Як стильно виглядати у холодну пору: лайфхаки від вінницької стилістки

Як стильно виглядати у холодну пору: лайфхаки від вінницької стилістки
Персональна стилістка Анна Слободянюк розповідає, як підлаштувати моду під себе
  • Стилістка Анна Слободянюк розповіла, що доцільно носити у зимовий період та як зекономити купуючи одяг
  • Якщо колись люди використовували одяг лише як захист від холоду, то зараз за допомогою речей ми можемо самовиразитися та підкреслити свою індивідуальність

Одяг тепер не крайня необхідність, а візитівка кожної людини. Тому виглядати стильно можна навіть взимку, будучи щільно «запакованим» у куртку, шапку та шарф.

Стилістка Анна Слободянюк розповідає, хоч мода досить мінлива, але найголовніший її посил – це комфорт кожної людини. Відслідковувати і пробувати на собі всі новинки, які створюють дизайнери зовсім не обов’язково. Варто підлаштовувати моду під себе.

Відео дня

За її словами, нині модна індустрія не має лише одного напрямку. Хоча основні акценти розставлені на мінімалізм, маскулінність, жіночність та авангард (коли одна річ ніби зшита з двох, наприклад поєднання тренча і піджака).

— У моді поєднання оверсайзу та сексуальності. Увага приділяється крою речей, який, власне, й видає їх актуальність. Зараз ніхто не диктує нам, що вдягати. Згори нам не кажуть, що тренч чи сорочку в цьому сезоні ми не носимо. Це речі, які були з нами 100 років тому і будуть й далі. Просто з часом з’являються нові деталі, які й актуалізують той чи інший одяг.

Читайте детальніше про те, як стильно виглядати у холодну пору.

Головні убори

Взимку головні убори не лише захищають від холоду та погодних умов, а й доповнюють образ. В 2021 році актуальні кепки, панамки та берети. Родзинкою може стати шкіряна або наповнена синтапоном хустка.

— В моді зараз спортивні кепки. Їх прикольно поєднувати з класичним пальто чи навіть шубою. Це контрастне поєднання, до якого не всі ще готові, але виглядає круто. Є ще панамки, схожі на рибацькі. Їх носять не лише влітку, а й взимку – зараз в асортименті багато хутряних варіантів. Головне - не носити хутряну панамку з хутряним пальто, бо це виглядає, як кокон. Також варто звернути увагу на берети, які зроблять образ загадковим та елегантним або шапки-біні, де видовжена верхня частина. Об’ємні в’язані шапки, які були популярні минулого року теж можна актуалізувати у цьому сезоні.

Верхній одяг

Анна розповідає, що зараз, як ніколи актуальні оверсайзні пуховики. І хоч більшість людей вважає, що об’ємність не може виглядати елегантно, Анна впевнена, що у правильно підібраному пуховику можна почуватися комфортно і стильно. Однак є й інші варіанти верхнього одягу – шуби та пальта.

— Я, наприклад, минулого року носила одну ступінь оверсайзності, а в цьому році вона, умовно кажучи, виросла вдвічі. Актуальні також утеплені пальто. Можна носити й шуби як з натурального, так і з штучного хутра. Тепер стилісти лояльніше ставляться до натуральних шкіряних чи хутряних речей. Якщо у вас є справжня хутряна шуба – це ок, носіть її з задоволенням. Головне, щоб вона виглядала стримано і лаконічно, без перламутрових ґудзиків, рукавів-кльош, об’ємного комірця та розводів. А чи купувати нову шубу зі справжнього хутра – це етичний вибір кожної людини.

Взуття

Впевнено стояти на ногах не лише фігурально, а й буквально в сезоні 2021 року можна буде у чоботах на грубій платформі. Анна Слободянюк розповідає, що останнім часом жінки дедалі частіше відмовляються від підборів на зимовому взутті.

— Активний спосіб життя, коли потрібно встигнути все, змушує шукати альтернативу. Тому з’явився тренд на грубі черевики з масивною підошвою. Вони схожі на армійські чи байкерські чоботи. Їх можна носити не лише з брюками, а й з сукнями – вдало підібраний одяг з таким взуттям може виглядати навіть сексуально. Такі черевики універсальні і, цікаво, що зараз найчастіше люди купують демісезонне взуття навіть на зиму. При виборі можна взяти утеплені черевики з масивною підошвою – саме вона збереже тепло і не буде пропускати холод з землі. Зберігається тренд і на хутряні лофери.

