісної та екологічної тканини. Важливі якості матеріалу — міцність, довговічність, стійкість до вологи та бруду. Надійність виробу також забезпечує подвійний шов, а комфортне використання — хороша фурнітура.

Можна також розглянути варіант із придбанням рюкзака на коліщатках із довгою ручкою. Возити його буде набагато легше, ніж носити на плечах.

Після вибору рюкзака або ранця можна переходити до його наповнення.

Пенал

Пенали можуть продаватися вже наповненими або порожніми. Перший варіант доволі зручний і має базовий набір — це найнеобхідніші канцтовари для школи, які можуть знадобитися дитині під час навчання. Якщо ж вирішено купувати письмове приладдя окремо, варто підібрати порожній пенал, тобто без наповнення.

Простий і функціональний варіант — пенал у вигляді косметички. Він має одне або кілька відділень, найчастіше закривається на блискавку. Текстильні моделі мають м’яку форму й компактний розмір: можна помістити найнеобхідніші речі. Для дитини може бути не дуже зручним, адже не завжди виходить швидко знайти потрібну ручку або олівець.

Зручніша модель — пенал на блискавці, що розкривається як книга,на 180°. Він може мати 1-4 відділення. Канцелярське приладдя в ньому закріплюється еластичними гумками. Такий варіант зручний тим, що все потрібне знаходиться у швидкому доступі.

Ще один варіант пенала — силіконовий для письмового приладдя. Він не поглинає бруд і вологу, а в разі забруднення виріб достатньо протерти вологою серветкою. 

Пенал, як і інші шкільні канцтовари для 1 класу, потрібно вибирати разом із майбутнім школярем. Не забувайте враховувати його побажання до вигляду та конфігурації виробу.

Письмове приладдя

Перші у списку — прості олівці, якими зараз пишуть школярі протягом майже всього першого класу. Олівець може мати звичний усім дерев’яний корпус, який потрібно періодично підточувати. Тому відразу варто вибрати ще й точилку (чинку) з контейнером. Як варіант, можна купити механічний олівець із запасними грифелями (для нього чинка не потрібна). Для будь-якого олівця знадобиться гумка (ластик). Вона повинна бути досить м’якою, еластичною, із гладкою поверхнею.

Для поступового привчання школяру в першому класі знадобиться також ручка. Краще за все уточнити у вчителя, чи є певні вимоги до ручок. У деяких школах, наприклад, забороняють користуватися ручками «пиши-стирай». Якщо ж ніяких конкретних рекомендацій навчальний заклад не дає, вибір постає досить широкий:

Підбираючи канцтовари для 1 класу, зокрема і ручки, зверніть увагу, щоб вони не мали надмірних декоративних елементів. Такі деталі постійно відволікатимуть увагу школяра. Вибирайте ручку з легкого та міцного пластику, з ергономічною формою, щоб дитина не втомлювалася писати. З письмового приладдя школяру також знадобиться невелика лінійка. Вона може бути пластиковою, залізною, дерев’яною.  З письмового приладдя школяру також знадобиться невелика лінійка. Вона може бути пластиковою, залізною, дерев’яною.

Зошити, обкладинки та папки

Купуючи канцтовари для школи, не забувайте про зошити. У першому класі діти користуються косу лінію з додатковою лінією та у клітинку на 12 аркушів. Не потрібно купувати їх надто багато, хоча на більшій кількості можна заощадити, якщо придбати пакуванням по 20-30 штук. Зошити все рівно знадобляться ще й у наступному році.

При виборі зошитів зверніть увагу на щільність аркушів. Вона повинна бути в межах 60-80 г/м². Так написане на одному боці аркуша не просвічуватиме на інший. Папір не повинен бути дуже білим, адже сильний контраст із текстом призводить до швидкої втоми очей дитини й може спричинити погіршення зору. Але лінії мають бути чіткими й рівними.

Першокласнику не обійтись і без папки, яка збереже охайний вигляд усіх зошитів. Ще не завадить потурбуватися про обкладинки: їх треба купити і для зошитів і підручників. Чи потрібен щоденник у першому класі,— краще запитати вчителя. 

Для уроку малювання

Для творчих занять першокласнику знадобляться такі шкільні канцтовари:

Альбом для малювання — важливу роль відіграють якість і щільність паперу. Надто товсті варіанти можуть бути об'ємними, тонкі швидко закінчуються, тому краще вибрати щось середнє за кількістю сторінок;

Кольорові олівці– вони мають бути міцними, виготовленими з якісної деревини, зі стійким до ударів грифелем, легко заточуватися й залишати яскравий слід;

Фломастери — краще віддати перевагу варіантам на водній основі, такі фломастери довговічні, а залишені плями на одязі легко відіпрати;

Фарби акварельні- достатньо вибрати базові набори на 6-12 кольорів;

Пензлики, стакан-непроливайка — пензлики варто вибирати різної товщини.

Крім вище перерахованих позицій, під час уроків малювання першокласник використовуватиме також альбом із друкованою основою. Таку продукцію дітям роздають у школі.

Для уроку праці

Як і на малюванні, під час уроків праці дитині знадобляться деякі особливі канцтовари для школи. Заздалегідь не завадить придбати такі речі:

Не варто забувати і про папку для праці. Вона допоможе зберігати в порядку потрібне канцелярське приладдя. Папка може закриватися на липучку або за допомогою еластичної гумки. Найчастіше вона має формат А4, тому треба переконатися, що вона без проблем поміститься до ранця. Хоча в деяких школах такі папки постійно зберігаються у класі. Також першачкам необхідна форма для праці.

Шкільні аксесуари

Вибравши канцтовари для 1 класу, роздивіться також на важливі для майбутнього школяра аксесуари. Серед них пляшечка для води або термос, якщо в планах давати дитині з собою теплий напій. Також не завадить вибрати ланчбокс для повноцінного обіду або корисних перекусів у школі.

У більшості шкіл після приходу з вулиці діти мають перевзуватися у змінне взуття. Для таких випадків краще за все купити спеціальну сумку для взуття. У ній можна носити і кросівки для уроків фізкультури. Деякі виробники пропонують комплекти з ранця, сумки й пенала, виконані в одному стилі.

Спеціальні аксесуари здатні полегшити життя першокласника і вдома. Влаштовуючи дитяче робоче місце, не завадить придбати розклад занять і настільний пенал для організації письмового приладдя на столі або парті. Ще один зручний предмет — підставка для книг. Вона заощаджує місце і допомагає розмістити текст на рівні очей дитини. При складанні списку що потрібно зібрати в школу першокласнику не забудьте про закладки для книг, які допоможуть швидко знайти потрібну сторінку.

Купувати шкільні канцтовари краще за все в одному магазині — так можна заощадити час і зберегти нерви. Не варто відкладати шопінг на останній день літа, інакше є всі шанси потрапити до натовпу схвильованих батьків. 

Купуйте все необхідне із запасом — дитина може загубити або зіпсувати зошит, ручку, олівець гумку і т. д.

Якщо немає часу або бажання ходити з першокласником по крамницях, можна оформити замовлення на канцтовари для школи в інтернет-магазині. 

В магазині канцтоварів «Скрепка» є все необхідне і навіть більше, аби підготувати Вашого школяра до нового навчального року.

keyboard_arrow_up