Олег Мейдич: «Без реалізації плану «Батьківщини», Україну накриє енергетичний шторм» (Пресслужба ВО Батьківщина)

Олег Мейдич: «Без реалізації плану «Батьківщини», Україну накриє енергетичний шторм» (Пресслужба ВО Батьківщина)

Криза в енергетиці набирає обертів. Цієї зими люди у багатьох населених пунктах можуть надовго опинитись без тепла, світла, води і газу. Країна увійшла в опалювальний сезон абсолютно непідготовленою, із дефіцитом енергоресурсів. Не вистачає щонайменше 2,5 мільйони тонн вугілля і 3 мільярди кубів газу. Склади вугілля майже порожні. 

Багато слів влада говорить про необхідність підвищення цін на електроенергію і нуль слів про необхідність розробки планів реагування на надзвичайні ситуації у енергетичній сфері і ліквідацію їхніх катастрофічних наслідків. 

Чує людей та вислуховує фахівців, вивчає реальний стан справ і шукає ЛИШЕ Юлія Тимошенко і «Батьківщина». Не маючи важелів влади, не маючи доступу до медіа – кажуть ПРАВДУ,  б’ються за українців і намагаються достукатися до держави.

«Батьківщина» ПРОПОНУЄ КОНКРЕТНИЙ ПЛАН ДІЙ. Якщо почати діяти за ним – ситуацію можна бути виправити ШВИДКО", - наголошує народний депутат України від ВО "Батьківщина"  від Вінниччини Олег Мейдич. - Ми вимагаємо негайно реалізувати п'ять головних пунктів, які допоможуть вийти з енергетичної кризи, а саме:

  • запровадження НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ в енергетиці, як передбачено законом про ринок газу, - це допоможе створити баланси, розрахувати, що і як потрібно робити зі споживанням і поповненням енергетичних ресурсів;
  • створення урядової комісії з екс-міністрів енергетики, досвідчених керівників-енергетиків – така ФАХОВА КОМАНДА має працювати разом з урядом, професійно допомагаючи йому впоратися з проблемами;
  • невідкладне ухвалення ЗМІН ДО БЮДЖЕТУ, інвентаризація грошей, які є на рахунку «Нафтогазу» - щоб викупити 3 мільярди кубів газу, які перебувають у газових сховищах і належать приватним власникам, закупка додаткових обсягів вугілля там, де це можливо;
  • налагодження співпраці з МІСЦЕВИМИ ГРОМАДАМИ для спільної протидії викликам – завантаження усіх резервних потужностей паливом, визначення критичних точок, які мають забезпечуватися електрикою за будь-яких умов, встановлення там, де це необхідно, дизель-генераторів;
  • притягнення до ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ тих, хто «обеззброїв» країну перед енергетичною кризою і ліквідація НАК «Нафтогаз» як корупційного посередника, що лише наживається на українцях".

Відповідний проект постанови «Батьківщина» вже зареєструвала у Верховній Ради і його вже внесено на розгляд парламенту.

"Юлія Тимошенко особисто прийшла до міністерства внутрішніх справ і передала міністру ЗАЯВУ ПРО ЗЛОЧИН щодо зриву підготовки до опалювального періоду. У кожного злочину є ІМ’Я та ПРІЗВИЩЕ. Тому «Батьківщина» вимагає порушення КРИМІНАЛЬНИХ справ і притягнення до відповідальності винних. Якщо запропонований "Батьківщиною» план дій не реалізувати, Україну накриє енергетичний шторм ", - зауважує Олег Мейдич.

ПЛАН ТИМОШЕНКО – це і реальна АЛЬТЕРНАТИВА бездіяльності і безпорадності влади. Альтернатива тут і зараз. В ІНТЕРЕСАХ ЛЮДЕЙ, в інтересах країни. 

 

keyboard_arrow_up