Вінницький пенсіонер написав книгу для своїх онуків і видав тиражем у 26 екземплярів

Вінницький пенсіонер написав книгу для своїх онуків і видав тиражем у 26 екземплярів
  • Історії до «Дивовижних пригод «маленького» українця» Микола Остапчук почав збирати ще під час навчання в інституті. Написати книгу вирішив кілька місяців тому.
  • Науковець, педагог, а нині пенсіонер в іронічному стилі записав свої спостереження за незвичними та смішними життєвими ситуаціями, щоб залишити добру пам’ять своїм онучатам.

 

- Трьохрічна онучка якось показувала мені планшет, а потім потайки, зі здивуванням,  розповідала матері, що дідусь не може знайти її улюблений мультик, - розповідає 65-річний Микола Остапчук. – Коли вона виросте, знайде і прочитає мою книгу, зрозуміє, що дідусь теж щось умів зробити. Ця книга для них, для двох моїх онучат.
Перші десять екземплярів «Дивовижних пригод «маленького» українця», на 95 сторінках, вперше вийшли у світ вісім місяців тому.


- Спочатку це не задумувалось як книга, - розповідає Микола Остапчук. – Я просто писав про цікаві та смішні речі, які підмічав під час студентських років та років професійної діяльності у блокнот. Якось, гортаючи старі записи, надумав зібрати все в одну книгу. Крім прози у книгу увійшла і поезія.
Головна діючі особи книги «Кум», «Фантомас» та "Кум-фантомас", які за словами Миколи Остапчука, показують життя середньостатистичного представника певної категорії жителів сільської місцевості.
На обкладинці зображений шарж на французького актора Луї де Фюнеса. За словами автора, в українців є декілька характерних рис притаманних цьому актору. 
Книгу до друку Микола Остапчук підготував за два тижні. Надрукував все за власний кошт, усі примірники роздав друзям та знайомим.
- Поки не знаю чи писатиму книги далі, - розповідає Микола Остапчук. - Все буде залежати від того, як читач сприйме мою першу книгу. 

Ми попросили у Миколи Остапчука електронний варіан книги "Дивовижні пригоди "маленького" українця" і публікуємо її на сайті. Свої відгуки можете залишити в коментарях. 

Відео дня
cript type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true">

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Vitaliy

    Мені сподобалась і книга і вірші ,  а хто критикує , нехай напише щось своє щоб люди оцінили.
  • Ирина Нурметова

    Класна ідея!)
  • Anna Plakhotnyuk

    чудова книга! варто почитати!
  • Anonymous

    Стільки помилок у книжці... В такому виді, без вичитки, друкувати було б соромно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up