Вінницька пара з Китаю: «Ми зіграли весілля за тиждень до початку карантину»

Вінницька пара з Китаю: «Ми зіграли весілля за тиждень до початку карантину»
  • Інна Огороднійчук та Антон Довгань – подружжя вінничан, які віднедавна мешкають і працюють в Китаї.
  • Їх стосунки почалися у Вінниці, а одружилися вони в Шанхаї, напередодні карантину. Про весілля та життя під час епідемії дівчина розповідає читачам 20minut.ua

Історія кохання Інни Огороднічук та Антона Довганя розпочалася у Вінниці. Тут вони мешкали і навчалися у вишах, вона у Вінницькому аграрному університеті, він — у торговельно-економічному інституті на маркетолога. Далі робота занесла Антона в США. 

Із Вінниці у Піднебесну

 Далі почалися стосунки на відстані і побачення у скайпу.

—Тоді Антон працював менеджером на круїзних лайнерах в Америці. І хоч інтернет був шалено дорогим, він знаходив час виходити зі мною на зв’язок щодня. Спершу був на роботі дев'ять місяців, далі півроку і  ще п'ять місяців. Потім знайшов роботу в Китаї, і я вирішила після закінчення навчання у магістратурі приїхати в Китай, побачитись з коханим.— розповідає Інна.— Але так сталось, що я не могла довго відкрити візу, то здійснила мрію, та поступила до аспірантури у Вінницький аграрний. 

Відео дня

Велике китайське весілля

По завершенні семестру вінничанка отримала  візу і восени минулого року приїхала в Китай. Коханий зробив дівчині сюрприз, запропонував одружитися  в Шанхаї. 

— Ми разом вже 5 років,і справа йшла до весілля. Я завжди мріяла про виїзну церемонію розпису, але навіть не могла уявити що буде у Китаї, і що буде розписувати не жіночка з бабетою, а солідний та душевний генеральний консул. Це було дуже романтично, — ділиться враженнями наречена Інна. — Ми одружились в Генеральному консульстві України в Шанхаї ще 22 листопада 2019 року, у день мого народження. На реєстрації я була з букетом українських соняхів. Консул дуже відповідально поставився до нашого весілля, адже за 2019 рік, ми були тільки сімнадцятою парою. Після розпису було шампанське, лунали українські тости. Далі 10 січня цього року співробітники мого чоловіка влаштували справжнє китайське весілля. Нам надзвичайно пощастило, адже це було за тиждень до початку карантину. Під час епідемії проведення масових свят заборонено.

Святковий одяг на весілля подружжю презентувала донька директора нареченого. Інна та Антон одружувалися у справжньому національному весільному вбранні.

— У китайській культурі є три найголовніші події у житті: це народження дитини, одруження та смерть. Китайське весілля схоже на наше, адже дуже багато їжі та гостей. Відмінність у тому, що наречені повинні бути у червоному традиційному одязі, адже червоний колір у Китаї — це колір багатства, — розповідає вінничанка. 

Весілля китайці гуляють гучно. От і нашій подружній парі мешканці піднебесної влаштували справжнє святкове дійство.

— Перші три години наречений та наречена повинні стояти біля входу у святкову залу та зустрічати гостей. А так, як гостей в середньому 100 -300, це займає багато часу. У нас на весіллі було біля сотні людей, усі співробітники мого чоловіка. В Україні молоді вклоняються лише батькам, а от у Китаї наречені роблять поклони вправо, вперед, наліво, а потім один одному. Цим показують шану та повагу до світу та один до одного, —говорить наша землячка. —  Далі всі гості починають обдаровувати молодят червоними конвертами з грошима — кумпао. Молода отримує більше кумпао, так, як наречений вже отримав найбільший дарунок — свою кохану. Медового місяця у нас не було — почалась епідемія коронавірусу.

Життя під час епідемії

Після весілля вінничани не мають можливість насолоджуватися колоритом Піднебесної. Життя тут ніби зупинилося.

— Ми живемо з чоловіком у Сучжоу. Паніки немає, так як китайці дуже відповідальні і всі сидять дома. У магазинах все є, до кінця дня продуктів стає менше, ніж зазвичай. Китайцям зручніше і дешевше  замовляти їжу, а зараз всі доставки закриті. Та і взагалі все закрите крім основної лікарні, аптек і супермаркетів. Бізнес не працював до 8 лютого, а школи та дитячі садочки — до 17 лютого. Маски розкуплюють у перші години роботи аптек. У Китаї майже завжди всі ходять у масках, адже великий смог, —ділиться Інна. — У кожному будинку є люди, які збирають дані пожильців: імена та номера телефонів поквартирно, адже всі будинки закриті. Всередину можуть заходити тільки мешканці та прибиральниці. 

Щодня повідомлення приходить на телефон про те, що необхідно мити руки, носити маски та полоскати горло підсоленою водою. Немає міжміського автобусного сполучення.Тільки потяги. Ще тут забороняють подорожувати з тваринами і споживати їх у їжу. Вінничани дивуються гастрономічним вподобанням китайців. 

— Тут їдять кажанів і змій, але не у кожній провінції. У містах, що межують з Пекіном, Шанхаєм та Гуанчжоу цього немає. Навпаки всі шалено люблять собак та котів. Подейкують, що саме видозміна вірусу від змій та кажанів спровокувала епідемію. Але точних даних немає. Та можу сказати, що це дивне м'ясо дороге, не всі його можуть собі дозволити, а от курятина та свинина дешева. Тільки курячі лапки в ціну вирізки в Україні, тому що вони багаті колагеном.

Перебуваючи на карантині, вінничани передають вітання землякам. Бажають, аби епідемія не торкнулася України.

Читайте також:

Вінниця лікуватиме коронавірус антибіотиками в інфекційному відділенні першої лікарні 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Lena Prasol

    Щастя і долі в дорозі Вам молодим, сонце хай гріє щоденно промінням ясним...
  • Оксана Гадиняк

    Вітаємо!!! Будьте щасливі.
  • Надія Іванюк

    Хай Бог береже вас
  • Наталия Колесник

    Винница передаёт привет, держитесь!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up