Прокурор Олексій Химченко зустрівся з представниками медіа Вінниччини та відповів на ряд запитань

Прокурор Олексій Химченко зустрівся з представниками медіа Вінниччини та відповів на ряд запитань
  • Керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко 23 листопада провів зустріч з представниками медіа Вінниччини.
  • Метою зустрічі було налагодження комунікації, окреслення формату співпраці, озвучення пріоритетних та суспільно значущих для регіону тем. 

Очільник прокуратури наголосив, що він відкритий до спілкування і готовий за допомогою медіа регулярно інформувати суспільство про роботу. 

Він подякував журналістам за те, що вони активно та критично реагують на факти правопорушень і сприяють встановленню законності та водночас закликав дотримуватися у висвітленні матеріалів професійних стандартів.

Керівник зазначив, що на сьогодні пріоритетними для прокурорів залишаються належне документування та розслідування воєнних злочинів; належна правова оцінка злочинам у бюджетній сфері, екології, земельних правовідносинах та протидія корупції. 

Відео дня

Під час брифінгу журналістка закликала звернути увагу прокуратури на процедуру виділення земель комунальної власності. Олексій Химченко сказав, що увагу звернуть обов’язково і розповів про справу із виділенням землі біля центрального базару у Вінниці.

— Звернулись місцеві мешканці Вінниці, що біля входу у центральний ринок міста Вінниці незаконно ведеться будівництво. Прокуратура провела відповідну перевірку, звернулась з позовом про скасування рішення міської ради про виділення земельної ділянки поза конкурсною основою. Це означає, що було право власності на два МАФи, там 2,5-3 кв. м. та під ці МАФ-и виділили набагато більшу земельну ділянку без проведення відповідного аукціону. Задіяли близько 8 мільйонів гривень, що вартує близько 400 гривень за один метр квадратний. Це не має так відбуватись. Суд першої та апеляційної інстанції не підтримав позов прокуратури та залишив рішення міської ради в силі. Однак, Верховний Суд 7 листопада задовольнив касаційну скаргу прокурора та повернув на новий судовий розгляд наш позов.

Будемо намагатися у всіх таких випадках відповідно реагувати та діяти в рамках закону. Є відповідна законна процедура. Законом прописано проведення аукціону. Будь ласка, проведіть аукціон, надавайте землю, будуйте, якщо містобудівні умови дотримуються. Але викуповувати по якимось «сірим схемам»… Ми будемо реагувати на всі такі питання, — наголосив прокурор.

Крім того, Олексій Химченко запевнив, що під його особистим контролем будуть розслідування злочинів проти журналістів. Наразі це питання всіх правоохоронних органів, об’єднаних у міжвідомчу робочу групу з питань аналізу стану досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів.

 

Читайте також:

Чоловік, який знущався з матері, отримав у покарання п'ять місяців арешту

Страшна трагедія у Польщі в сім'ї козятинчан: батько вбив дружину та двох маленьких доньок

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up