MacBook Air M1 – один із найкращих лептопів для повсякденних задач (Новини компаній)

MacBook Air M1 – один із найкращих лептопів для повсякденних задач (Новини компаній)

Незважаючи на те, що в продажі є MacBook Air, який працює на процесорі М2, версія з першим поколінням CPU власного виробництва досі вважається одним із найкращих варіантів, якщо до продуктивності не виставляються надмірні вимоги.

MacBook Air M1 – один із найкращих лептопів для повсякденних задач

Тому в планах Apple відсутні наміри відмовлятись від виробництва серії, яка вважається базовою і коштує в США від $999. В Україні ціни на Макбук М1 не набагато вищі і стартують з позначки 42000 грн.

Корпус

Хоча дизайн Air M1 – традиційний для серії, модель по зовнішності важко не впізнати: це суцільний корпус з алюмінію, в якому присутні прорізи для тачпада та клавіш. Відкриття ноутбуку легке і може виконуватись однією рукою. В цілому це доволі тонкий та легкий лептоп (1.61 та 1.29 кг відповідно), комфортний для транспортування.

Дисплей

IPS-матриця з діагоналлю 13.3 “ має роздільну здатність 2560х1600, яскравість 400 ніт при частоті оновлення 60 Гц. Цього достатньо, щоб комфортно працювати на вулиці навіть в сонячний день, не заважатиме вам і яскраве світло, що падає на екран ззаду.

Регулювання яскравості – автоматичне, але ніхто не заважає використовувати ручні налаштування за допомогою функціональних клавіш.

Процесор

До появи MacBook Air M1 процесори, спроектовані з використанням архітектури ARM, були прерогативою тільки планшетів. Тому спочатку були сумніви щодо безпроблемної роботи ПО з цією платформою, але вони швидко зникли. Тобто всі програми, які були розраховані на інтелівські чіпи, працюють на М1 без нарікань.

Apple M1 являє собою 8-ядерний чіп, виготовлений по новітній 5-нанометровій технології. 4 ядра є основними, вони функціонують на частотах  600-3200 МГц. Додаткові ядра не такі продуктивні, але характеризуються високою енергоефективністю. 

Що стосується графічної складової, то це 7-ядерний процесор, інтегрований в той же чіп. На ньому ж знаходиться оперативна пам'ять, така особливість сприяє зменшенню споживання енергії та збільшенню продуктивності системи.

top.jpg (1200×1200)

В цілому MacBook Air M1 можна назвати швидким ноутбуком, враховуючи його розміри. Більшість типових програм будуть на ньому «літати», і навіть такі ресурсоємні задачі, як монтування 4К відео, будуть працювати без особливих нарікань. Більше того, SSD накопичувач в цій моделі виявився швидшим, ніж в Air М2.

Не дивно, що багато користувачів попередніх поколінь яблучних ноутбуків почали перехід саме на цю серію. Згідно численим тестам, продуктивність ноутбука у порівнянні з аналогами за характеристиками на чіпах Intel виявилася в 3.5 рази вищою. Навіть десятки вкладок у Chrome не здатні загальмувати цю робочу конячку. 

Можна сказати, що з появою MacBook Air M1 купертіновці задали досить високу планку, яку виробникам ноутбуків на інтелівських процесорах доведеться ще довго долати. Наразі цей процес триває, а Air M1 досі залишається в числі лідерів як за швидкістю, так і за рівнем продажів.

 

keyboard_arrow_up