На Вінниччині завершився міжнародний проект з розвитку молодіжного підприємництва (Новини компаній)

На Вінниччині завершився міжнародний проект з розвитку молодіжного підприємництва (Новини компаній)
  • Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування спільно з партнерами України, Грузії, Азербайджану, Італії, Польщі та Франції, завершила реалізацію проекту «Спільні зусилля з об’єднання мереж підприємницької молоді із сільської місцевості», що фінансується Європейським Союзом в рамках програми Erasmus+.

Мета проєкту: зниження рівня безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді в країнах Східного Партнерства.

Так, 08 вересня відбулися відразу два фінальних заходи:

  • Міжнародна фінальна онлайн конференція за участі всіх партнерів, молоді та зацікавлених сторін з України, Бельгії (Брюссель), Грузії, Азербайджану, Італії, Польщі та Франції для закріплення та обговорення результатів і наслідків проєкту.
  • Локальна фінальна конференція у м. Вінниця за участі молоді, менторів, членів Комітету стейкхолдерів, представники обласної Ради, Вінницької ОДА, ЗВО, Вінницького обласного Центру зайнятості.

Отже, рамках проєкту досягнуто наступних результатів:

1. Створено потужну базу для навчання молоді в напрямі започаткуння та розвитку молодіжного підприємництва в сільській місцевості та малих містах

  • Розроблено міжнародну навчальну веб-платформу проекту «JOURNEY» https://journeyeplus.eu/uk . 
  • Розроблено навчальний онлайн-курс, який є абсолютно безкоштовним і знаходиться у вільному доступі для всіх бажаючих – на платформі https://journeyeplus.eu/uk
  • Підготовлено потужних експертів, оскільки 21 ментор з України, Грузії, Азербайджану пройшов підготовку та навчання від провідних європейських експертів та практиків з Італії та Польщі щодо розвитку молодіжного підприємництва, підтримки молоді та надання консультаційних послуг та проведення навчальних заходів з тем, що стосуються діяльності проекту.
  • Створено 6 клубів молодих підприємців у територіальних громадах області та м. Вінниці, на базі яких проведено навчальні тренінги з розвитку підприємництва

2. Озброєно необхідними знаннями та навичками близько 100 молодих людей котрі розвивають або ж лише планують започаткувати власну справу

  • Проведено 3-денний онлайн тренінг для молоді з сільської місцевості від експертів з розвитку бізнесу з Італії, Франції та Польщі та 2-денне навчання з бізнес-планування, створення та реалізації власних бізнес-ідей для молодих людей з Вінницької області за участі менторів та національних експертів.

3. Створено майданчик для обміну досвідом між молодими підприємцями на локальному та міжнародному рівнях, започатковано нові знайомства

  • Організовано автобусного бізнес-туру у Вінницькій області 30 молодих людей долучилися до огляду успішних прикладів розвитку молодіжного підприємництва в сільській місцевості  в рамках.
  • Організовано Міжнародний молодіжний онлайн обмін, учасниками якого стали 21 молода людина з України, Грузії та Азейбарджану (7 молодих людей з Вінницької області), які успішно пройшли всі етапи проекту підготували та захистили свої бізнес-моделі.

Також для підтримки молодих підприємців  області створено Комітет Стейкхолдерів.

Понад  350 молодих людей з України, Грузії, Азербайджану в рамках проєкту стали учасниками Клубів молодих підприємців, долучилися до заходів проєкту, отримали безцінний європейський досвід та нові можливості для розвитку власного підприємницького потенціалу. Близько 900 учасників долучилися до навчальної платформи та навчального курсу проекту.

«Цей проект фінансується за підтримки Європейської Комісії. Ця публікація відображає лише погляди авторів, Комісія не несе відповідальності за використання інформації, що міститься в ній»

keyboard_arrow_up