Нагороду «Хрест Хоробрих» посмертно отримав Геннадій Панков, який разом з сином захищав Україну

Нагороду «Хрест Хоробрих» посмертно отримав Геннадій Панков, який разом з сином захищав Україну
  • Геннадій Панков до війни працював електромонтером з обслуговування підстанцій міського кільця Вінницьких високовольтних мереж.
  • Після повномасштабного вторгнення разом з сином став на захист України.
  • Головнокомандувач Валерій Залужний посмертно нагородив військового нагрудним знаком «Хрест Хоробрих».

Про це повідомляють у «Вінницяобленерго». 

— Геннадій Панков разом зі своїм 26-річним сином Костянтином одними з перших стали на оборону нашої країни ще на початку повномасштабного вторгнення росіян. Обидва добровільно долучилися до Збройних Сил України. Син Костя загинув наприкінці січня 2023-го, а Геннадій — через пів року, у липні…— йдеться у повідомленні.

Вінничанин з сином воювали в третій окремій штурмовій бригаді.

Відео дня

Днями вдова Геннадія, Світлана Панкова, яка свого часу також працювала в обленерго інженером служби підстанцій, отримала нагороду, якою посмертно удостоїли її чоловіка —  почесний нагрудний знак від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Хрест Хоробрих» та посвідчення з особистим підписом генерала.  

Довідка 

Історія нагород у формі хреста походить з часів козацтва. Хрест здавна був важливим елементом козацької символіки. У буремні часи української революції на початку XX століття (1917-1921 роки) саме хрест став головним символом для відзнак військових. В УНР запровадили єдину нагороду — Залізний хрест за зимовий похід і бої.

Нагрудним знаком «Хрест хоробрих» нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних Сил України за героїчний вчинок, пов'язаний з ризиком для життя (здоров'я) під час участі у бойових діях об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операціях з підтримання миру та безпеки, ліквідації наслідків природних та техногенних катастроф, інших надзвичайних ситуацій.

Нагрудним знаком можуть нагороджуватися повторно, при чому загальна кількість нагороджень не має перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення із бронзи «Гілка дубового листя», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.

 

Читайте також:

Що може змінити новий законопроєкт про мобілізацію. Детальне роз'яснення

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ujin

    🕯😪🙏☦️🇺🇦❤️ Зі Святими спочивайте Герої-Янголи. Вічна пам'ять Героям Захисникам України та царство небесне. Низкий уклін Вам Герої 🕯
  • Тая

    Боже,  яке горе!
  • Лілик Тетяна

    Щирі співчуття родині та близьким. Вічна та світла памʼять Захиснику.
  • Ніна Маленкова-Зеленська

    Вічна і світла пам'ять,царство небесне Герою.

keyboard_arrow_up