Базовий гардероб

Ми також розпитали стилістку про базовий гардероб. На думку Анни Слободянюк, створювати базовий гардероб варто з речей, які співзвучні до вашого характеру, вподобань та бажання самовиражатись. База - це речі з нейтральним кроєм та, частіше всього, нейтральною кольоровою гамою. Вони слугують основою вашого гардеробу, до якої можна буде додавати трендові чи яскраві одиниці і отримувати образи саме в вашому стилі. База має бути актуальна за кроєм, з хорошою посадкою, виконана з якісних матеріалів та фурнітури.

— Базовий гардероб дуже індивідуальний і при його підборі найголовніше звернути увагу на умови і місця, в яких ви найчастіше буваєте. Юрист, наприклад,  проводить більшість часу у діловому стилі. А програміст працює вдома у треніках і худі. Головне, це визначитися з речами, які найчастіше вдягаєте. В середньому, це футболки, водолазки, светр, можливо, худі – хоча в когось його не буде у гардеробі, а натомість будуть сорочки, кілька пар джинсів і брюки різних кольорів. Верхній одяг та кілька пар взуття на всі випадки життя – черевики, кросівки, туфлі. На основі цих елементів одягу створюються образи відповідно до актуальних силуетів, які будуть відповідати сезону, — наголошує Анна Слободянюк.

Лайфхаки від персональної стилістки

Анна Слободянюк зауважує, що середина зими – це сезон знижок, а тому хороший період для шопінгу. Однак цього року через локдаун пройтися магазинами буде не так просто. Плануючи похід по магазинам, варто складати списки необхідних речей.

— Списки покупок – необхідні. Буває, що ми купуємо якусь кофтинку, а її нема з чим носити. Вона лежить, чекає свого часу, а він так і не приходить. Тому періодично переглядайте гардероб, визначіть, чого не вистачає і складіть список необхідних речей, — радить Анна Слободянюк.

Окрім того, стилістка наголошує на мультифункціональних речах, які можна використовувати ледь не щодня, збираючи різні образи.

— Наприклад одну й ту ж сорочку можна носити з гольфом, кардиганом, піджаком або взагалі саму по собі. Йдеться зараз про багатошаровість, яка актуальна в цьому сезоні. Така сорочка має бути середньої цупкості, щоб не просвічувала попередній шар, - каже Анна. - Взимку також замість шарфа можна використовувати светри: скрутити його бубликом, накинути на плечі поверх верхнього одягу. Це досить зручно, тим паче, інколи буває незручно вдягати светр під пальто.

Анна Слободянюк додає, що створюючи образ, люди роблять багато помилок після оголошення основних кольорів року.

— От у 2020 році кольором був синій і багато хто каже : «О, в мене є п’ятилітня сукня синього кольору – я буду в тренді». Але ж варто ще звертати увагу на крій, довжину, оздоблення. Через самий лише колір річ не може бути актуальною, — каже Анна Слободянюк.

А щоб зекономити, можна замовляти речі на іноземних сайтах.

— Той же масмаркет в Іспанії або Польщі набагато дешевший, ніж у нас. Є баєри, які закуповують одяг і буде дешевше на 15-20% заплатити йому та за доставку, ніж купити річ у наших фірмових магазинах. Якщо не орієнтуєтеся у своїх розмірах, попередньо пройдіться магазинами, приміряйте, подивіться, як річ на вас сидить. Але зауважте, що купуючи у баєрів, повернення одягу неможливе.  

Читайте також:

«Якщо не зараз, то коли?» Історія вінничанина про відкриття бізнесу на карантині
Місця сили: де у Вінниці люди перезавантажуються від стресів
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Maryna Yastremska

    ,,Одяг тепер не крайня необхідність,, - подумала наша влада і заборонила продаж шкарпеток...а також і решти товарів. Комунальні подорожчали - заборонити лампочки! Немає лампочок - немає світла. Не палиш світло - не тратиш гроші. Все. Врегулювання тарифів виконали, пора собі і премію начислити!
  • Торон Туй

    У нас в деревне интересует только вопрос сколько баблоса у тебя на счету и сколько тебе приносит твоя работа. После этого хоть голый в зеленке ходи - твои личные проблемы самовыражения.
  • Олег Каськов

    Де ви бачите холодну пору?
  • Tet Yana

    "Светр, скручений бубликом, одягнений поверх пальто"...
    Це серйозно, порада стиліста?🙄
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up