«Це абсолютно китайське дитя». 43-річна вінничанка виношує хлопчика для пари з Уханю

«Це абсолютно китайське дитя». 43-річна вінничанка виношує хлопчика для пари з Уханю
  • Відома фітнес-тренер Ольга Кіцена стала сурогатною матір'ю для подружньої пари з Китаю.
  • Після народження дитини, жінці виплатять 13 тисяч євро. А якби була двійня, то заплатили б більше.
  • Сурогатне материнство для матері-одиначки не лише змога фінансово покращити становище, а й подарувати бездітній парі омріяну дитину.

Розумниця, красуня, спортсменка, мати чудової дівчинки. Говорять, що у 40 життя лише починається, і вінничанка Ольга Кіцена це довела. Хоч на свій вік тендітна жінка не виглядає. Тому сміливо в 41 рік вперше виступала на змаганнях бодібілдерів спочатку у сусідній області, потім поїхала підкоряти столицю. Зараз Ольга спорт не покинула, хоч і знаходиться на сьомому місяці вагітності: навчається в Академії фітнесу IFBB, пройшла курс дієтологіі. Після пологів стане професійним тренером.

Але не в цьому її відмінність від інших вінничанок і не з цієї причини столичні канали запрошують Ольгу на інтерв'ю.

Відео дня

«Хто ще не в курсі. Я сурогатна мама»

Ольга Кіцена — у 43 роки стала сурогатною матір'ю. Вона цей факт не те, що не приховувала, а розповіла одразу всім на своїй сторінці у соцмережі. Просто написала: «Хто ще не в курсі. Я сурогатна мама для одної милої пари. і неймовірно пишаюся цим» і виставила фото.

Зробила це, щоб ні в кого не виникало зайвих питань. 

— Я не могла просто так зникнути з життя на дев'ять місяців. Я розлучена, тому все одно виникали б питання у моїх знайомих, друзів, родичів, на зразок «хто батько» і «куди поділась дитина». Тому, коли стало відомо, що я завагітніла і що дитині нічого не загрожує, — я написала про це в Фейсбук. 

На такий крок мати-одиначка пішла свідомо, оскільки захотіла покращити матеріальне становище своє і доньки-підлітка.

— Я мати-одиначка, моїй доньці Алісі 13 років. Чоловіка в мене немає. Ми з донькою живемо в однокімнатній малосімейці разом з моєю мамою. Дівчинка підростає, я теж доросла жінка, тому прийшов час вирішувати житлове питання. Щоб заробити на квартиру, я б могла поїхати на заробітки в Польщу. Свідомо цього не зробила, оскільки не могла доньку, в якої перехідний вік, залишити тут напризволяще. Коли я Алісі сказала, що можна виносити для інших батьків дитину і отримати за це кошти, вона мене зрозуміла і погодилася. Тоді я звернулася в клініку.

Ольга написала в клініку майже три роки тому, коли їй було 40 років. Народить вона малюка у серпні.

— Я побачила в інтернеті рекламу, перейшла на сайт столичної клініки і заповнила анкету. Мені довго не відповідали, і я подумала, що це через мій вік. Та минулого літа мені зателефонували, запитали, чи я ще не передумала. Я не задумуючись, погодилась. Тоді лікарі попросили здати купу аналізів, щоб перевірити мій стан здоров’я, підготувати чимало довідок: з поліції, з наркодиспансеру, з психлікарні. Я професійний спортсмен, веду правильний спосіб життя, тому всі аналізи були в порядку. Також попросили фото мене і доньки, аби зрозуміти, що досвід материнства присутній.

«Підселяють «готових» ембріонів»

Далі вінничанку Ольгу Кіцену запросили до Києва. Там в столичні клініці ще раз оглянули, зробили всі необхідні процедури по підготовці до вагітності і підселили ембріон.

— Яйцеклітини у мене не брали і я б на це не погодилась. Сурогатним матерям підселяють «готових» ембріонів. А так як ембріонів було декілька, я завагітніла близнюками. Та мій організм через вік не справився б з таким навантаженням, тому мені робили редукцію й залишили одного хлопчика. Батько майбутньої дитини був донором сперми, яйцеклітину давала їм інша китайська жінка, бо мати безплідна. Хоча пара достатньо молода, їм біля 30 років. Одним словом, я виношую абсолютно китайське дитя. В хлопчика мого нічого немає. Запитаєте чому все так складно, не могли вони це все у себе в країні  зробити? Ні, в Китаї сурогатне материнство заборонене.

