На запрошення Сергія Кудлаєнка лікарі «ОХМАТДИТу» провели огляд дітей у Вінниці (Прес-служба ГО «Ми-Вінничани»)

На запрошення Сергія Кудлаєнка лікарі «ОХМАТДИТу» провели огляд дітей у Вінниці (Прес-служба  ГО «Ми-Вінничани»)
  • До Вінниці приїхала мобільна бригада лікарів «Охматдит». Вони провели профілактичні медичні огляди дітей в навчальному корпусі Медичного університету.
  • Ця акція дводенна, яка тривала 18-19 квітня, стала можлива завдяки ініціативі керівника ГО “Ми-Вінничани” у м. Вінниця Сергія Кудлаєнка за підтримки БФ «МХП-Громаді» та партнерів.

Медичне обстеження пройшли діти військових, діти з багатодітних родин та діти пільгових категорій. Фахові спеціалісти лікарні «Охматдит» за допомогою сучасного обладнання провели обстеження та надали рекомендації для подальшого лікування чи консультацій.

«За два дні понад 400 дітей зареєструвались на огляд. Тобто це на сьогодні надзвичайно важливо. А враховуючи що сьогодні відбуваються військові дії на Сході, не кожна родина має можливість і час піти обстежити своїх дітей.

А сьогодні вони за один день мають можливість здати аналізи, провести УЗД обстеження і пройти всіх вузькопрофільних фахівців та отримати відповідні рекомендації», – каже Сергій Кудлаєнко, керівник Вінницької міської організації ГО «Ми-Вінничани».

Сергій Кудлаєнко наголосив, що подібні акції, за підтримки МХП проходять на території всієї України. Тож і у Вінниці будуть намагатись знову влаштувати цю акцію знову вже цього року.

Як починався проєкт лікарів «ОХМАТДИТ»

Під час повномасштабного вторгнення лікарі спільно з благодійниками започаткували проєкт обстежень українських дітей у найвіддаленіших куточках України.

«З травня 2022 року, з періоду деокупації Київської області, з настанням військової агресії наша лікарня вирішила допомагати дитячому населенню України шляхом створення мобільних виїзних бригад. Тобто, наша консультативна поліклініка практично вся виїжджає на огляд дітей. За один день діти можуть бути оглянуті всіма фахівцями та пройти лабораторні і функціональні обстеження.

 Певно, що ці виїзди були складні, тому що, ми працювали не в медичних приміщеннях. Ми працювали в школах, в бомбосховищах, в дитячих садочках, що були зруйновані. Ми не мали досвіду і ми не розуміли, яку патологію ми будемо бачити. Тому з кожним виїздом ми розуміли на що треба звертати увагу», – пригадує Ольга Медведєва, дитячий лікар гематолог-онколог консультативно діагностичної поліклініки НДСЛ «Охматдит»

Ольга Медведєва каже, що за цей період бригада лікарів зробила 75 виїздів в різних областях України. Вони оглянули понад 25 тисяч дітей. І на цьому не планують зупинятися.

Як розповіла Анастасія Амосова, експерт з методології та стратегії департаменту корпоративної та соціальної відповідальності компанії МХП, даний проєкт започаткувався з мрії лікарів «ОХМАТДИТ». Вони хотіли створити мобільні бригади, як би виїжджали по маленьким містечкам та селам України і оглядали дітей.

«ОХМАТДИТ» звернувся до благодійного фонду «МХП-Громаді» з проханням придбати мобільне обладнання для лабораторії. Тому що, вони не мали змоги, бо обладнання надто дороге, воно велике і необхідно було щось компактне, яке б вони могли брати з собою у виїзди.

 В БФ «МХП-Громаді з радістю підтримали цю ініціативу, обладнали повністю мобільну лабораторію, це гематологічний аналізатор крові, мікроскопи і розхідні матеріали до нього. Тому лікарі мають таку можливість. Також, ми з радістю підтримуємо виїзди», – розповіла пані Анастасія.

Огляд дітей у Вінниці пройшов радісно, адже малечу очікували сюрпризи і смаколики

За два дні обстежень у Вінниці сотні родин пільговиків мали змогу отримати безкоштовне сучасне медичне обстеження від найкращих фахівців в Україні. Дітлахів в коридорах Вінницького національного медичного університету було повно. Втім вони не сумували, адже організатори подбали про аніматорів та розваги. На вході малеча отримувала солодкий пряник, під час очікування грались повітряними кульками та розфарбовували розмальовки, а на виході отримували солодкий сюрприз – морозиво.

За словами ініціатора акції Сергія Кудлаєнка, було зроблено все для того, щоб діти не сприймали похід до лікарів, як щось не приємне, а радше запам’ятали це як свято.

Допомагали в організації і студенти активісти, члени студентської ради медичного університету.

 «Я сьогодні прийшла з дітьми на медичний огляд, бо дружина військового і маємо таку можливість. Дуже вдячна за таку ініціативу, адже перш за все це зручно що можна пройти усіх лікарів в одному місці. Знаю також що подібний захід проходив, ще у Вінницькій області, що взагалі круто, тому що, не всі мають можливість у районах відвідати хороших фахівців. Сподіваюсь, що будуть іще проходити подібні акції у Вінниці і зможуть не лише діти військовослужбовців пройти огляд, а і всі діти», – каже пані Анна, яка привела на огляд двох донечок.

«Сьогоднішній захід на який приїхали столичні лікарі, до яких надзвичайно важко потрапити навіть перебуваючи в Києві, і пройти обстеження за один день стільки вузькопрофільних фахових лікарів. Тому сьогодні лише слова подяки і нашим партнерам з БФ «МХП-Громаді», і столичним лікарям, і головному організатору цієї події в місті Вінниця Сергію Кудлаєнко, який теж багато робить і для нашої громади і для області.

Я впевнений, що цей проєкт повинен продовжуватись, тому ми будемо просити підтримки в наших партнерів з БФ «МХП-Громаді», щоб масштабувати цей проєкт. Щоб наші лікарі приїхали і провели ще одне-два обстеження у Вінниці. Також маємо надію, що проєкт буде поширений і на інші райони Вінницької області», – каже Микола Філонов, керівник БФ «Українській Альянс».

Джереро:
https://presspoint.in.ua/2024/04/20/na-zaproshennia-serhiia-kudlaienka-likari-okhmatdytu-provely-ohliad-ditey-u-vinnytsi/

keyboard_arrow_up