Підполковнику Нацгвардії з Вінниччини присвоїли звання Герой України (посмертно)

Підполковнику Нацгвардії з Вінниччини присвоїли звання Герой України (посмертно)
  • Президент України 25 березня підписав Указ про присвоєння Ігорю Демчуку звання Герой України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

— Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Демчуку Ігорю Володимировичу — підполковнику (посмертно), — йдеться в Указі Президента.

Ігор Демчук — уродженець села Каришків Вінницької області. Йому було лише 36 років. 

Відео дня

Закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Право». Згодом здобув освіту у Національній академії Національної гвардії України за спеціальністю «Менеджмент».

У 2010 році розпочав військову кар’єру у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України, де пропрацював 13 років. Обіймав посади від стрільця стрілецького батальйону до командира першої групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення. Під час проходження служби отримав військове звання «майор».

З 2014 року неодноразово виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету держави. За сумлінне виконання військового обов’язку був нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня та особистою зброєю.

У Ігоря Демчука залишилися дружина та двоє синів.

Нагадаємо, орден «Золота Зірка» — нагорода, що вручається особі, відзначеній званням «Герой України» — вищою відзнакою країни — за здійснений нею видатний геройський вчинок. 

Редакція RIA/20 хвилин, до слова, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up