Сурогатна мама з Вінниці з майбутніми батьками з Уханю особисто не знайома, і навіть не знає, чи побачить їх під час пологів.

— Про те, що я виношую дитину для китайської пари, я дізналася, коли плід прижився і клініка підписала зі мною контракт. Особисто я з батьками не знайома, навіть фото не бачила, але можу якусь інформацію передавати їм через перекладача. Робила це лише один раз, коли у червні вітала маму дитини з днем народження і послала їй фото вагітного животика. Більше того, в серпні у мене термін народжувати, і я не знаю, чи побачу і тоді батьків. Бо є пари, які під час пологів підтримують сурогатну матір, дякують за це. Деякі просять породіллю, щоб під час народження дитини сурогатна матір відвернулася і не бачила новонароджене. В контракті моєї клініки чітко написано, що одразу ж після народження дитя, його забирають й не показують сурогатній матері. Але також мене попередили, що батьки можуть попросити, аби я побула з малюком кілька днів — це за додаткову плату у випадку, якщо вони не встигли приїхати на пологи й не хочуть, щоб його гляділа няня. Після народження дитини, одразу дадуть документи, де я напишу відмову. Перш ніж віддати дитину батькам, їхнє ДНК співставляють. 

«За одну дитину вийде 13 тисяч євро»

Як тільки дитину забирають, сурогатним матерям виплачують всю суму грошей.

— За одну дитину «чистими» на руки вийде тисяч 13 євро. 30 тисяч може отримати жінка, яка виносила двійню чи близнюків. Ще 2 тисячі євро мені дали на особисті витрати на весь період вагітності, тобто десь 6 тисяч гривень на місяць. Клініка оплачувала дорогу до столиці, а в Київ на медогляди я їздила двічі на місяць. Оплачують також всі аналізи, зроблені за межами клініки. При необхідності, забезпечують необхідними вітамінами, фруктами.

Ольга переконує, що материнських відчуттів до хлопчика не відчуває. Знає, що це чужа дитина, тому ніяких сентиментів.

— Я відчуваю, що хлопчик всередині мене зростає активним і знаю, що переді мною велика відповідальність за життя цієї дитини. А ще я щаслива, що маю змогу подарувати нове життя парі, яка так про це мріє. Тому відношусь до малечі турботливо: бережу себе, харчуюсь правильно, не п’ю, не курю, не нервую, відпочиваю постійно. До речі, якщо інші матері зловживають цигарками, їх штрафують. Нікотин виявляють тестуванням.

— Зараз я знаходжусь в Києві, в квартирі, яку для мене знімає клініка. Тут мене забезпечують затишком і найкращими продуктами харчування. А ще я багато навчалась під час декрету, встигла закінчити курси дієтолога і продовжую навчатись в Академії фітнесу. Тому малюк буде розвиненим і розумним. Але я не відчуваю, що це моя дитина і так ніколи не говорю, аби не прив’язуватись. 

Ще вінничанка Ольга Кіцина розповідає про перебіг вагітності на сторінках своїх соцмереж. В першу чергу тому, щоб жінки їй могли написати і порадитись з тих чи інших питань стосовно сурогатного материнства.

«Я — інформатор в світі сурогатного материнства»

— Я можу жінкам розказати те, про що не пишуть на сайтах. А більшість сурогатних матерів приховують свою вагітність, бо бояться засуджень. Тому я — своєрідний інформатор в світі сурогатного материнства. І чого засуджувати? Деякі горе-матері народжують і викидають своїх дітей у смітники і вигрібні ями. А хтось усе життя нещасний, бо не може мати дітей. І ми в цьому допомагаємо. Сурогатними матерями стають не лише матері-одиначки, як я. Виношують дітей для інших родин з усіх країн світу і заміжні жінки. І по кілька разів це роблять (сурогатною матір'ю можна бути лише чотири рази), сповідуючи свої інтереси. Я робитиму це в перший і останній раз.

На всі запитання про сурогатне материнства Ольга Кіцина може відповісти, якщо ви напишете у приватні повідомлення на її сторінках у Фейсбуці або в Інстаграмі.

 

Читайте також:

20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців? 

Класно-урочне чи дистанційне навчання? Що чекає на вінницьких школярів у вересні 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (126)
  • Світлана Тихоненко

    Х
  • Оля Оля

    Тотальная деградация бабья, одни деньги в голове
  • Оля Оля

    Сегодня это ее решения, а завтра твоя дочь будет детьми торговать как картошкой
  • Елена Усенко

    А для чого взагал1 писати таке. Це було 11 р1шення, н1кого н1яким боком необходить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up