Немирівського міського голову Віктора Качура закрили в ізоляторі на два місяці (блог депутата Андрія Пилипенко)

Немирівського міського голову Віктора Качура закрили в ізоляторі на два місяці (блог депутата Андрія Пилипенко)

9 квітня, Вінницький міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж 60 діб для Немирівського міського голови

Віктора Качура, без права внесення застави. Міський голова Немирова підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 296 ККУ (хуліганство).

Відкрито кримінальне провадження.

"Славнозвісний" Віктор Качур не може жити без тяганини по слідчих інстанціях правоохоронних органів. Але цього разу, в умовах воєнного часу, йому навряд чи зійде з рук те, що він побив волонтера та погрожував його застрелити, відкривши вогонь на території Немирівської міської ради.

Стрілянину Качур відкрив на території міськради 7 квітня, після того як наніс тілесні ушкодження місцевому волонтеру Ігорю Гудзенку.

- Я разом з іншими волонтерами перебував на території Немирівської міської ради. Ми обговорювали спосіб доставки гуманітарної допомоги, яку зібрали для наших земляків.

Її потрібно було доправити до Дніпра, а звідки за нею мали приїхати наші військокві, які наразі захищають Авдіївку, - розповідає Ігор Гудзенко.

- Коли побачив, що з приміщення міської ради до нас прямує Віктор Качур з автоматом в руках та в супроводі двох чоловіків, вирішив покинути територію міськради.

Однак, почув в навздогін матюки в мою адресу. Потім до мене підійшов Качур і почав погрожувати. Погрози переросли в побиття, а потім міський голова зняв із запобіжника автомат, і сказав, що стрілятиме в мене. Вистрілив над головою.

На підмогу Ігорю Гудзенку кинулися волонтери, які в той час перебували на території міськради. Чоловіки уговтали розлюченого мера.

А потерпілий встиг покинути територію державної установи і викликав поліцію.

На місце події прибула поліція, яка і затримала Віктора Качура, правда без адвоката Качур нічого пояснювати не хотів.

Ігор Гудзенко написав заяву у поліцію про заподіяння тілесних ушкодень, погрозу Віктора Качура застрелити волонтера.

За інформацією зі фейсбук-сторінки «Поліція Вінницької області», під час обшуку у службовому кабінеті мера Немирова поліцейські вилучили автоматичну зброю та набої до неї. Підстави зберігання та носіння зброї встановлюються.

Наразі поліцейські з’ясовують обставини та причини конфлікту в межах  відкритого кримінального провадження.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до семи років. Тривають слідчі дії.

Слідчі встановили, що підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. 

Слід зазначити, що тижнем раніше Віктор Качур вже відзначився стрільбою в себе у робочому кабінеті. Під час розмови з місцевою мешканкою Галиною, яка прийшла до кабінету міського голови 

Немирова по робочих питаннях, Качур вистрілив з пістолета, демонструючи жінці як потрібно поводитися зі зброєю.

Пані Галина дала свідчення правоохоронним органам. Свідчення жінки правоохоронці інкримінують як необережне поводження з вогнепальною зброєю.

Коментарі

keyboard_arrow_up