«В перші дні схуд на три кілограми». Першокурсники ВДПУ про враження від навчання та Вінниці

«В перші дні схуд на три кілограми». Першокурсники ВДПУ про враження від навчання та Вінниці

Студенти першого курсу Вінницького педагогічного університету, які приїхали вчитись з інших міст, розповіли 20minut, чи відповідає студентське життя їх уявленню та що їм сподобалось у Вінниці

Анна Писаренок

Природничо-географічний факультет. Приїхала з Кіровоградської області. 

Про навчання. Я люблю свій ВДПУ. Поки що жодного разу не пошкодувала про вступ. Викладачі люблять свій предмет. Мій природничо-географічний факультет веселий, завжди в подорожі.

Відео дня

Про самостійне життя. Самій в незнайомому місті буває складно, але перепони роблять нас сильнішими. Навчилась розподіляти час, кошти, цінувати рідних.

Про Вінницю. Так як я не місцева, і навіть не з Вінницької області, на мене справило враження - чистота, інтелігентність, емоційність. Смішним для мене є говір. Місто комфортне, з розумом розплановане. Люди привітні.

 

Світлана Вдовиченко

Вивчає журналістику. Приїхала з Муровано-Куроливецького району.

Про навчання. Звичайно, це вже не школа, з’явилось безліч нових облич та друзів. Смішно було те, як ми шукали аудиторії перший тиждень та навіть могли заблукати. Та звичайно пара 1:20 це просто було нереально висидіти, але до всього звикли. І зараз все йде у нормальному руслі.

Про самостійне життя. Самостійне життя - це окрема ситуація. Я живу у гуртожитку, спочатку було важко звикнути до постійних криків, біготні по поверхах. Найгірше - завжди потрібно собі варити їсти щось нормальне, звичайно, а не мівіну. Але нічні гуляння по Вінниці з друзями, веселі компанії, навіть безглузді вчинки все повертали у нормальне становище.

Про Вінницю. Вінниця - це чудове місце для молоді, і взагалі для життя. У цьому місті є великі можливості, навіть для бідного студента, багато чудових місць для відпочинку. Навіть те, що я живу у гуртожитку не псує моє чудове враження про це місто.

 

Іванна Колодій

Навчається на філологічному факультеті. Приїхала з Хмельницької області.

Про навчання. Спочатку я дуже хвилювалась, як я маю звикнути до нового міста, людей і навчального закладу. Але з першого дня навчання мені було дуже цікаво, я познайомилася з приємними людьми і дуже рада,що вступила саме в цей університет.

Про самостійне життя. Я живу в гуртожитку і ділю кімнату з двома дівчатами. Вони дуже хороші і завжди допомагають мені. Але я сама багато чого вмію і тому жити самостійно мені не важко.

Про Вінницю. Місто мені сподобалось одразу. Я просто закохалась в це місто. Тут дуже хороші люди. У Вінниці я почуваю себе спокійно і щасливо.

 

Олена Мартинюк

Навчається на кафедрі психології. Приїхала з Хмільника.

Про навчання. Навчання у моєму вузі мені подобається. Викладачі хороші але і вимагають від нас знань.

Про самостійність. Мені подобається wink

Про Вінницю. На перший погляд Вінниця дуже цікаве місто. Багато захоплюючої старовинної архітектури. Найбільше подобається те, що тут багато молоді.

 

Ілля Жураківський

Приїхав на навчання з Іллінців.

Про навчання. Спочатку важко було, потрібно було вирішувати багато питань не тільки пов'язаних із навчанням, проте зараз все стало набагато простіше.

Про самостійне життя. В перші дні схуд на 3 кг. Важко було звикнути до того, що потрібно всі питання потрібно вирішувати самостійно: харчування, навчання, гуртожиток та інше.

Про Вінницю. Враження від Вінниці чудові. Подобається міський ритм, зручна транспортна система, доступність різних видів товарів.

 

 

Анастасія Петришина

Приїхала з Ямпільського району.

Про навчання. Перші дні виявились цікавими і в той час важкими.

Про самостійність. Важко звикнути що поруч не має батьків і не має друзів.

Про Вінницю. Вінниця непогане місто. Це місто можливостей.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олексій

    Ви теж читали тільки пункт "Про Вінницю"?
  • Vitaliy

    "Смішним для мене є говір."

    Эт суржик, детка:)
  • Olvol

    І ці "дівки із дізель-поїзда Гайворон Вінниця" чи Лісові Рахни-Жмеринка, які не знають куди їде 5 тролейбус, будуть через 4 роки вчити наших дітей

    Олексій reply Olvol

    Таки да...
  • Olvol

    С водоканала до Хутора Шевченко 2,5 км напрямую. Автобус едет 41 мин. С Педучилища на урожай физически 1 км, автобусом 25 минут. С ГПЗ на Луговую 3 км, транспортом ЧАС ЕЗДЫ.

    Larisa Borisenko reply Olvol

    А ви місцевий? чи на човні зі Старого міста на Урожай перебираєтесь?

    Olvol reply Larisa Borisenko

    Я про "чудове планування і доступну транспортну систему". А ще давайте згадаємо Десну, в яку тільки й транспорту, що 5 електричок на день і автобус раз на годину, який тільки до ДПЗ (1,5 км) пхається 10 хвилин! Далі. У нашому євромісті автобуси у вихідні (крім двійки) виїздять о 7.30 і ще й по одному на маршрут, тому тисячі людей ідуть на роботу на 8 годин пішки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up