Дотримання правил безпеки збереже вам життя (Новини компаній)

Дотримання правил безпеки збереже вам життя (Новини компаній)

Останнім часом в усіх регіонах України різко зросла кількість аварійних ситуацій при користуванні газом в побуті. Зокрема, отруєння чадним газом, вибухи, пожежі та інші аварії, що несуть небезпеку для життя та здоров’я людей, руйнування будинків.

Щоб уникнути біди задля власної безпеки забезпечте 

  • вчасне проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання та газових приладів, зокрема систем автоматики безпеки та блокування;
  • перевірку стану і ремонт димових та вентиляційних каналів, оголовків димоходів;
  • встановлення сигналізаторів контролю небезпечних концентрацій чадного та природного газу;
  • недопущення самовільного встановлення, переміщення, заміни газових приладів;
  • недопущення влаштування в будинках, які обладнані приладами з відводом продуктів згорання в димоходи (котли, водонагрівачі), витяжної вентиляції з штучним спонуканням (електровитяжок). 

Як свідчить статистика, найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги в димових та вентиляційних каналах.

Аби димовентиляційна система працювала належним чином її треба періодично обстежувати, прочищати і ремонтувати. Для цього власники чи балансоутримувачі будівель і споруд мають залучати спеціалізовані організації, які мають ліцензію, підготовлений персонал та необхідне обладнання.

Димові та вентиляційні канали мають обстежуватися одночасно, двічі на рік (перед початком опалювального сезону та після його закінчення), а ті, що працюють сезонно – один раз на рік.

При користуванні газом дотримуйтесь елементарних правил безпеки:

Будьте обережні! Дотримання правил безпеки збереже життя та здоров’я вам і вашим близьким.

 

 

keyboard_arrow_up