Від кандидата наук до королеви краси: як викладачка з Вінницького політеху світ підкорювала

Від кандидата наук до королеви краси: як викладачка з Вінницького політеху світ підкорювала

Днями повернулася з конкурсу Мrs. Clobe-2020 (Місіс Земна Куля) вінничанка Олена Жагловська. На світовому конкурсі серед одружених жінок, який проходив у місті Шеньчжень (Китай) з 28 листопада по 8 грудня, науковець з Вінницької політехники змагалася  з 65 конкурентками світу, віком від 23 до 50 років.

 “Місіс Земна Куля”- щорічний міжнародний конкурс краси, відкритий для жінок одружених або хто є мамою. Це найбільший і найпрестижніший конкурс у світі саме для жінок який започатковано у 1996 року у США, носить благодійний характер. Вартість участі для конкурсанток становить 2500 доларів США. Українки у "Мrs. Clobe" перемагали двічі. У 2009 році - Ірина Чорномаз (м. Київ), а у 2012 році Анна Щапова (м. Одеса) Наша вінничанка цьогоріч корону не здобула, а от визнання і яскравий досвід отримала чималий. 

Олена Жагловська – кандидат технічних наук, старший викладач кафедри електроніки та наносистем, заступник декана факультету інфокомунікацій Вінницького національного технічного університету. Вона ж щаслива дружина і мати 7-річного сина.  

Відео дня

Чарівна жінка займалася науковою і викладацькою діяльністю. Багато часу проходило в аудиторіях і лабораторіях, допоки не вирішила узяти участь у конкурсі краси. Не лише світу знати, що вона розумниця, а й не аби яка красуня. Перший досвід приніс перемогу – корону “Місіс Вінниця”, далі був конкурс “Краса країни-2019” і її визнали кращою серед заміжніх жінок України. Після цього довелось академічне життя поєднувати зі світським: запрошення на ефіри національних каналів, вечірки, раути, слава першої місіс України. Всеукраїнське визнання дало вінничанці путівку на світовий конкурс краси  “Мrs. Clobe-2020”. Про те, як вона провела 10 днів у Китаї, як відбувся конкурс, Олена Жагловська розповіла ексклюзивно для нашого видання.

– Розкажіть, якими подіями відзначився період вашого перебування у Китаї?

– З 29 листопада по 9 грудня, щодня з ранку до вечора у конкурсанток не було вільної хвилини на відпочинок. То ми на репитиціях, то на благодійних заходах чи званих вечерях. Щодня потрібно було бути з гарним мейком і на підборах. Зі стильними  одягом та вечірніми образами допомогли вінницькі модні дизайнерки Людмила Квєтна та Катерина Лукашик. Остання також виготовила розкішну сукню на фінальний вихід. Національний костюм готували столичні майстрині Ірина Дорошенко, Ольга Рибачук, Оксана Русанова. Прикраси були від Інни Бруль та Віктора Блажко. Я купувала лише квитки на літак. Оргкомітет конкурсу “Краса країни-2019” надав мені можливість брати участь у  "Мrs. Clobe" безкоштовно,– каже Олена Жагловська.   

Олена розповідає, що вражати потрібно було не лише красою, а й талантами. 

– Я готувала східний танець “Есмеральда”, в чому мені допомогла хореограф Діана Подолянчук. Загалом мені сподобався рівень організації конкурсу. Ми відвідували Будинок для літніх людей, інші благодійні заходи.

– А наскільки була сильна конкуренція, як учасниці ставилися один до одного?

– Що стосується конкуренції, протягом підготовки до фіналу її не відчувалося. Тим більше після піжамної вечірки, коли всі потоваришували. Напруженість відчулася у день фіналу. Тоді вже кожен був сам за себе. Більшість конкурсанток приїздили з потужною командою підтримки, з чоловіками, друзями, перукарями і візажистами. Я була одна, лише перед фіналом мене приїхали підтримати переможниця  “Мrs. Clobe” 2012 року – Анна Щапова та засновниця конкурсу “Краса України” Ірина Келлер, – каже Олена.

– Як проходив фінал конкурсу “Мrs. Clobe-2020”? 

– Судили красунь 30 членів журі з усього світу. Було три фінальних дефіле – у національному костюмі, у купальниках та вечірній сукні. Окрім натуральних красунь, були достатньо тюнінговані конкурсантки. Я вважаю, конкурс і фінал проходили досить цивільно. Переможицею цьогорічного конкурсу серед жінок світу стала росіянка, мати чотирьох дітей Ксенія Кривко. 

Свято краси відгомоніло. Олена Жагловська повернулася додому і в рідний Вінницький політех, до студентів і наукової роботи. До речі, ректор університету, колеги і студенти підтримали Олену на її конкурсному етапі життя. Рідні та друзі пишаються своєю королевою.

Автор: Лариса Олійник

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Kurtuluş Kaynak

  • Dmitriy Kolobnev

    Так там 1, 2 и 4 места кацапы. 3 место Эквадор.
    Хороший конкурс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up