Вінничанин Дмитро Сидоров: Тім Бернерс-Лі - людина, що сплела всесвітню павутину

Вінничанин Дмитро Сидоров: Тім Бернерс-Лі - людина, що сплела всесвітню павутину
Дмитро Сидоров відомий у Вінниці, як звукорежисер та автор програми “Живий звук”. Він захоплюється винахідником Інтернету – Тімом Бернерс-Лі, який мало відомий у світі

Телеведучий, мюзик-мейкер та звукорежисер Дмитро Сидоров створив єдиний у Вінниці проект для молодих музикантів, що дозволяє показати свій талант у студійному форматі.  Він - автор та ведучий програми “Живий звук”. Завдяки їй невідомі виконавці заявляли про себе, а глядачі відкривали нові пісні, виконані наживо. Цей талановитий чоловік захоплюється життям та досягненнями англійця, що вигадав Інтернет - Тімом Бернерс-Лі.

- Завдяки його розробкам виникла всесвітня павутина, що дала старт глобальному людському спілкуванню у всіх значеннях цього слова, - каже Дмитро Сидоров. - Людство перейшло в категорію "інформаційне суспільство". Крім цього, його семантична павутина, одна з інформаційних концепцій, наближає еру, коли інформацію стане обробляти сам комп'ютер, а не людина, витягуючи її з тексту за допомогою браузера.

Відео дня
> Тім Бернерс-Лі - людина маловідома, що на думку Дмитра, несправедливо.

Комп’ютер зробив з телевізора

Тім Бернерс-Лі, людина, яка подарувала світу свободу спілкування, народився 58 років тому, в "старій добрій Англії". Закінчивши приватну лондонську школу, він вступив в Королівський Коледж при Оксфордському університеті, який з відзнакою закінчив за фахом - "Фізика".

Інтерес до комп'ютерів з’явився, як і у багатьох підлітків, завдяки іграм. І це захоплення було настільки сильним, що почало заважати, на думку вчителів, навчанню. Тім з азартом зловживав цим заняттям і його позбавили доступу до комп'ютера лабораторії ядерної фізики.

 Але це тільки заохотило юнака. За п'ять фунтів він купив старий телевізор, за тринадцять - чіп-знакогенератор і дві стипендії витрачені на мікропроцесор М6800. Таким був перший комп'ютер юного таланту, який допомагав реалізовувати йому свої ідеї.

Працювати Тім почав у фірмі, що поставляла на ринок телекомунікаційне обладнання. Тут він отримує хорошу практику, розробляючи багатозадачну операційну систему і драйвери під периферійне обладнання.

У 1980 р. йому запропонували місце консультанта з розробки програмного забезпечення в Європейській лабораторії фізики елементарних частинок (CERN).

Тім залишає Великобританію і переїжджає до Швейцарії. 

Інтернет називали «Нотатками»

Саме тут починаються серйозні наукові дослідження і проба сил на науковому терені. Почалося все з того, що він написав для власних потреб невелику програму, назвавши її «Нотатки». По суті, це була модель звичної сьогодні гіпертекстової бази даних. Саме в ній і була втілена майбутня концепція "всесвітньої павутини".

Дуже скоро розробки молодого вченого виявилися потрібними. Він займався проблемами обробки і надання результатів наукових досліджень у режимі реального часу. Тут і знадобилась програма "Нотатки".

Восени 1990 р. почали функціонувати перший "веб-сервер" і перший "веб-браузер". Написані вони були були власноруч Тімом. Першими користувачами були співробітники CERN.

Американці,  відомі у всьому світі “мислівці за головами”, роблять йому пропозицію, перед якою важко встояти. Йому надають кафедру в Массачусетському Технологічному Інституті. Він очолює Міжнародний консорціум, який контролює Палати Стандартів "всесвітньої павутини".

Зараз Тім їздить на скромному автомобілі у свій крихітний офіс в Массачусетському Технологічному Інституті. Там його некомерційна організація "Консорціум WWW" встановлює технічні стандарти для "всесвітньої павутини", захищаючи її від загроз, якими багатий нинішній ринок.

- Він ніколи не намагався перевести свої винаходи в грошовий еквівалент. Це просто не його спосіб існування, - говорить Вінтон Серф, один з піонерів Інтернету, віце-президент MCI Communications.

Про особисте життя “всесвітнього павука” також мало відомо, як і про нього самого. Він не полюбляє пресу і додому журналістів не запрошує. Одружений, має двох дітей. Кажуть, що за його розмовою і за його думкою ніхто не встигає. А ще говорять, що він ще той жартівник. І часто жартує сам над собою. Одного разу він читав лекцію перед величезною аудиторією, і з комп'ютером несподівано виникли проблеми. Тім впорався з ними і як би між справою вимовив: "Хіба стояв би я тут перед вами, якби все і так працювало як треба?"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up