«Це крутіше за стрибок з парашутом» Головна мафіозі Вінниці про хобі та безсонні ночі

«Це крутіше за стрибок з парашутом» Головна мафіозі Вінниці про хобі та безсонні ночі
  • Як розпізнати брехуна за столом, сумніватись в найкращих подругах та лягти спати «без валерьянки».
  • Вінничанка Інна Матковська організовує та проводить у місті гру «Мафія».
  • Поділилась з 20minut.ua секретами та розповіла де знайти найсильніших мафіозі у місті.

— Мафія — це моя пристрасть та кохання, — розповідає 28-річна Інна Матковська. — Через цю гру я часом не можу спати вночі. Нещодавно стрибала з парашутом, так от: мафія — це крутіше.

Раділа, як після ЗНО

Вінничанка Інна Матковська працює викладачем у коледжі інституту «Україна», а у вільний час організовує та проводить у Вінниці гру «Мафія»
— Вперше у «Мафію» я зіграла сім років тому на Студреспубліці, — розповідає Інна Матковська. — У першу свою гру дістала карту шерифа і виграла. Дуже сильно раділа. Останнього разу так стрибала, коли здала ЗНО з української мови. Наступні дві гри була мафією, програла і дуже засмутилась. Не могла спати до п’ятої ранку, стільки в мені було адреналіну.

Фото: facebook Мафія у Вінниці


Після Студреспубліки Інна повернулась у Вінницю і знайшла місцевий клуб «Black Chicago».
— В той час я багато грала, це було дуже класно, — розповідає Інна Матковська.
На початку 2013 року організатори перестали вести ігри і керівництво клубом взяли на себе гравці. Інна з їх числа. Так продовжувалось до декретної відпустки.
— На початку минулого року я вийшла з декрету, але ігор в місті вже ніхто не проводив, тому вирішила знову зібрати клуб, — розповідає Інна. — Я обдзвонила всіх, але із старих гравців мало хто прийшов. У травні мені зателефонували з «Чердака» і запропонували збиратись у них.

Відео дня


Як дізнатись коли людина бреше

За словами Інни Матковської у грі головне не зчитування емоцій інших гравців, а відслідковування протиріч, які можуть вказати на те, що людина говорить неправду.
— Гравців, які вперше сіли за стіл розгадати найпростіше, вони можуть показувати все емоціями, — розповідає вона. — Але тих, хто вже трохи пограв, на цьому не зловиш. Вони можуть говорити неправду досить легко. Ви можете покладатись лише на аналіз загальної картини за столом, того як гравці пов’язані один з одним та протиріччя, які все це і виявляють.
Під час гри потрібно бути уважним і майже всі, хто часто грає «прокачують» цей навик.
— Сама по собі я довірлива людина і за столом мене обдурити не важко. Але не важко — це не синонім слова «легко», — каже Інна Матковська. — З часом починаєш звертати увагу на дрібниці, які раніше не помічала. Наприклад, коли я працювала спостирігачем на ЗНО, в одного з викладачів не було бейджика. Я помітила це серед інших, хоч спеціально уваги на це не звертала. Інші не помітили.

Фото: facebook Мафія у Вінниці


За словами Інни Матковської під час ігор навіть близькі люди пізнають один одного з іншої сторони.
- Часто буває, що близькі подруги не можуть розгадати чи говорять вони правду, - розповідає вона. - Безперечно, це справляє на них велике враження.


Ігри на нервах

З жовтня вінницькі мафіозі щовівторка збираються у приміщенні «Vinsmart», що на Соборній, 91. Спільнота вінницьких мафіозі не маленька, двоє з місцевих гравців навіть грають на професійному рівні і їздять представляти Вінницю у інші міста.
— Є різні рівні гри. Елементарний — це коли ти просто знаєш правила і граєш, — розповідає Інна Матковська. — Середній рівень — коли більше граєш і більше розумієш, як потрібно зробити, щоб виграти. Високий — коли їздиш на турніри в інші міста. Найвищий — приймаєш участь у турнірах федерації інтелектуальної гри Мафія.
Федерація гри «Мафія» включає в себе багато клубів країн, таких як Росія, Білорусь, Німеччина, Молдова, Ізраїль, Україна, США та інші.
— Усі ці країни мають клуби, які входять у цю федерацію. З Вінниці один наш клуб входить у цю федерацію, — розповідає Інна Матковська.
За словами керівника вінницького клубу, «Мафія» емоційна гра. Залишитися за столом з холодною головою вдається не всім.
— Зазвичай я намагаюсь контролювати емоційний фон на за столом, але інколи це буває досить важко, — розповідає вона.
Інна зізнається, що зараз грає не часто, бо переважно веде ігри.
- Коли у тебе сім'я на маленька дитина, часом буває не легко викроїти один з вечорів на гру, - розповідає Інна Матковська. - Чоловік не розділяє мого захоплення, але підтримує. Але для себе я знайшла хобі, яке мене захоплює. Інколи адреналіну стільки багато, що я не можу заснути без валерьянки до п'ятої ранку. Кожна гра, як нова книга - вона ніколи не повторюється

Фото: facebook Мафія у Вінниці

У вінницького клубу мафіозів є сторінка у ФБ, де розміщуються фото з ігор, а також пишуть про стан справ спільноти.
— Ми запрошуємо всіх, новачки можуть просто прийти і подивитись, як ми граємо. Зрозуміти, чи підходить їм гра, — розповідає Інна Матковська. — Усіх хто збирається прийти, я обов’язково прошу прочитати правила гри. Можна подивитись коротке відео (воно розміщено у нас на сторінці). Бо без цього взагалі не зрозуміло, що відбувається за столом.

Довідка

Інтелектуально-психологічна гра Мафія
Щовівторка з 19:00 до 00:00
✅ VinSmart ЦЕНТР (Соборна 91)
✅ Інстаграм: https://instagram.com/mafia_vinnytsia 
✅ Фейсбук: https://www.facebook.com/mafiaVinnytsia/
✅ Телеграм: t.me/mafia_vinnytsia
☎️ 093-580-21-40, 096-260-63-10

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Celentano

    Огонь, молодец!

    Инна Матковская reply Celentano

    Дякую:))
  • Ярослав

    А щось окрім класики грає? Класика абсолютно не цікава. Коли у грі дюжина ролей і три десятки гравців, тоді вже про щось можна говорити.

    Инна Матковская reply Ярослав

    Лише класика
  • дйлцан

    да уж, сидеть и корчить и себя психолога это намнооого круче чем прыгнуть с парашютом)
  • 123

    Весело тобі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up