Сергій Кудлаєнко: Відкритість влади – основа змін для Вінниці (Пресслужба Сергія Кудлаєнко)

Сергій Кудлаєнко: Відкритість влади – основа змін для Вінниці  (Пресслужба Сергія Кудлаєнко)

Протягом останніх років Вінниця почала перетворюватись на сучасне європейське місто. Але за гарними фасадами та в гонитві за рейтингами місцева влада почала забувати про людей та якість життя в місті. Для мене це – безпека, доступність, захист мешканців. Це розбудова міської, транспортної інфраструктури та системи охорони здоров’я, створення нових можливостей для проживання, відпочинку і розвитку мешканців, доступність і якість комунальних послуг.

Разом з командою ми розробили амбітні, але реалістичні плани з покращення життя вінничан. За підсумками нашого інтернет-опитування на першому місці є проблема системи водопостачання і водовідведення в місті. Неякісна, а подекуди навіть отруйна, вода з крану шкодить здоров’ю людей. Необхідно провести реконструкцію очисних споруд на Сабарові, поновити програми від Світового банку та повернути гроші на це в місто.

Підтримка малого та середнього бізнесу, доступні адміністративні послуги для підприємців, залучення іноземних і українських інвестицій мають стати пріоритетом для місцевої влади. Чи прийде до нас інвестор в сучасних умовах? Навряд, бо маємо найвищий податок на землю, штучні перепони чиновників, нерівні конкурентні умови для роботи ринків і торгових мереж. І це пора змінити!

Ще одна болюча проблема для вінничан – постійні корки на дорогах міста, які щодня забирають у нас по кілька годин. Вона може зникнути, якщо зробити сучасні парковки та ініціювати будівництво нових розв’язок.

У Вінниці кожна злива – це «всесвітній потоп». І питання у елементарній відсутності в нових районах дощової каналізації. Забудовники і чиновники не цікавляться створенням інфраструктури, вони лише набивають кармани.  Наша команда пропонує модернізувати зливову каналізацію, забезпечити роботу комунальних служб і вчасно її очищувати, створити систему водовідведення та перенаправляти дощову воду на певні ділянки, так звані дощові садки, які будуть поглинати і затримувати воду.

Треба заборонити та припинити хаотичну забудову у місті. Зараз, як гриби, зростають нові житлові комплекси без дозвільної документації та належної комунальної та соціальної інфраструктури. Влада має прийняти не популістський, а чіткий план розвитку та забудови міста, який має виконуватись.

Вінниця повинна стати містом без околиць. Зараз на фоні гарного центру маємо занедбані двори і відсутність громадського простору в старих районах міста. Тож треба облаштовувати набережну і зони відпочинку не тільки в центральній частині міста, а й по всій Вінниці.

Вінничани мають право на доступну та якісну медицину. Потрібно об'єднати лікарські інформаційні системи першої ланки сімейної медицини та другої ланки профільних фахівців. Єдина система дозволить отримувати інформацію про медичні послуги та вчасно і швидко потрапити на прийом до потрібного спеціаліста у конкретному закладі, а отже – вчасно отримати медичну допомогу. Тим більше, що зараз медицина практично паралізована через необдумані карантинні обмеження, адже люди хворіють не тільки на ковід, є й ті хто потребує постійного медичного догляду через інші хронічні захворювання.

Місто має розробити та впровадити механізми підтримки лікарів та розбудови лікарень, розширення спеціалізованих консультацій. Вінничани повинні мати можливість лікуватися вдома, а не їздити до Києва чи інших великих міст.

Під час епідемії коронавірусу міська влада має подбати про бюджетників. Освітяни, як і лікарі, опинилися в зоні підвищеннего ризику зараження вірусом COVID-19. Тому треба забезпечити їх страховкою на випадок захворювання.

Дискусійною  є тема приєднання сел до міста Вінниці без згоди на то людей. Наша команда пропонує для нових мешканців Вінницької ОТГ створити громадські ради у селах, які приєдналися, та прийняти новий статут міської ОТГ, забезпечити у ньому права мешканців приєднаних сіл.

Все це - лише частина першочергових кроків, які я маю намір зробити на посаді Вінницького міського голови. Я не мрійник, я переконаний - Вінниця буде у першій п’ятірці рейтингу міст Східної Європи, як Брно, Прага чи Братислава. У нас амбітні цілі, і настав час їх втілити в життя. Час великих звершень для Вінниці!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up