Панацея та секрет успіху від «Органік –Д» (Новини компаній)

Панацея та секрет успіху від «Органік –Д» (Новини компаній)
  • У природі все взаємопов’язано та збалансовано. Тут діють універсальні закони. Вони створюють гармонію та рухають світ вперед.
  • Частиною планети Земля є її органічний світ. Життя за мільярди років пройшло розвиток від найпростіших форм і до її вершини – Homo sapiens (людина розумна).

Зараз людство в своїй життєдіяльності в багатьох випадках повертається до законів природи. Тут нового нічого не треба придумувати. Потрібно лише цикл, запущений природою, долучити до інженерної системи. Продуктом такої діяльності є «Ефлюент». Він виробляється   на   потужностях  компанії «Органік-Д». 

«Ефлюент» - це біоорганічне добриво створене на основі відходів свинокомплексу «Субекон» (смт Сутиски, Вінницька обл. Тиврівський район). Після застосування цього добрива земля підвищує свою врожайність. Про це свідчить реальний об’єм вже зібраного та очікуваного  врожаю компанії «Органік-Д».

Зараз сучасний складський комплекс цього агровиробника заповнений цибулею, картоплею, морквою та буряком. Зберігання відбувається при ретельному контролі рівня вологості, озонування та вентиляції, що пролонгує життя корисних мікроелементів та вітамінів у овочах. «Органік-Д» через торгову мережу в черговий раз потішив своїх клієнтів зразковим товаром. Компанія існує лише 4 роки, але вже голосно заявила про себе на агроринку України. 

Об’ємом зібраного врожаю компанія «Органік-Д» може впливати на ціноутворення овочів борщового набору.

«В чому секрет успіху? Чи є якісь професійні таємниці? Які плани на майбутнє?» з цими питаннями звертаємося до директора компанії «Органік-Д» Вадима Кричковського.

«У сучасному сільському господарстві, де рівень використання мінеральних добрив зашкалює, біоорганічне добриво «Ефлюент» є панацеєю для аграріїв. Раніше балансування органічних та мінеральних добрив відбувалося за рахунок добре розвинутого тваринництва, але за 30 років галузь тваринництва скоротилася в 3 рази і це серйозна проблема в сучасному землеробстві, адже мінеральні добрива – це солі, що розкладають органічну речовину та вивільняють вуглекислий газ в атмосферу та зменшують забезпеченість ґрунту вологою. Саме біогазові комплекси України здатні дати необхідну  кількість органічного добрива та повернути баланс сучасному сільському господарству. Адже дигестат біогазових станцій, біоорганічне добриво «Ефлюент», сприяє накопиченню вуглецю в ґрунті  і ефективному відновленню гумусу. Органічні добрива добре засвоюється рослинами, а це примножує врожаї, тому наша компанія наступного року планує  збільшити  площі з використанням «Ефлюенту». Звичайно, головною проблемою використання органічних добрив є витрати на логістику та внесення, але подорожчання мінеральних добрив майже в 3 рази, яке нещодавно відбулося, робить органічні добрива дуже привабливими. Переконаний, що цьогоріч саме використання «Ефлюенту» зумовило такий  великий  вал продукції», - розповідає директор  компанії «Органік-Д» Вадим Кричковський.

Ще  один  цікавий  факт про «Ефлюент»: це продукт, який не є метою роботи біогазового заводу, а побічним продуктом. На біогазовому заводі основною метою є виділення біометану, який йде на опалення виробничих потужностей та генерування електроенергії. А органічне добриво «Ефлюент», як додатковий фактор підвищення рентабельності заводу і вирішення низки екологічних проблем, за рахунок утилізації відходів природного походження.

«Які інвестиційні плани компанії «Органік-Д» на майбутнє?»

«Наш досвід показує, що біогазові станції можна  створити у багатьох селах. Для цього потрібно поєднання відгодівельних комплексів з сучасними технологіями. Такі підходи створюють різновид індустріальних парків, а саме агропромислові парки. Резидентами можуть бути тваринницькі комплекси, комбікормові заводи, цукрові заводи, заводи переробки продуктів на крохмаль, овочеві та зернові агрокомпанії тощо. Все це дасть нові робочі місця та  продукцію,  яка  вкрай необхідна Україні. Самі ж готові, як провайдер у цій галузі, на співпрацю з майбутніми партнерами та інвесторами. Для цього   створений   нами проєкт «AIP community», - говорить директор «Органік-Д» Вадим Кричковський. 

Підсумком розмови є розуміння сучасної формули балансу в органічному землеробстві. Розумне використання ресурсів природи та дублювання при- роднього циклу інженерними системами дає найкращий результат.  Наразі компанія «Органік-Д» отримала гарний врожай за останні роки господарювання та щиро ділиться своїм досвідом.

Придумано природою - використано «Органік-Д»!

keyboard_arrow_up