Головні критерії вибору стабілізаторів напруги (Новини компаній)

Головні критерії вибору стабілізаторів напруги (Новини компаній)

У Вінниці часто трапляються різні проблеми з електроенергією. Крім частих відключень, вінничани нерідко стикаються зі зниженою або навпаки нез'ясовно завищеною напругою мережі живлення, через що можуть не вмикатися і навіть страждати побутові та офісні прилади. Для захисту важливої техніки та обладнання доцільно використовувати стабілізатори напруги.

Купити такі пристрої у Вінниці ви можете в інтернет-магазині «220 Вольт». У каталозі на сайті 220volt.com.ua/stabilizator/ представлений широкий асортимент стабілізувальних пристроїв різних вітчизняних та закордонних виробників з гарантією якості за прийнятними цінами, і, що важливо - з вигідними умовами доставки до Вінниці.

Як вибрати стабілізатор для будинку?

Це питання часто звучить після звернення в магазин. За наявного різноманіття аналогічної продукції купити стабілізатор напруги досить непросто. Для цього слід пам'ятати кілька простих порад:

  • Найперше й найголовніше — визначитися із загальною потужністю приладів, які будуть приєднані до стабілізатора. Водночас треба передбачити, що під час запуску багато пристроїв вимагають більшої кількості витрат потужності (особливо це стосується роботи насосів, компресорів та асинхронних двигунів). До того ж важливо передбачити запас потужності до 20–30%.
  • Також визначаємося, який тип стабілізатора необхідний — електромеханічний або електронний. Особливу увагу треба зосередити на першому виді. Їм частіше необхідне сервісне обслуговування, вони мають потребу в чищенні робочих контактів, а якщо з ладу виходить один із механічних елементів, доведеться купувати нове обладнання. Однак ці стабілізатори мають і непогані переваги — плавне вирівнювання напруги та меншу вартість. Водночас електронні стабілізатори більш швидко реагують на перепади напруги, завдяки чому може бути врятована приєднана техніка.
  • Наступне питання під час вибору — однофазний або трифазний стабілізатор. Якщо будинок забезпечений виводами 220 В, то необхідний однофазний стабілізатор. У разі трифазного варіанту, щоб захистити всіх споживачів, треба купити стабілізатор напруги 380 В. Якщо ж мова йде тільки про одну або дві фази, цілком підійде однофазний варіант.
  • Купити стабілізатор напруги треба, враховуючи гучність. У цьому випадку потрібно проконсультуватися з продавцем, а ще краще прочитати характеристики стабілізувального приладу.
  • Чимале значення має й розмір стабілізатору. Його величина може не тільки зіпсувати естетичний вигляд кімнати, а й вимагати додаткових укріплень.
  • Не можна не відзначити сучасний цифровий дисплей у стабілізаторі напруги. Вони забезпечують показання точних даних і водночас зручніші в експлуатації. Сучасні електронні табло набагато комфортніші, ніж стрілка та циферблат.

Важливим моментом є вартість стабілізаторів. Тут діє правило «що вища якість та надійніший товар, то він дорожчий». Тому фахівці не радять жаліти фінансів на хороші прилади — краще заплатити один раз за якісний пристрій.

keyboard_arrow_up