Сергій Кудлаєнко про депутатську діяльність та майбутні плани ( Прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко про депутатську діяльність та майбутні плани ( Прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнка)

Звітувати перед виборцями, бути відкритим до людей та активним на окрузі – характерні ознаки народного депутата від Вінниччини Сергія Кудлаєнка. 

Це підтверджують традиційні щорічні звіти, які презентує на загал народний обранець – діяльність у Верховній Раді, зустрічі з виборцями, підтримка соціальних проектів та благодійних акцій, робота депутатських приймалень і співпраця з громадою.

Розвиток місцевого самоврядування та реформа з децентралізації влади в Україні -  перший пріоритет роботи Сергія Кудлаєнка. Як народний депутат, що прийшов у парламент з місцевого самоврядування та заступник голови профільного Комітету ВРУ, Кудлаєнко відстоює права місцевих громад та виступає за розширення повноважень влади на місцях. 66 законопроектів народного депутата стали чинними законодавчими актами, парламентом враховано 575 його поправок до законів. Разом з тим, Сергій Кудлаєнко переконаний, що якісні закони приймаються тільки за умови широкого обговорення з громадськістю на місцях. Комітет, в якому працює народний депутат, найчастіше проводив виїзні засідання та зустрічі з представниками місцевого самоврядування в областях України, в тому числі і на Вінниччині. Тільки у 2018 році, у Вінниці, за сприяння Сергія Кудлаєнка тричі було організовано обговорення з питань діяльності місцевих рад, децентралізації та співробітництва громад за участі представників з регіонів України. На думку народного депутата, реформа місцевого самоврядування має бути цілісною і довершеною, а для цього – на часі питання адміністративно-територіального устрою та законодавчої підтримки виконавчих органів влади на місцях.

«Децентралізація дала нові можливості з розвитку територій. Будуються школи, садочки, дороги, кошти залишаються в громадах. Сьогодні важливо підтримати людей, що повірили в реформу, дати можливість реалізувати нові повноваження та забезпечити високу якість життя у містах і селах країни». Сергій Кудлаєнко.

Кудлаєнко використовує всі можливості для оперативної підтримки громад, що стали на шлях децентралізації та посприяв виділенню від Уряду позабюджетних субвенцій на розвиток інфраструктури територій Вінниччини. Це 20 млн грн на відбудову доріг, освітлення вулиць, капітальні ремонти, енергомодернізацію, придбання обладнання для ДНЗ, ЗОШ, медичних закладів Вінниці та Вінницького району.

Особлива увага від Сергія Кудлаєнка – молоді. За словами народного депутата, децентралізація передбачає розвиток територій , а відтак - сьогодні країна має піклуватись про розвиток майбутнього покоління. Зустрічі у парламенті зі студентськими колективами та освітянами Вінниччини вже стали традиційними і відбуваються кілька разів на рік. Крім того, всебічну підтримку від Кудлаєнка отримують школярі сільських шкіл та молодіжні розвиткові проекти. Народний депутат допомагає учасникам і організаторам фестивалів творчості дітей з інвалідністю - «Золотий птах», підтримує спортивні змагання Всеукраїнської Федерації Бойового Гопака, лицарські турніри патріотичної молоді пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка, екологічні акції велоспільнот Вінниці – «Вінниця мобільна» та «Критична маса - Вінниця», бібліотеки та освітні проекти, ініціативи талановитої молоді. Більше 2000 дітей Вінниці та Вінницького району щоліта стають учасниками корисного дозвілля, що проходить за сприяння Сергія Кудлаєнка. Особлива увага від народного депутата – дітям і родинам військовослужбовців.

«Діти – наше майбутнє. Ми повинні дати гарний старт  молодому поколінню, створити всі умови для щасливого дитинства та розвитку маленьких українців на рідній землі, у рідній країні». Сергій Кудлаєнко.

Значне місце у діяльності Сергія Кудлаєнка на окрузі займає підтримка учасників бойових дій та їх родин. 73 депутатські запити, що подав народний обранець, стосуються захисту прав і свобод військовослужбовців. На постійній основі, з перших днів подій на Сході, Сергій Кудлаєнко організував безкоштовну юридичну підтримку для захисників України та сімей загиблих героїв. У партнерстві з Громадською Спілкою «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» народний депутат організував ряд благодійних акцій та проектів для дітей військовослужбовців. Яскравим заходом за участі вінничан та представників сімей учасників бойових дій з районів області стало свято до Дня захисту дітей - «Чужих дітей не буває». Щороку Сергій Кудлаєнко долучається до вітань волонтерів, у 2018 - за його підтримки, у Вінниці, пройшов благодійний концерт на честь волонтерів України. Особлива увага – лікуванню та реабілітації поранених військових, що перебувають у шпиталі для ветеранів та Центрального регіону. У співпраці з БФ «Миротворець», колективами медичних закладів, Сергій Кудлаєнко традиційно відвідує поранених захисників на великі свята та надає підтримку волонтерам. Улюбленою літньою акцією вінничан став благодійний Фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича, яку підтримує Кудлаєнко. З перших днів і по сьогодні продовжується допомога від народного депутата діючим військовим, що перебувають на Сході країни.

«Підтримати армію – обов’язок кожного з нас. Ми не маємо морального права бути байдужими до тих, хто захищає мир в Україні». Сергій Кудлаєнко.

З 2008 року громадські приймальні Сергія Кудлаєнка відкриті для вінничан та мешканців з районів області. 105 особистих прийомів та 482 зустрічі з подолянами провів Сергій Кудлаєнко за час депутатської роботи. Його громадські приймальні, що розташовані по вул. Соборній, 72 та по вул. Космонавтів, 30, працюють за принципом відкритих дверей. Опрацьовано більше 8000 звернень від громадян та громадських колективів. У приймальнях народного депутата для жителів області надається безкоштовна юридична допомога, пріоритет – військовослужбовцям. Громадськість Вінниччини є постійним партнером Сергія Кудлаєнка під час здійснення депутатської роботи на окрузі. За час його діяльності реалізовано 165 соціальних проектів. Співпраця проводиться в рамках Меморандуму, що поновлюється щорічно. Коло партнерства зростає і наприкінці 2018 року, на черговій звітній зустрічі, активна громадськість Вінниччини у складі 50 представників спільнот продовжила угоду про співробітництво з народним обранцем. Це приклад довіри від громадських організацій Вінниччини та бажання продовжувати реалізацію корисних ідей. Серед громадськості  – Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів, Союз-Чорнобиль -Україна, спільноти жінок Поділля, об’єднання мешканців Вінниці, ветеранські організації міста і області, спільноти медиків та активної студентської молоді. На думку Кудлаєнка, співпраця і зворотній зв'язок з людьми – обов’язкові у депутатській діяльності.

«За роки діяльності у місцевому самоврядуванні, в парламенті, на окрузі, визначив для себе ключовий пріоритет: без думки громади – немає вірних рішень. І з часів роботи у Вінницькій міській раді, не змінюю принципу відкритості до людей. Ми долаємо ворога на Сході, розпочали реалізацію надважливої реформи місцевого самоврядування, відбудовуємо країну і головним завданням сьогодні має стати єднання всіх небайдужих до миру і процвітання нашої держави. Адже тільки у довірі та співпраці зможемо досягти успіху». Сергій Кудлаєнко.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up