Нагорода знайшла героя. Вінничанин Святослав допоміг незрячій жінці перейти дорогу

Нагорода знайшла героя. Вінничанин Святослав допоміг незрячій жінці перейти дорогу
  • Вінничанин Святослав Кравчук допоміг незрячій жінці перейти на інший бік вулиці зі жвавим рухом. У цей же час десятки авто проїжджали повз, ніяк не реагуючи на розгублену жінку посеред дороги.
  • Сьогодні, 14 вересня, чоловіка нагородили Подякою міської ради та грошовою премією.

У Вінниці 6 вересня водій допоміг перейти дорогу незрячій людині. Літня жінка намагалась перебратися на інший бік автошляху «зеброю», але мало хто з водіїв її пропускав. Хтозна, скільки б часу ще довелося стояти посеред дороги пішоходу, аби не кермувальник білого легковика, який вийшов зі своєї автівки та не перевів жінку.

Сьогодні, 14 вересня, нагорода знайшла свого героя. Подяку Святославу Кравчуку вручив заступник міського голови Андрій Очеретний за дорученням міського голови Сергія Моргунова.

Відео дня

«Сьогодні ми вітаємо людину, яка зробила гарний вчинок. Це історія про людяність, про те, як нам усім потрібно відмежуватися від матеріального та бути, у першу чергу, людьми. На минулому тижні у Вінниці трапився випадок, коли  людина з вадами зору не могла перейти дорогу на вулиці Пирогова. Святослав допоміг цій жінці і показав своїм прикладом, як потрібно поводитись у таких ситуаціях. Тому міський голова Сергій Моргунов відзначив його Подякою. Вінницька міська рада та її виконавчий комітет висловлює щиру подяку за проявлену громадську свідомість, високі людські якості та небайдужість до життя іншої людини», — сказав Андрій Очеретний.

Святослав Кравчук зазначив, що вважає таку поведінку нормою. Він часто повторює своїм дітям, що завжди потрібно робити гарні вчинки, навіть якщо їх ніхто не бачить, адже це робить життя кращим.

«Я бажаю людям, щоб вони завжди допомагали один одному, адже позитивні зміни починаються з кожного з нас. Жінка не бачила кольору світлофору, була дезорієнтована і не знала куди йти. І з мого боку було правильно перевести її через дорогу. Я вважаю це нормою і не вбачаю у цьому нічого особливого. Думаю, що так повинен робити кожен», — зазначив Святослав Кравчук.

SR_03823.JPG

Чоловік прийшов на вручення Подяки зі своєю дружиною Ольгою.

«Святославу зателефонували з роботи і сказали, що його шукають. Тоді ми вже зайшли у фейсбук і побачили відео з моїм чоловіком. Взагалі, я пишаюсь ним, він — молодець. Багато хто не зупинився, проїжджали повз жінку, а мій Святослав зупинився і допоміг», — каже Ольга.

 

Читайте також:

На Чорновола водій на BMW протаранив маршрутку №17-А (ВІДЕО)

На провулку Українському маршрутка на тротуарі збила 10-річного хлопчика

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Светлана Зерук

    Пишаюсь тим, що у моєму рідному місті ще є такі люди! І добре що знайшли, і добре що нагородили! Гарний приклад критичного мислення у нестандартній ситуації.
  • Світлана Кисельова

    Боже, дійсно герой.....
    Це такий жарт?

    Светлана Зерук reply Світлана Кисельова

    Цікаво, Світлано, якби на місці тієї жінки була ваша мама - ви теж не вважали б його героєм?
  • Константин Карачун

    В этом году я спас 3х людей от утопления, только на этой неделе удержал 5 человек, которые выбежали под колеса авто, попросту выдернув их из-под а/м, дал по лицу одному кадру, который на переезде хотел кинуться под поезд и отговорил двоих от мысли прыгнуть с моста головой вниз. Переведенных через дорогу бабушек, предупреждённых о мошеннических схемах людей и т.п. не считал вообще. Я не тщеславен, но у меня только один вопрос- а что я делаю не так?!

    Светлана Зерук reply Константин Карачун

    Не засмучуйся! У Бога теж є відеокамера!)))
  • Олег Каськов

    Це навіть не смішно...

keyboard_arrow_up