2000 українців отримають роботу в ІТ і сплачуватимуть податки в Україні. Айтішників закликають долучатись (новини компаній)

2000 українців отримають роботу в ІТ і сплачуватимуть податки в Україні. Айтішників закликають долучатись  (новини компаній)

“Дві тисячі - це та реалістична цифра з більше, як трьох тисяч бажаючих, які вже зареєструвались на програму

Доброго вечора - ми з України!. Це соціальна ініціатива спрямована на працевлаштування біженців, які постраждали від війни та УБД з росією, яку започаткували викладачі і випускники Вінницької ІТ-Академії менше, ніж 2 місяці тому. Ми не маємо жодного сумніву, що Україна переможе і ми робимо все можливе, щоб кожен українець, де б він/вона не був, мав змогу повернутись до гідного життя в Україні і підтримувати ЗСУ” - каже Роман Мельник, директор Вінницької ІТ-Академії, один із ініціаторів проєкту.

Проєктом передбачено - інтенсивне навчання біженців та учасників бойових дій найбільш затребуваних айтішних спеціалізацій - програмування, мануальне і автоматизоване тестування, веб-дизайн та проєктний менеджмент. Плюс персональний супровід кожного/ї аж до працевлаштування за спеціальністю.

“Враховуючи, як з кожним днем росте кількість тих, хто бажає прийняти участь в програмі і дійсно налаштований змінити своє життя та отримати роботу в ІТ-сфері. І, з досвіду навчання в ІТ-Академії, потім - роботи в ІТ (пройшов шлях від трейні до тімліда), а останніх вже 4 роки викладання. І, за підтримки - партнерських організацій, міжнародних фондів, самої ІТ-спільноти - айтішників і ІТ-компаній, чиї експертиза і ресурси дуже важливі, щоб наповнити проєкт реальним змістом. Впевнений, що ми змогли б організувати інтенсивне навчання і забезпечити роботою в ІТ-індустрії, не тисячі, а - десятки тисяч українців щороку!” - повідомив Олександр Панченко, керівник проєкту.

Алгоритм дій, як для айтішників, простий ;-)

*Після навчання - сплата податків в Україні є обов’язковою умовою участі в проєкті!

Наразі, вже більше 260 учасників на 4-му етапі і перша група майбутніх програмістів дійшла до 7-го та відібрана для подальшого інтенсивного навчання:

1

Валентина Алексєєнко

Запоріжжя

Прага

2

Іванна Величко

Київ

Нова Прилука

3

Катерина Желєзняк

м. Запоріжжя, Україна

м. Вільнюс, Литва

4

Олексій Кисельов

с. Опитне, Донецька обл.

Кам'янське

5

Анастасія Кльосова

м. Бахмут, Донецька обл.

м. Хмельницький

6

Катерина Ковальова

Дніпро

Тячів

7

Анна Коломоєць

Харків

Ладижин

8

Анна Маклакова

Ірпінь, Київська обл.

Житомирська обл.,  с. Глибочок

9

Марія Мацелюх

Київ

Копенгаген, Данія

10

Ганна Мікула

Маріуполь

Обухів

11

Борис Педоренко

Кривий Ріг

Німеччина, м. Ошац

12

Тетяна Солод

с. Вербки

с. Вербки

13

Володимир Стадник

Донецька обл., м. Добропілля

м. Дніпро

14

Дар'я Філоненко

Харків

Харківська область

15

Валентин Чернишов

Краматорськ

Полтава

Організатори планують постійний відбір і старт нових груп по мірі готовності кандидатів. Найближчий старт потоку веб-дизайнерів, мануальних тестувальників і проджект-менеджерів планується вже за кілька тижнів.

Запрошуємо усіх небайдужх, ініціативних, хто має компетенції або хоче допомогти проєкту, як партнер, бізнес, викладач чи ментор долучайтесь до нашої ініціативи. Кожна, навіть найменша, підтримка зробить Україну сильнішою та наблизить нас до перемоги! 

І не забуваємо щодня направляти усі свої сили і вільний час на допомогу українським захисникам! Підтримайте ініціативу Вінницької ІТ-Академії допомоги ЗСУ - Bayraktar

Крім того, ми постійно виготовляємо патріотичні брендові футболки кошти з яких ідуть на виготовлення спеціальних сухпайків для українських захисників, які на передку.

Якщо у вас виникли побажання чи питання про те, як ви можете долучитись, будь ласка, зв’яжіться з нами:

еmail: [email protected] 

Щоб підтримати нашу благородну справу, будь ласка, відвідайте сторінку партнера проєкту: 

Молодіжного центру працевлаштування

 

keyboard_arrow_up