Який має бути реальний прожитковий мінімум? Думка вінничан

Який має бути реальний прожитковий мінімум? Думка вінничан
  • З 1 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум. Для працездатних осіб він виріс на 78 гривень і нині становить 1 762 гривні.
  • Ми поцікавилися у перехожих вінничан, скільки на їх думку має становити прожитковий мінімум?

 

 

Людмила (21), менеджер:

– Я займаюся вокалом і на нього витрачається дві тисячі гривень на місяць. А ще ж потрібно платити за купу всього іншого. Наприклад, проїзд, харчування, квартплату, комуналку, ліки, якщо раптом захворію. За моїми підрахунками, мінімум для життя потрібно п'ять тисяч гривень. Якщо брати в середньому, то це ще плюс три тисячі.

Денис (36), кондуктор:

– Якщо рахувати з квартирою, то мені вистачило би семи тисяч гривень на місяць. За ці гроші можна вдягатися, нормально харчуватися та оплачувати рахунки. Але на місяць у мене виходить три тисячі гривень. Тому доводиться економити навіть на їжі. Про те, щоб кудись сходити, мова взагалі не йде.

Галина (75), пенсіонерка:

– У мене пенсія дві тисячі гривень. З них, десь 800 йдуть на комуналку, квартплату, телефон. А ще ж онукам треба чимось допомогти і здоров'я вже не те. Мені треба суглоб міняти, а він 120 тисяч коштує. То де такі гроші взяти? Було б добре, хоча б чотири тисячі мати. А так, тільки на виживання вистачає.

Василь (55), охоронник:

– Те, що підняли прожитковий мінімум, ще нічого не означає. Ніхто чомусь не звернув уваги на те, що піднялися ціни на комуналку, продукти харчування та медичні послуги. Я заробляю дві з половиною тисячі. І як цього може вистачати? Це знущання над людьми. З цими цінами людина повинна мати хоча б шість тисяч на місяць.

Юлія (17), студентка ВДПУ:

– Живу на стипендію та гроші, якими допомагають батьки. На місяць виходить приблизно три тисячі гривень. Цих грошей вистачає на їжу, елементарний одяг, оплату гуртожитка та десь погуляти. За меншу суму, мені здається, жити у Вінниці просто неможливо.

Андрій (22), студент:

– Звичайно, все залежить від потреб кожної людини. Та мені здається, що мінімум має становити чотири тисячі. Шість, то буде взагалі ідеально. І це не великі потреби: оплата за житло, комуналка, їжа, одяг і якісь розваги. У мене виходить приблизно чотири тисячі на місяць. Але я все одно на деяких речах маю економити.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • тато

    Зарплату и пенсии им. Еще в здобутках Революции FreeГідності усомнитесь.
  • Валерка

    Для України потрібно встановити мінімалку 400 доларів (нехай буде в гривнях, але з обов'язковою прив'язкою до долара), + підвищення манімалки раз на рік на 10-15% (з обов'язковою прев'язкою до далара).

    Dmytro Protsenko reply Валерка

    Давай краще 4000

    Денис Семерук reply Валерка

    За чей счет?)

    Пупкин Вася reply Валерка

    Мечтатель )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up