Андрій Паньковський, найкреативніший шеф-кухар країни, разом із журналістом 20minut.ua приготував ексклюзивне новорічне меню для вінницьких гурманів.
Три страви, з інгредієнтами і рецептом у нашому матеріалі.
Новий рік вже майже на порозі, тому багато господинь задумалися, що ж подати на стіл у це свято. Кому традиційні “Олів'є” та “Шуба” наскучили, рекомендуємо страви для поціновувачів високої кухні від шеф-кухаря вінницького ресторану “Red Zeppelin” Андрія Паньковського.
Нещодавно знаний кулінар брав участь у проекті “13 Chefs” (“13 Шефів-Україна”), де за свою звану вечерю отримав звання найкреативнішого Шефа країни.
Андрій Паньковський у професії вже 21 рік. Він починав звичайним кухарем в армії, а згодом очолив найпопулярніші заклади Вінниці і освоїв кілька кухонь. У спекотний новорічно-корпоративний період ми звернулися до Андрія і він люб'язно поділився з своїми ексклюзивними рецептами. Преконані, рекомендовані страви від Шефа задовільнять у Новорічну ніч смаки найвибагливіших гурманів і стануть окрасою вашого святкового столу.
– На вигляд вишукані страви, насправді легкі у приготуванні. Вони точно стануть родзинкою вашого новорічного столу. Салат “Пате” прийдеться до смаку представницям прекрасної половини, соковитий стейк сподобається мужнім чоловікам, страви з морепродуктів полюбляють майже усі гурмани, — ділиться шеф-кухар Андрій Паньковський.
До вашої уваги легкий салат, гаряча страва з морепродуктами і апетитний стейк.
Смачна страва і яскрава подача. Шеф-кухар рекомендує до святкового столу легкий у приготуванні, смачний салат.
Склад:
Курячий паштет
Мікс салату
Сіль, перець
Медово-гірчичний соус
Фломбовані кусочки яблука (обсмажені)
Глянець з томатного соку
Джем з апельсинових скоринок
Чіпси з льону
Приготування:
Мікс салату заправляємо медово-гірчичним соусом та джемом з апельсину. Паштет декоруємо у вигляді томатів “Черрі”. Викладаємо поверх салату разом з фломбованими яблуками. Блюдо прикрашаємо чіпсами з льону та глянцем з томатного соку.
На гаряче шеф-кухар рекомендує страву: суп з морепродуктами та пюре з коренеплодів на вершковій основі та апельсиновою цедрою.
Склад:
Коренеплоди (морква, селера, картопля)
Сіль, перець
Вершкове масло
Вершки
Морський коктейль (мідії, креветки тигрові)
Бульйон
Цедра апельсину
Прованські трави
Приготування:
Відварити коренеплоди, додати сіль, перець, вершкове масло. До бульйону з морепродуктів додати вершки, апельсинову цедру і прованські трави. Пюре залити бульйоном, прикрасити мідіями та креветками.
Ну і яке застілля без м'ясної страви. Андрій Паньковський пропонує телячий стріплоїн з ягідним соусом — шедевр кулінарного мистецтва.
Склад:
Телятина (філейна частина)
Сіль, перець
Ягоди: ожина, журавлина, смородина
Червоне вино
Вершкове масло
Чебрець, розмарин.
Приготування:
Телятину обсмажити на грилі, додати сіль, перець. Із ягід та вершкового масла зробити соус, додати ароматні трави. Порізати на шматки. Стейк подавати з соусом, прикрасити ягодами.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер
Елена Шамина
Лідія Сєпіта