Особливості темного пива (новини компаній)

Цей чудовий пінний напій отримують шляхом варіння та спиртового бродіння спеціально підготовленого сусла, що складається з ячмінного солоду, води та хмелю. Головним інгредієнтом, який відповідає за насичений коричневий колір, є особливий карамельний солод. Цінителі у всьому світі люблять даний алкогольний продукт за його своєрідний смак і аромат, гіркуватий, але викликаючий позитивні емоції.
Унікальні властивості, види та користь
Існує поширена помилка, що темні сорти пива міцніші за світлі. Це зовсім неправильне твердження. За застосовуваною технологією вміст хмелю в цьому напої менший, ніж у звичайному пиві. За кількість градусів відповідає не відтінок спиртного, а час, протягом якого бродило темне пиво. Що стосується насиченості кольору, то вона залежить від ступеня та інтенсивності прожарювання зерен солоду.
Основні відмінності
Прийнято розділяти все пиво, що випускається, на два великі підвиди - це світле і темне. Зрозуміло, що різниця між цими групами криється не лише у палітрі кольорів. Базові відмінності полягають у наступному:
- Насамперед це стосується сировини. Для темних сортів відбирається ячмінь, вирощений у спеціальних умовах.
- Для світлих напоїв солод слабо прожарюється. До того ж, необхідно проводити тривале просушування пророщених зерен.
- Темні напої містять малу кількість хмелю.
- Світлі різновиди набагато більше гірчать. Для темних характерний легкий солодкуватий присмак, а також яскраво виражений аромат.
Різним є зміст поживних елементів. У світлих багато кремнію, а в темних переважає залізо.
У чому користь таких напоїв
Сьогодні випускається багато різних сортів темного пива. Найбільшу популярність здобули такі напої, як ель, стаут та портер. Всі вони проводяться в Ірландії та Англії, вважаються традиційними для цих регіонів Британії.
Незважаючи на той факт, що такі напої є алкогольними, вони мають ряд корисних для здоров'я властивостей. З цих дивовижних якостей можна виділити:
- Спиртне даного типу багате на цінні мінеральні речовини, містить цілий комплекс необхідних вітамінів.
- За рахунок наявності паростків зернових культур є чимало вітаміну B6. Він сприятливо позначається на роботі серцево-судинної системи.
- Вживання портера допомагає відчутно підвищити апетит у людей, які страждають на різні хронічні захворювання.
До того ж ель нерідко використовують для профілактики та лікування простудних захворювань. Для цього питво підігрівається, приправляється травами та прянощами.