«Теплий» вантаж і зворушливі картини у Херсон і Миколаїв передав Віктор Бронюк, волонтери і фонд Тайри

«Теплий» вантаж і зворушливі картини у Херсон і Миколаїв передав Віктор Бронюк, волонтери і фонд Тайри
  • У рамках акції «Тепло на Різдво» для жителів деокупованих міст Херсонщини і Миколаївщини сьогодні із Вінниці відправили генератори, портативні газові плити і багато інших важливих у зимовий час презентів.

Щоби незламні українці на деокупованих територіях Херсонської і Миколаївської області відчули частинку тепла наших сердець!

Сьогодні з Вінниці виїхав великий «теплий» вантаж, який у рамках акції «Тепло на Різдво» зібрали Віктор Бронюк, фонд громади «Подільська громада», ГО «NEW UKRAINIAN WAY» і ГО «ТІК».

— Ось таку красу-тепло до завершення різдвяних свят зібрали для жителів Херсона і Миколаєва! — завантажуючи подарунки разом із друзями-волонтерами, розповідає лідер гурту «ТІК» та голова представницької ради «Подільської громади» Віктор Бронюк. — Про старт акції і збір коштів ми оголосили у День святого Миколая, аби придбати портативні газові плити для найбільш незабезпечених жителів деокупованих міст і селищ Херсонщини і Миколаївщини — одиноких літніх людей і багатодітних родин, які через зруйновану інфраструктуру, на жаль, часто навіть не мають можливості зігрітися теплим чаєм чи кавою.

Відео дня

До збору долучились багато небайдужих підприємців та волонтерських організацій, тож за місяць акції вдалося закумулювати чималу суму й зібрати великий вантаж важливих у зимовий час презентів для незламних херсонців та миколаївців, які попри постійні обстріли залишаються у своїх містах.

— На зібрані кошти ми закупили декілька потужних генераторів, понад 600 портативних газових плит, більше 1000 великих і компактних газових балонів і багато-багато термосів. Також більше 10 потужних зарядних станцій EcoFlow передали друзі з Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, — розповідає Віктор Бронюк. — Я щиро дякую за величезну допомогу нашим вірним друзям підприємцям-волонтерам Олегу Головатюку, Олександру Дусанюку, Олександру Літвінчуку, Сергію Мельничуку, профспілці Держпродспоживслужби Вінницької області, Благодійному фонду «Мрія» та всім людям, які долучилися до цієї доброї справи донатами, перераховуючи, хто скільки може, у цей непростий час. Ми вкотре довели, що українці — не москалі! Своїх ми ніколи не кидаємо!

Важливо, що з даної акції також розпочалася співпраця «Подільської громади» із благодійним фондом «Українська фундація «Мрія», який заснувала Тайра — відома волонтерка і парамедик Юлія Паєвська, яка понад три місяці провела у російському полоні.

— Фонд «Мрія» надає юридичну, психологічну та матеріальну допомогу родинам військовополонених та цивільних бранців, а оскільки херсонці і миколаївці, на жаль, також залишаються заручниками у важких умовах щоденних обстрілів, Тайра і її команда радо підтримали нашу акцію. Повністю оплатили пальне для довезення вантажу у Херсонську і Миколаївську область та передали тонну пального для генераторів, — відзначає Віктор Бронюк. — Співпрацю із фондом «Мрія» неодмінно будемо продовжувати, об’єднуючи наші сили для наступних добрих справ. Разом ми, українці, здатні здолати будь-якого ворога!

—  У майбутньому ще неодмінно підготуємо допомогу, яка буде корисною для людей у південних регіонах, — відзначає представник благодійного фонду «Українська фундація «Мрія» Андрій Балонь. —  Я сам — досі за реєстрацією херсонець, тому моє серце там, у Херсоні. Щодня на зв’язку і навіть поки сюди їхав, спілкувався з херсонцями, розумію і їхню біду, і те становище, у якому вони перебувають. Тому чим можемо допомогти, завжди долучаємося. Я впевнений, що якщо кожен буде робити те, що від нього залежить, ми точно зробимо і життя кращим, і звільнені території більш придатними для того, щоб туди поверталися наші люди.

Окремі зворушливі презенти для херсонців та миколаївців — картини з дерева у кольорах прапора України та з орнаментом подільської вишивки з підписом «З Поділля, з любов’ю!» —  передав автор робіт, волонтер та голова громадської організації «NEW UKRAINIAN WAY» Володимир Лапшов. Їх передадуть у Білозерську громаду та у легендарну Чорнобаївку.

—  Після 24 лютого у кожного з нас почалося своє нове життя. Моєї родини, на жаль, біля мене немає поруч вже майже рік, тож, як творча людина, я захопився таким хобі. На створення однієї такої картини йде від кількох тижнів до місяця, адже до кожного кубика повертаєшся по 10 разів, вирізаючи, відшліфовуючи, фарбуючи і збираючи все, —  розповідає Володимир Лапшов. — Мені дуже приємно, що ці картини тепер будуть частинкою Поділля у Херсонщині і Миколаївщині, за які ми всі щиро вболіваємо. А інші мої великі картини — у кольорах прапорів США й Великобританії —  плануємо передати нашим друзям у посольства.

 

Читайте також:

Лікар-ортопед Калинівської лікарні Юрій Кацай рятує поранених на передовій

Вінничанка Євгенія воює з окупантами на невидимому фронті ворожих перехоплень

Захищають повітряний простір: як на Вінниччині збивають ворожі дрони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up