Вибори в медуніверситеті: Вікторія Петрушенко — нова ректорка

Вибори в медуніверситеті: Вікторія Петрушенко — нова ректорка
  • Сьогодні, 10 квітня, у Вінницькому медичному університеті відбувся другий тур виборів ректора.
  • Вікторія Петрушенко очолила список лідерів з результатом 52,26% голосів.

У Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова обрали ректора. Це вже не перша спроба, адже вибори 2023 року не відбулися. Їх призупинили через перевірку на плагіат наукової роботи кандидатки.

За результатами першого туру виборів, які відбулися 3 квітня, жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів, тому прийняли рішення через тиждень провести другий тур. 

І от сьогодні, 10 квітня, після підрахунку голосів стало відомо про перемогу Вікторії Петрушенко. Вона набрала 578 голосів, обійшовши свого конкурента, Олега Власенка, рівно на 100 голосів. У Власенка, відповідно, 478 голосів «за».

Відео дня

Проти всіх проголосували 43 виборці, шість бюлетенів комісія визнала недійсними. Всього у голосуванні взяло участь 1106 студентів та співробітників університету або 92,6% від загальної кількості виборців. Відсоток, який набрала переможниця — 52,26% від загальної кількості тих, хто проголосував.

Довідка

Вікторія Петрушенко — лікар-хірург, співачка. Доктор медичних наук, професор. Народна артистка України. Навчалася у Вінницькому медичному інституті, закінчила Національні медичний університет та музичну академію (клас вокалу).

З 1999 року працює у Вінницькому медичному університеті: 2009-2016 рр. — проректор з наукової роботи, з 2016-го — завідувач кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії, з 2023 року — виконувач обов’язків ректора.

Наукові дослідження: лікування та діагностика виразкових кровотеч; ендовенозні втручання з приводу варикозної хвороби вен нижніх кінцівок; лікування виразки шлунка, гемангіом печінки, гострого панкреатиту.

Як вокалістка виступала у складі квартету «Золота брама», гастролювала в Чехії, Польщі, Німеччині, Австрії, США, Перу, Італії, Великій Британії. Лауреатка низки міжнародних конкурсів. Нагороджена медаллю «Співак світу» за краще виконання партії Баттерфляй («Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні, Велика Британія), Ґран-Прі міжнародного фестивалю «Music World» (Італія, 2002). Записала сольний компакт-диск «Українські народні пісні та романси». Викладала музично-педагогічні дисципліни у Вінницькому педагогічному університеті.

 

Читайте також:

Як пройшли вибори у Вінницькому медичному університеті: проміжні результати

Стало відомо ім'я професорки, якій шахраї пропонували «посприяти» в отриманні посади ректора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван Галайчук

    Вітаємо з перемогою, щастя здоров'я успіхів в роботі і науці!!!👍✌️

keyboard_arrow_up