Президент присвоїв звання Герой України нацгвардійцю з Козятина

Президент присвоїв звання Герой України нацгвардійцю з Козятина
  • Президент України Володимир Зеленський своїм Указом присвоїв звання Героя України трьом військовим за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові, вірність військовій присязі.
  • Серед них наш земляк — нацгвардієць з Козятина Дмитро Фінашин.

Відповідний Указ № 690/2022 опублікували на сайті глави держави.

— Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»: Вадиму Зеленюку — майору (посмертно), Вадиму Маньку — капітану (посмертно), — йдеться у документі.— Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Дмитру Фінашину — старшому сержанту.

Дмитро Фінашин з Козятина, має позивний Фін. Боєць Нацгвардії. Військовий отримав важке поранення на фронті. Важкопоранений два дні діставався українських позицій. Пив воду з болота, намагався врятуватися. Героя у червні разом з його побратимом зустріли у Києві. Люди в метро та на вокзалі кричали «Слава Україні» та гучно аплодували. Про Дмитра ми писали у матеріалах:

Відео дня

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Pipa

    ГОСПОДИ, ТИ ВСЕМОГУТНІЙ. Бережи НАШИХ ЗАХИСНИКІВ, НАШ НАРОД, НАШУ НЕНЬКУ УКРАЇНУ!!!!!!!!!!!!!!!!!🙏🙏
  • Ирина Мохун

    Пишаємось нашими хлопцями!

keyboard_arrow_up