МХП очолила рейтинг ТОП-10 агрокомпаній, сплативши 6 мільярдів податків (Новини компаній)

МХП очолила рейтинг ТОП-10 агрокомпаній, сплативши 6 мільярдів податків (Новини компаній)

10 найбільших компаній – платників податків в агропромисловому секторі України у 2023 році сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 19,4 млрд грн. 

Про це повідомляє видання "Новини Вінниці" з посиланням на економічний рейтинг видання «Forbes".

Це на 36% більше, ніж у 2022-му.

Найбільшим платником податків у аграрному секторі знову стала відома в Україні та світі компанія МХП, яка є одним з найбільших роботодавців та інвесторів нашої області та представлена на Вінниччині підприємствами "Вінницька птахофабрика", "Зернопродукт", "Агрокряж", біогазовим комплексом та іншими.

Загалом у 2023 році компанія МХП перерахувала до бюджетів усіх рівнів понад 6 млрд грн у вигляді податкових нарахувань, внесків і зборів, що на 31% більше у порівнянні з минулим роком. 

Так, лише ТОВ "Вінницька птахофабрика" сплатила торік понад 1,2 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, з яких понад 399 млн грн спрямовано до місцевих бюджетів.

«Від початку повномасштабного вторгнення компанія МХП бачить свою роль в підтримці продовольчої безпеки та економіки України. Сплата податків у повному обсязі, надання робочих місць, розвиток громад, підтримка тих, хто цього потребує найбільше – наші незмінні пріоритети. Підприємства МХП – надійний тил, на який завжди можна розраховувати», – прокоментував Олександр Зеленський, директор філії Переробний комплекс Вінницької птахофабрики.

keyboard_arrow_up